22 d’abril 2012

"TANTO TIENES, TANTO VALES"

Després de l'apunt del banc (relats conjunts) us he de dir que volia fer l'altre acudit fàcil, és a dir, posem l'escola. Ara n'hi tenim tres, a partir del curs que ve, vés a saber. I el banc caurà.


Que tenim governants mediocres, ja ho sabem. Que molts d'ells han estudiat i són on són gràcies al nom familiar. també.


M'explico. Jo, de petita, allà a finals dels seixanta, vaig estudiar gràcies a tenir beca. No sé com s'ho va fer la meva mare per saber que n'hi havia, però el cas és que ella tenia clar que, l'únic que pots donar als fills i no es gasta és un títol, una carrera. I els tres germans vam estudiar, sense tenir ni un duro.


No és el cas de molts, que van seguir la tradició familiar i allà on hi havia pares i famílies amb poder i lletrats també, posaven els fills "als millors col·legis" i després ja tenien el camí fet. Aquests ens governen, en una gran majoria. Aneu repassant d'on han sortit molts d'ells. Història quasi o del tot burgesa, que ara posa als ciutadans a servir, com es feia abans.

Ara veurem una repetició del model.Davant la constitució i els drets, teòricament, tots som igual.


Sí? No. D'ara endavant, accedirà a estudis superiors qui pugui pagar-los. Els pobres, els qui estan en situacion precàries, estan condemnats a no sortir d'aquí.


De petits, apilonats a la classe, amb menys mitjans cada dia. Mestres que aniran perdent la motivació, perquè tot té un límit a la vida. No hi ha incentius ni mitjans per estimular la feina ben feta, tret del que el cor et diu.


Des de les altes esferes, van començar amb la cantarella de la cultura de l'esforç, i ara sabem que és la cultura de l'esforç de la butxaca. I com que tampoc hi haurà manera de tenir crèdit per pagar la universitat als fills, ja sabem qui seguirà amb tots els privilegis, encara que sigui un carcamal a nivell humà. O no, però hi serà si pot pagar.


La cosa és fàcil. "TANTO TIENES, TANTO VALES"

5 comentaris:

desencanto ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
desencanto ha dit...

Tant que hem patit(van patir) per tenir dret a una educació digna i que la gent no sorti en massa a defensar l'escola pública. Vaig passar a l'alumnat de 2n de bat. "La lengua de las mariposas" i van entendre el valor de l'escola pública de qualitat i allò, que han aconseguit: que el poble menysprey l'escola i els de diners, la trobin "sagrada".
Món de merda.

Garbí24 ha dit...

tenim la sort o això és el que vull pensar de que aquests quatre governants que tenim al pas que van duraran ben poc.

Mateo Bellido ha dit...

Saludos, maestra.
Ayyyy, parece que tuvimos parecida infancia y juventud. Padres humildes que se quitaban el pan de la boca para que pudiéramos estudiar. Yo tuve beca....60 mil pelas, que daban para lo justo, apenas pagar el piso compartido.
Bueno, hoy todo es más caro y ya no podrán estudiar más que los hijos de los bien acomodados, porque las becas se reducirán a su mínima expresión.
Volvemos a los tiempos de quién pueda que se lo pague...y se perpetúen las clases sociales bien diferenciadas.
Y en la escuela nos veremos cada vez con menos recursos para más alumnos por clase...Volvemos a aquellos tiempos que vivimos.
En fin...seremos capaces de cambiar esto?
Un abrazo...

Narcs ha dit...

Catalans/Valencians/Illencs! us necessitem en aquest simulador Politico-Militar i Econòmic Gratuït!
Ajuda a la nostra comunitat de Catalans a aconseguir la independència en aquest brillant simulador!
Enllaç al joc:

http://www.erepublik.com/en/referrer/Naboal