05 de maig 2011

doncs sí, la llei del Talió

Mireu, ja sé que jugo en camp contrari, ja sé que molts estan celebrant la mort de Bin Laden... Però les diverses explicacions (armat, després no armat, després amb escuts humans, després no...)




Ara diu que una de les seves filles explica que el van detenir i el van assassinar davant de la família. Doncs bé, seguim veient la filosofia d'una sèrie de persones que segueixen creient que la violència d'altri només es cura fent servir més violència. I de manera molt greu, quan la paraula que es fa servir és "justícia" i aconseguir un "món millor".


No puc entendre quin model humà pot defensar aquestes actuacions, quan portem en molts àmbits el desig d'enlairar la bandera dels valors socials, de convivència de respecte... A veure, em segueixo preguntant què ensenyem als nostres joves.






(Sí, ho sé, com deia algú, ull per ull i dent per dent ,i d'aquí poc tots cecs i desdentegats)

11 comentaris:

El porquet ha dit...

Després ens sorprenem quan el jovent, en comptes de raonar, parlamentar amb el rival, saber perdonar, va i s'atonyinen o criden venjança... amb el model que els estem donant, què esperem?

Catalina Cerdó ha dit...

Jo tampoc ho puc entendre... Salutacions, zel!

Carquinyol ha dit...

Molt progrés, molta tècnica... però seguim utilitzant tècniques pròpies del far-west !

novesflors ha dit...

Crec que per molt dolent que fora aquest home (que ho era, sens dubte) un estat no hauria d'actuar en un acte de venjança com allò de Kill Bill. Ho dic de vegades i ho pense moltes més. Al món, a la humanitat en general hi ha una molt greu manca d'ètica.

Carme Rosanas ha dit...

Estem ensenyant als nostres joves, que tot val i que de teves a meves hi ha molta diferència i que només és pot guanyar amb la força bruta. Fa molts anys que ho penso i cada cop més. Ens podem trencar les banyes en ensenyar altres coses en petit comitè, les famílies, els mestres, i professionals en general que tractem amb els joves. La societat continua marcant que el únics valors són els diners, el poder, la mentida i la manipulació... ara hi haurem d'afegir la venjança.

Helena Bonals ha dit...

Per un moment he pensat que creies en la llei del talió! Estic d'acord amb tot el que dius.

Garbí24 ha dit...

per ells no som res més que una partida d'escacs

Stel ha dit...

Estic d'acord amb tu, però per a mi encara hi ha un dubte, quan les contradiccions i les versions varien tant, ja em perdonaran si diuen que seguisc la teoria de la conspiració, però no m'ho acabe de creure, per a mi és pur oportunisme.

Sergi ha dit...

Saps què passa? Que primer van fer la pel·lícula, però ha tingut tant èxit, que ara en volen fer una sèrie. Ho faran durar això.

Ana ha dit...

Bin Laden mereixia morir, com mereix morir tot aquell que treu una vida. Però, què fem? Esperar la justícia, acceptar les sentències, consolar-nos en no ser igual que ells.
En canvi sembla ser que els morts nordamericans són més importants, fam més mal i poden fer que se saltin totes les lleis.
Proposo que Obama torni el Nobel de la Pau. Que li guardin el premi per quan hi hagi el premi Nobel de la venjança o el premi Nobel del terrorisme d'estat.
Jo crec que el món ara és més insegur. La democràcia internacional aplaudint l'execució sense judici i la tortura!!!

Anònim ha dit...

Ai Zel, "convivència amb el respecte", dius... I aixís ens va, que ens carden d'hòsties sense parar i amb el rotllo que som "respectuosos i cívics" només sabem que parar no ja l'altra galta, sinó tot el cul sencer.