13 de febrer 2011

l'eco de la caverna

Anem malament, i si seguim així, entrarem en una espiral de guerra oberta.
Diu que l'entrenador del Girona, ahir a Osca, va sortir enfadat.
No li van permetre de respondre en català, després del torn castellà dels periodistes, a les preguntes pactades en la seva llengua. I van ser els periodistes, es veu que molt enfadats (o vés a saber, superbs i convençuts de l'una grande y libre) els qui el van increpar.
Així és que va respondre als periodistes catalans a la zona mixta, fora de l'espai de roda de premsa.
Sabem que no ens volen amb la pròpia identitat, ni amb la llengua, ni amb res que ens diferencïi. Però arribats en aquest punt de rebuig, potser ens caldrà fer veure que som sords a segons quines llengües. Ells ho fan. Si hagués volgut respondre en anglès, posem per cas, ningú s'hagués mogut.
.
M'agradaria que el nostre honorable President comencés a fer allà algunt intent de parlar català. Ell ha de ser l'exemple, ara que pot.
.
De vegades cal posar totes les cartes damunt la taula.

13 comentaris:

Carme Rosanas ha dit...

És una caverna amb múltiples ecos, ressonen de tot arreu...

Elfreelang ha dit...

Tu has dit zel ...les cavernes i nosaltres que sovint som uns habitants de la caverna de Plató ...i no volem veure la realitat...sincerament crec que amb mitges tintes ja no anem enlloc...les caixes, la llengua, les nostres tradicions, la nostra cultura el nostre patrimoni i el 10% del nostre PIB...hem d'aprendre dels companys egipcis! i molt!

Sergi ha dit...

Si hagués parlat en anglès, encara l'haurien criticat més. Hi ha coses que seran difícils de canviar, fins que alguna gent no obri una mica la ment... i no sembla que vagin a fer-ho...

Garbí24 ha dit...

es que ens tenen tanta ràbia.....o és enveja?

Nits ha dit...

Hola Zel!
Espero que estiguis bé :)
Ja he llegit la notícia i m'ha agradat la seva reacció. Si no pot parlar català doncs no hi ha roda de premsa!
Dia a dia les coses van a més. A la resta del país no els caiem bé i nosaltres ja no ens sentim part d'ells (com a mínim jo). Aquest matrimoni només s'aguanta per por de separar-nos. Jo d'aquest tema no tinc por= vull INDEPENDÈNCIA!

Joan Guasch ha dit...

Em penso que ja hem arribat a un punt de no retorn. I és l'hora de deixar de donar explicacions, de fer pedagogia, que se'n deia. Tenim un objectiu clar que ens espera i hi hem de treballar de valent. Als nostres dirigents actuals els veig com sempre, peix al cove i avall. Però el peix és escàs i fa olor de podrit. Tenim quatre anys més de travessa del desert, però al final hi ha l'oasi.

Magda ha dit...

Venim d'un silenci antic i molt llarg.

Que se senti la nostra veu rotundament i clara.

Helena Bonals ha dit...

Jo no llegeixo en castellà, i a la feina parlo al màxim en català als immigrants. Hi ha qui em critica, però jo sempre a contracorrent, sense complexos d'inferioritat.

Francesc Mompó ha dit...

Com diu Nits, INDEPENDÈNCIA. Que s'ho facen ells com vulguen a sa casa, però ja està bé de tocar-nos allò que no sona.
Salut i Terra

Carquinyol ha dit...

Aquesta gent només entenen una cosa posada damunt de la taula: un cop ben fort !

El porquet ha dit...

Uiiii crec que demanes molt.

Anònim ha dit...

ANYS I PANYS, DE PEDAGOGIA.....DE COMPRENCIO....DE BAIXAR LES ORELLES..... DE PAU SEMPRE PAU...DE ANAR AMB EL CIRI A LA MA....AQUI TENIM EL RESULTAT,ESPAÑA NOMES ENTEN ALLO DE "POR MIS COJONES"
JUGANT AMB BCN.

onatge ha dit...

No és res més qeu incultura i enveja per part dels altres. Jo he vist les imatges de l'entrenador del Girona i aplaudeixo la seva acctitud.

Des del far una abraçada amb barretina.
onatge