19 de febrer 2008

posa-li quatre barres...

posa-li quatre barres,
i fora l'àguila que porta mals records
treu el cava del celler
amb DO de casa nostra
posa-hi uns bons trossos de pa amb tomata
amb cuixot del d'abans (res de jabugos)


i celebra amb alegria
que un país petit és, avui, lliure...
què passarà quan els grossos s'hi posin?
uuuuhhhhh, que a España no hi hagi balcanització...
un altre drac contra qui lluitar...
no oblidis, però, que el pitjor drac
és dins nostre,
cada renúncia,
cada silenci,
cada vegada que diguem
és igual, no val la pena,
tots són tallats del mateix patró,
engreixem el drac
el dotem d'armes,
bo i perdent la nostra força.

18 comentaris:

Jordi Casanovas ha dit...

Acudit escoltat a la ràdio: les quatre potències mundial Grècia, Rumania, Xipre i Espanya van i no reconeixen un estat.

Striper ha dit...

Segur que sera lliure, esteu segurs?

Unknown ha dit...

Quina enveja que em fan! I espanya sempre fent el ridícul!

Ferran Porta ha dit...

Zel, estic segur que la conjuntura europea és favorable als interessos dels pobles com el nostre. Estic convençut que a mesura que la UE es vagi fent gran (no parlo en termes geogràfics), els estats europeus hauran de tendir a fer-se petits. O és forta Europa o ho són els seus membres; totes dues coses alhora no pot ser.

Anònim ha dit...

Jo com la Núria, també tinc enveja. I com tu crec que no hem de callar ni renunciar.

Jordi Pinyol ha dit...

Tal com deia en Xirinacs.. la independència no es demana, es pren!

Petonets.

Joan de Peiroton ha dit...

El Kosovo ha ja cambiat totalment de bandera, que no té res a veure amb l'altra (que era d'Albania). Fons color blau europeu, amb 6 estelles blanques i en color daurat la forma del pais.
veure:
http://www.lematin.ch/pages/home/actu/monde/actu_monde__1?contenu=385723
Petons!

Abel Granda ha dit...

Estoy con striper; y me desalienta este post suyo amiga Zel, así como la mayoría de los comentarios carentes del menor mínimo análisis; la ha traicionado incluso el inconsciente, y quiere hacer de la bandera de Albania, la bandera catalana, ¿en previsión quizás del futuro Imperio Catalán?.
Seguro que habrían Uds. estado también a favor de la Independencia de Panamá, que se sacó de la manga EEUU, para conseguir el terreno para construir el canal de Panamá.
Ese pobre enclave, ha nacido con vocación de arma arrojadiza; avanzadilla de EEUU ante las puertas de Serbia y sus aliados rusos. Y nada tiene que ver con la situación de Catalunya ni el País Vasco. España no ha hecho ningún ridículo y esto quedará claro en menos de un año. Seguramente, para esa época ya no estaréis tan contentos con esta vuestra alegría facilona.

Abel Granda ha dit...

Estic amb striper; i em desalienta aquest post seu amiga Zel, així com la majoria dels comentaris freturosos del mínim anàlisi; l'ha traït fins i tot l'inconscient, i vol fer de la bandera d'Albània, la bandera catalana, en previsió potser del futur Imperi Català?. Segur que haurien Vostès estat també a favor de la Independència de Panamà, que es va treure de la màniga EEUU, per a aconseguir el terreny per a construir el canal de Panamà. Aquest pobre enclavament, ha nascut amb vocació d'arma arrojadiza; avanzadilla d'EEUU davant les portes de Sèrbia i els seus aliats russos. I gens té a veure amb la situació de Catalunya ni el País Basc. Espanya no ha fet cap ridícul i això quedarà clar en menys d'un any. Segurament, per a aquesta època ja no estareu tan contents amb aquesta vostra alegria facilona.

Lúzbel Guerrero ha dit...

Cojúgueme por favor "stop the war", que figura a la derecha, con este ejercicio con el reverdecer de la gurra fría que se avecina; ¿o es que se refería solamente a las guerras calentitas?

Uribetty ha dit...

Espero que aviat siguem país lliure i no formem part d'aquesta espanya mediocre i (post)franquista.
Salutacions!

Una ha dit...

Seguramente no sabemos todos cuántos intereses estratégicos tiene allí USA y cuántos miles de millones de euros están poniendo Alemania,Francia e Inglaterra allí¿van a perderlos porque sí?.¿Por qué se demoran tanto en dar la bienvenida a los saharauis?¿será porque no les interesa?
Hemos de perder la ingenuidad de que la independencia,libertad,democracia y todas esas grandes palabras sean tan puras en la realidad,detrás de todo ello hay MUCHO MUCHO DINERO,POSICIONES ESTRATÉGICAS etc.

Joan de Peiroton ha dit...

No comprenc les reaccions en contra de l'exercici d'un dret fonamental: el de l'autodeterminació. Tenim la sort de viure a una Europa democràtica i en pau, on seria perfectament possible de redibuixar les límits estatals de manera pacífica i amable i en respectant criteris ben democratics. Jo sóc com els ocells, m'estimo més contemplar un horitzó sense frontera, és el meu esperit nomada. A dintre de la nostra Europa, els límits dels estats, de les regions, de les comunitats i dels departaments, se me'n fot un poc per dir-ho clar. Però el dret dels pobles a l'autodeterminació és un dret fonamental, això sí. I cal respectar-lo sense animositat.

Joan de Peiroton ha dit...

I que no vingueu a dir-me que vull tornar als límits del país de Berenguer el savi ( comte de Tolosa i de qualques altres comtats periferics ;))! No apareix a la wikipedia francesa, aquest lol! http://ca.wikipedia.org/wiki/Berenguer_de_Tolosa

Joan Vicenç ha dit...

Quina alegria el dia de la Independència basca! Quina revolució! Jo hi vull ser! Quina alegria el dia que Catalunya vulgui ser Independent i no s'hi miri en els mitjans!

Una ha dit...

Por mi parte, no es una reacción contra la autodeterminación ,sigue habiendo paises y pueblos colonizados y estoy en contra,mi comentario era plantear la duda sobre qué hay más allá cuando USA y otras grandes potencias apoyan o reafirman algo en contra,incluso, de organismos internacionales, que hay muchos detalles que no sabemos, es otra manera de seguir manipulando.
Estos mismos países aislaron una vez a Franco,y al mismo Franco le volvieron a recibir ¿por qué ? por motivos estratego-económicos .Ya que si hablamos de opresión, habrá que mirar también Guantánamo y lo que ha hecho USA con el bloqueo a Cuba durante casi 50 años ,han seguido con Irak,amenazan de cuando en cuando a Irán pero no les importa lo que pasa en cualquier país de Africa que no tenga riquezas .
Hay maneras y maneras de hacer creer que eres libre e independiente.Personalmente, no me siento especialmente arraigada en ninguna tierra,pais o bandera ni partido político,ni asociaciones ni nada .Ya me costó entrar en esto de los blogs porque no me gusta registrarme en ninguna parte.
Creo que es un error comparar las comunidades españolas con las de los balcanes que han sido siempre un polvorín, paises manipulados por intereses de los que están más arriba que ellos, o alemanes o rusos,en definitiva :una salida al mar Mediterráneo,un punto de contacto con otros continentes, el africano,el asiático, como ocurrió con España,si no hubieramos tenido esta posición en el Globo terráqueo,estaríamos en la mismita ruina que están otros países.

Jobove - Reus ha dit...

totalment d'acord amb el comentari de camino incierto, es pot dir mes alt però no mes clar

salut

zel ha dit...

Tothom hi pot dir la seva, jo només vull deixar dit alt i clar, que, sigui com sigui, tothom té un o altre interès en una o altra qüestió. El que faig és alegrar-me de la seva valentia en proclamar-se república independent i desitjar quelcom semblant per les diverses terres d'aquest estat que desitjarien poder estar amb els veïns d'igual a igual, no com a "províncies" amb qui es juga a fer negocis, amb qui s'exerceixen drets imposats i a qui es cobren impostos que no retornen en igualtat, a qui es diu com i de quina manera ha de aprendre, i de qui ha de dependre. Tots depenem de grans potències, prou ho sabem, però, tant per tant, negociem nosaltres el que volem vendre, aconseguir, potenciar.