22 de juny 2011

el temps d'estiu

...quan jo anava amb els avis a regar el blat de moro, descalça al llim de les regues, xops els peus i el cor tranquil...
...quan el meu oncle em feia traginar carretons de fems de porc...
...quan ajudava la tia modista a embastar i desembastar...
...quan la mare em va apuntar a aprendre a brodar...
...quan dormia cada matí i podia llegir tot el que volia, amb la condició d'ajudar a casa...
...quan cap als 11 vaig començar d'anar a "conferència", és a dir, una hora de repàs a l'estiu, per no perdre...
...quan als 14, em van posar a treballar a jornada sencera tot l'estiu en una oficina...


I això ens ha fet ser com som, que ningú ens feia obligatoris els quadernets d'estiu, senyora Rigau, i a casa no hi havia ni un duro, com aquell qui diu, i el pare sempre era fora, i la mare s'espavilava per tenir-nos als tres ocupats, i si vam estudiar va ser gràcies a les beques...

Va, va, menys queixes i qui fa el cogombre que se'l tingui a l'ombra, que diu la meva sogra, que els nens necessiten vacances més que ningú, i que us juro que comptant les dates, a Europa fan més dies, i si voleu que siguem a classe, ens canvieu el clima, d'acord?
I que on s'és vist que un paleta o un escombriaire s'emporti feina a casa i els nens, per segons qui haurien de fer deures tot el dia? casumcoi...

Que hi ha deures que els han d'ensenyar els pares i d'això no se'n pot parlar...

I també, que facin quadernets els consellers, que el convé més, que estan un pèl anats d'olla...

4 comentaris:

El porquet ha dit...

Jo algun estiu n'havia fet de quadernets, però al final jo mateix em posava redaccions, repassava temari fet durant el curs (amb els propis llibres de text o llibretes d'apunts)... i després... a banyar-se al riu, a ajudar el padrí a regar l'hort (amb la pertinent guerra d'aigua final), a veure el tiet passar el tractor o la segadora segar el blat, etc etc etc... i hem crescut així, i així ens hem fet!

Anònim ha dit...

sembla una cançó d ´en Serrat !

ànims !

mestreta ha dit...

Acaben reduint-ho tot a quatre xorrades o donen una importància cabdal a coses que jo no veig que ho siguin tant i se n'obliden d'altres... Sort que hi ha posts que em recorden que no ho penso jo sola!

Assumpta ha dit...

Jo odiava els quadernets quan eren de matemàtiques... però m'agradaven els que eren de fer redaccions, dibuixos, llengua... Suposo que és perquè odiava les matemàtiques i m'agradava escriure i dibuixar :-)

I això que jo era la "anti-deures" número 1.
Gairebé mai feia els deures durant el curs... (suposo que sóc un mal exemple, sempre que ho explico la gent em mira "raru") però jo deia que ja prou hores passàvem a classe per, després, arribar a casa i haver de fer els deures i, normalment, no els feia :-)

Ara bé, a l'estiu, amb tantiiiiiiiiiissim temps lliure, tampoc crec que mati ningú dedicar una estoneta a repassar, no?