16 de setembre 2012

la cohesió social? no ve d'aquí, babau, no és això!

Duran, aquest especímen expert en mimetisme i transformisme, s'ha tret el mateix as de la màniga que els seus amics d'ideologia d'aquí i d'allà. Compte, però, que no em refereixo a la ideologia política ni al nom. Diuen que el nom fa la cosa, però...aquí haurà de renegar de la paraula Unió, o bé, anar a buscar qui, què i com es propicia la unió ¡, i pencar!

Diu que el límit és la cohesió social.

Compte, sr, Duran (i companys de frases fetes), que la cohesió social, gairebé sempre ve per dos camins, contraris en principi, però causa i efecte segons com es viu.

Quan tenim cohesió social és quan les persones, totes, si més no el màxim possible, tenim feina digna, ens podem mantenir, tenim els serveis bàsics garantits, (aquells que formen part dels drets humans, salut, educació, llibertat d'opinió i moviment...), gairebé sempre es respira cohesió social, la gent es sent segura, tranquil·la, no ha de patir pel futur dels fills ni el present dels avis, dels ancians sols, de les persones que tenen alguna dependència.

Ja, ja ho sé, estic simplificant molt, però és que ens hi obliguen.

Quan no hi ha cohesió social, és quan es desfermen totes les forces de l'absolutisme i el despotisme, quan els poderosos van menjant-se totes les parcel·les i la gent normal, com jo, no albirem futurs possibles en el sistema que impera al món, al propi país. Quan no hi ha cohesió social, és quan tots comencem a ser Àfrica, sense ànim de menyspreu, més aviat de crida d'atenció.

Que poc els falta per aconseguir que ens barallem per la cua del metge! Que poc els falta que ens matem per aconseguir un lloc de feina, el menjar de cada dia! I si no, pregunteu.

Ahir, a casa meva, l'alegria va ser saber que la meva jove, ha trobat feina. I avui ho celebrarem.

La cohesió social, s'aconsegueix per la via d'atendre els altres, saber que tenen el que necessiten, i ser feliç amb l'èxit i la vida digna de quanta més gent millor.

Mentre baseu la vostra merda de política en donar i garantir només rèdits als qui ja tenen, salvar els bancs, amnistiar els rics, garantir la butxaca dels poderosos, la cohesió social és un somni. I no pas per culpa de gent, milers com ara jo, que demanem a crits justícia social. Això és el que fa la cohesió, ho enteneu, d'una punyetera vegada?

2 comentaris:

Assumpta ha dit...

EEEEEEEEEeeeeeeei!!! Enhorabona a la teva jove!! :-))

Cada vegada que sé que algú ha trobat feina tinc una alegria molt, molt, molt gran!! :-)))

penyabogarde ha dit...

si la cohesió social depend d'aquest, quina broma d'independència ens espera...piquem fort des de baix i fem la revolta per la REPÚBLICA CATALANA sense capitalistes dels nassos!

i ara...visca les Medes autogestionades i lliures!

Zel, esperem el teu comentari punyent al blog del bogardisme.

Salut!