31 de març 2012

qui es vol carregar què...brètols pagats?

Tornar a parlar de la vaga i les manifestacions és balder, massa comentaris repetits i demagògics, que fins i tot amb els drets que té cadascú ens barallaríem. A mi només m'inquieta una cosa. Jo vaig ser i des dels inicis a la vaga del matí a Girona, en teoria, la tensa i violentadora, "molt diferent de la de la tarda". Alla hi havia des de gent gran com jo i molt més, oficinistes encorbatats i senyors grans amb xiulets a la boca, avis i famílies, joves amb rastes i més mudadets. Era la dels sindicats minoritaris, indignats i "antisistema". Hi havia fins gent de Càrites.


Vam estar seguint del matí fins al final, i del que es diu que va passar, al que va ser, hi ha un abisme. Un contenidor que van voler tombar els deu cares tapades i no se'n van sortir, ara, crits davant les seus bancàries, grans asseguradores i grans superfícies, tot el que volgueu. I algun petard, sí. I aplaudiments quan abaixaven persianes. Sí.


Això en una petita Girona. Però de cop, sortia algú d'algun carrer i s'afegia a llançar quelcom, i si no hi havia quòrum desapareixia.


Em pregunto d'on surten els cada vegada més nombrosos violentadors a Barcelona. A cada manifestació n'hi ha més, i sobretot si és per raons socials o de país. Segur que hi ha brètols d'ofici, però segur que hi ha brètols pagats.


El que m'agradaria saber és qui els paga. Estic segura que interessa desviar l'atenció i quedar-se amb imatges i fets que permetin que tots passem pel raser d'agitadors socials.


Segur, però segur que n'hi ha una colla que entren per una porta i surten pel darrere i no pas només gràcies als forats que permet el sistema judicial.


Pensem a qui interessa desballestar les demandes, i sabrem d'on pot venir una part de tot plegat.

4 comentaris:

Carles Mulet Grimalt ha dit...

Això és més clar que l'aigua, amiga. I tan vell com el món.... Però la lluita per una societat realment justa també.

Josep ha dit...

Sabem que això passava en els temps d'El Noi del Sucre, i que va passar durant la transició.
Ara però, vivim en una societat tan encabronada, que no cal pagar ni un cèntim per a que algú faci això.

Elfreelang ha dit...

El que està clar és que la violència no beneficia pas als vaguistes ni als milers de persones que es manifestaven pacíficament...tenen l'excusa perfecta per fer lleis policials que ens tractin a tots com a terroristes....

Ferran Porta ha dit...

Jo també estic convençut que hi ha mercenaris entre els violentadors, absolutament convençut.