23 d’octubre 2007

reaccions i contrareaccions

Això responent als vostres comentaris.
Teniu raó, perquè aquests pensen igual.


El noi del metro diu que no sap què li va passar pel cap. Justificació, havia begut. (li han tret punts d'humanitat?)
Nosaltres ens preguntem què li va passar a la noia. I qui va ajudar la noia. I qui va tenir cura de la noia. I on és la noia. L'estrella, el noi.
Quin sistema judicial regna que el deixen al carrer pendent de... Calla, que acabo de llegir al blog de la jomateixa, que diu que els mossos no es pensaven que fos tan seriós. A veure on més anirà a clavar puntades de peu, a agredir, qui l'assenyalarà amb el dit. Això sí, primera pàgina i no gaire soroll, que té cognoms de casa, "ostres, i és d'aquí!" Prejudicis, sempre presuposem que els foranis són els dolents de la pel.lícula. Serà per això que d'aquest no n'han fet prou cas?

El Sr. Sarkozy ha fet una proposta genial. Si ens ha d'unir una Europa transfronterera, intercultural, fem lleis per no deixar passar el que ja no poden impedir les tanques. No al reagrupament familiar, que se'ns rifen i vénen tots, coi. Si cal la prova d'ADN, la faran? Són prou capaços. A Suïssa, l'extrema dreta guanya, no anem pas bé. Països rics, conservadurisme i a viure del passat. Ells a mantenir paradisos fiscals, i apa, que són quatre dies.

L'ESPERANÇA. Girona-Figueres, Renfe. El revisor demana només el tiquet a un noi "negre". Ell diu que n'està tip de vexacions, només li demanen a ell. No és el primer dia que s'hi troba. Paren el tren. Xiulets i escridassada. Tornarem a lluitar...? Oh, si, va, va! Arriben a Figueres i el retenen. Els prop de 100 viatgers a punt de motí. Amenacen amb fer-se retenir tots. El noi, doctor en medecina, té tot el que cal, papers i tiquet. Resposta de Renfe: el revisor feia el que tocava, és a dir, demanar als pressumptament malfactors el tiquet, el passatge, si cal els papers. "Al paredón!" I nosaltres que estem adherits a "un altre món és possible..." Si no fem pas una revolució, els hereus dels valors de tota la vida (primer jo, després jo i si en queda per mi), ens acabaran de fotre el món a rodar.

12 comentaris:

Jo Mateixa ha dit...

Passa per casa que et veig alterada i participa en el debat, que ja està be de tant racisme i de tant pasotisme en la justicia d'aquest pais.

Un petonas guapa!!!!!

yraya ha dit...

¡Que asco de gente por no llamarlos gentuza! luego dicen que no son racistas, esto me puede.

Jordi Casanovas ha dit...

Al noi del metro, pel cap, no podia passar-li res. No en té. Com deia la meva àvia, tens un cap que no serveix ni per pom d'escala d'adoberia.

Josep Manuel López Gifreu (Pep Barbagelata) ha dit...

Sí, per mi la millor notícia del dia ha estat la que poses en últim lloc: la revolta antiracista contra un racisme amagat rera l'abús d'autoritat. He vist mil cops la pseudoentrevista al trinxeraire del metro, no he vist cap TV que entrevistés alguna de les cent PERSONES que s'han revoltat al tren. I de segur que hauríem aconseguit més pedagogia entrevistant a algun humà que avui anava en aquest tren, que no pas a aquest bordegàs.
Si algú ho ha vist, retiro el que acabo de dir: devia estar distret.

rosa ha dit...

si ahir va dir que no anava begut que simplement "se le fue la olla".
que olla? el cap dins l'olla amb agua bullint li hagu´s ficat jo.

Anònim ha dit...

I nosaltres, que haguéssim fet, si haguéssim anat en aquell vagó?

zel ha dit...

Jo m'apunto a la revolta, seguríssim, ho tinc tan clar com el dia, ni un comentari d'aquests em passa, imagina un comportament, em sembla que els únics que podem fer canviar alguna cosa com la gent de a peu, a veure si se n'adonen que prou, ja!

zel ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Joan de Peiroton ha dit...

No sols el Sr Sarkozy va fer una proposta genial, sinó que va aconseguir que fos votada!!! ! Quina vergonya !!! El problema amb la democràcia (que roman el sistema politic mens dolent de tots) és que la majoria de la gent no opina igual que tu i jo. No cal mai oblidar que una característica ben pròpia del èsser humà és... l'inhumanitat.

boris ha dit...

l'agressor creia que ningú ho mirava, usant el seu instint, ataco a una dona innocent, que embriac si conversava per telefono.. el unico bo és la covertura dels mitjans d'aquest cas que han donat a conèixer aquesta realitat, gent que discrimina a cops, solament queda sancionar actes asi i educar
abraçades!!!!

Anònim ha dit...

¡Esto es indigno de llamarse ser humano! Estoy absorta.
Besos querida zel

Jobove - Reus ha dit...

molt bé i molt bon post
felicitats

poc a poc em d'anar tocant als bolets, son petits però molts i aixó molesta

petonets