24 d’octubre 2011

fets i no paraules



Malaguanyades les paraules que vam sentir i sentirem durant la campanya que ja s'acosta... malaguanyades... escolto un parell de metges que parlen sobre la sanitat i s'embarbussen en un allau de paraules i muntatges que sembla que parlin de les combinacions possibles d'una loteria... entremig hi posen actituds i d'altres enraonies, allò de marejar la perdiu...

Recordem: les paraules de campanya, a Catalunya, eren "no tocarem els drets dels ciutadans" i de retruc, "no desballestarem l'estat del benestar"

Després d'una sangonera xuclacervells gegant que fa mesos que dura, i ens ha robat el seny i l'enteniment, ens hem arribat a convéncer que som culpables. Culpables de tot. Tant li fa que hi hagi dos bilions pels bancs europeus, i que molts busquin cada dia menjar migpodrit als contenidors... Si dura gaire, ens faran creure que les ovelles ja no tenen llana i ens haurem de pelar perquè ells es facin coixins!

A Catalunya, gairebé l'únic que els importa és mantenir l'ordre, prohibir, sancionar i retallar. Fins i tot van parlar (llegit a l'Ara) d'un grup que està estudiant muntar aquest govern per treballar sobre la línia de valors que cal promoure en aquesta nova societat que se'ns dibuixa, s'han de recuperar "els valors socials i morals" per redreçar la societat cap a...
I una merda amb vinagre! Més babaus per mantenir! I si són tan coherents com en Duran...

Els fets són (prop de casa meva) a saber,
-Que a l'hospital Trueta ja hi ha dues plantes tancades,( i espera), que un piló de CAP'S són també tancats, i que els altres dos hospitals (Figueres i Palamós) quedaran com el que eren fa 25 anys, un llogaret on anar a morir o a parir, que és cosa natural i no cal com aquell qui diu ni metge.

Que no creuen que la Sanitat hagi de tenir beneficis i alhora, i sense vergonya, admeten que els rics i mig rics vagin a la privada per anar fent i que no es col·lapsi el sistema, i quan és l'hora d'un servei llarg i car, vinguin a la sanitat pública, que ja se sap, té les millors màquines (textual)

Que els especialistes hauran d'anar migrant, i en tot cas, es concentraran per zones, i tu, t'espaviles. Si de cas, es podrien moure els especialistes i tu et quedes al teu centre de referència. I et toqui quan et toqui, a callar.

Que admeten que, compartimentar en petites empreses públiques, això ho recalquen, públiques, però empreses, és bo per millorar el rendiment i la gestió. A competir! Per la pela!

Que, la dada cabdal i espatarrant és que, cada dia que passa, se'ns (se'ls) incrementen 5 hores de vida, la qual cosa, admet amb reticència, és un èxit, però un èxit molt car.

O sigui, ja us podeu morir ràpid i sense fer soroll, sisplau.
Fets, no paraules.

3 comentaris:

Garbí24 ha dit...

Tens tota la raó.......fins i tot m'agrada l'etiqueta

Peròquèdius! ha dit...

ja que ells seràn en part els culpables del nostre adéu, ens podrien donar sepultura gratis... dic jo!

Anònim ha dit...

mala època per posar-se malalt...