04 de setembre 2012

i anar-hi anant...(la buidor d'una consellera)

Escoltar la consellera Rigau i tenir ganes de fotre-li una pedrada és tot un. Ja la voldria jo treballant en una classe, ella que tant es vanta d'haver-ho fet. Ui, sí, quin cansament, amb el temps que s'hi va dedicar. Si en va fer via de buscar una cadireta per anar-se acomodant. No té ni la més punyetera idea de com són avui les escoles per dins. Ni l'alumnat. No sap com fer i organitzar la formació del nou professorat. Entre ella i el Wert. Ah, això sí, quan parla sembla que en sàpiga molt. Les veritats d'en "Perogrullo" en deien, oi?

No té ni idea del que s'ha de fer per poder atendre les ràtios que se'ns presenten ni els equilibris amb jornades trinxades de mestres que fan dues hores aquí, una allà, tres en una altra banda, sense que hi hagi manera de fer en global una tasca coherent, i sense gairebé ni temps per coordinar-se els equips docents. Creu que els mestres tenim el do de la ubicuïtat.

Ha fet unes vacances de collons, vaja, el gencat-enseny. no es va actualitzar amb res fins a finals, finals, finals d'agost. I si busqueu cosetes noves per actualitzar-vos, aneu llestos. Trobareu gairebé el mateix des de l'any passat. Haureu d'espavilar-vos en buscar coses de d'altres comunitats. Sembla increible, oi? Doncs és així. Hi ha més plans de tota mena força innovadors a, per posar un exemple, la Junta de Andalucia o a Castella la Manxa que aquí. I no parlem del país Basc.

No em titlleu d'estranya, no, que fa anys que hi busco documentació útil i és així. Una altra cosa és el que facin els governs aliens. I aquí, si hi ha cosetes, és per mor dels CRP'S que tenen ganes de compartir material. O associacions per persones amb transtorns específics. O grups de treball cooperatiu que també comparteixen sabers i experiències. Però del departament, ben poc surt, que no tracti de pèrdues de tota mena.

Senyor déu meu (qualsevol déu) si hi ets, manifesta't. Que hem fet per meréixer això?

4 comentaris:

Anònim ha dit...

gastar esforç, temps i diners en educació? estàs de broma? no veus que ara els pobres bancs ens necessiten més que mai?

Garbí24 ha dit...

posant a tort i a dret per ordre de parentesc o endoll possible a qui ens governa tenim els resultats que tenim i així ens va.....
L'onze crec que en compte d'una senyera hem de sortir amb la falç

Clidice ha dit...

això de veure-la i venir-te ganes de fotre-li una pedrada ... bé, t'entenc perfectament. Com què no sóc del ram jo no li fotria, però que la sensació és de què no se n'assabenta de gran cosa és patent. La davallada haurà de durar gaire temps més?

Elfreelang ha dit...

i si la segrestem i la posem de mestra en una aula?