22 de març 2008

vida, vides

LA VIDA A L'UNIVERS. Stephen Hawking. (mínim fragment)

"Quisiera especular un poco, sobre el desarrollo de la vida en el universo, y en particular, sobre el desarrollo de la vida inteligente.
Haré esto para incluir a la raza humana, aunque buena parte de su comportamiento a lo largo de la historia, ha sido bastante estúpido, y no precisamente calculado para ayudar a la supervivencia de las especies.
Algunas personas se han cuestionado si deberíamos contar a los virus entre los seres vivos, ya que son parásitos, y no pueden existir independientemente de sus anfitriones.
..................................
Aquí, el científic fa una llarga explicació sobre els virus d'ordinador, especificant com s'instal.len i sobreviuen replicant-se, és a dir, reproduint-se, a través de diverses estratègies inscrites al seu codi, d'aquí es pot entendre que més tard faci les afirmacions següents.
..................................
Pero entonces la mayor parte de las formas de vida, nosotros mismos incluidos, son parásitos, ya que se alimentan y dependen para su supervivencia de otras formas de vida. Creo que los virus de ordenador deberían considerarse también como vida. Quizás esto dijera algo sobre la naturaleza humana, ya que la única forma de vida que hemos creado hasta ahora, es puramente destructiva."

Bé, tota una declaració sobre la nostra miserable condició.

Teniu temps? Us deixo un enllaç a una pel.lícula premiada aquest gener 2008.

Control Room [Sala de Control]

http://video.google.com/videoplay?docid=-7627243316355236042&hl=es

10 comentaris:

Sinblancaporelmundo ha dit...

Aquests castellans no tenen ni puta idea d´Espanya,

http://sinblancaporelmundo.wordpress.com/2008/03/22/vosotros-los-castellanos-no-teneis-ni-puta-idea-de-espana/

Puji ha dit...

A la peli Matrix, l'agent Smith fa un monòleg sobre els humans, dient més o menys això. Els humans arriben a un lloc i n'extreuen tots els recursos fins deixar-ho tot fet una merda, i llavors marxen a un altre lloc per fer el mateix. Exactament el que fan els virus.

Rita ♫ ha dit...

..."Tota una declaració sobre la nostra miserable condició"

Ay Zel, nos movemos entre tal abanico de conductas, podemos ser tan nobles y tan miserables, que nunca dejaré de sorprenderme con el ser humano. Desde la capacidad de crear cosas maravillosas hasta de ser la fuerza más brutal, insensible y destructora. Somos todo un enigma.
Besos Zel

mafalda ha dit...

Un retrat de la "raça humana" amb tota la cruesa que la envolta.

Striper ha dit...

a mi m'encanta el Stephen Hawking, he llegit coses sevas i es un exemple de vida , tenaz,inteligent i acollonademt optimista.

merike ha dit...

Ho admiro com trobes tals pel·lícules interessants que enviï per a nosaltres.

jo artin au ha dit...

Sí, vida.Està bé, no és la qüestió més important. La qüestió -he antes per l'article- és quina mena de vida volem. Podria ser molt més constructiva i creativa, no?

Judit ha dit...

molt bona descripció... com diu el puji, a la peli de Matrix també es diu una cosa semblant.
Som terriblement destructors. Més ben dit, sóm uns éssers amb capacitats per construir, que ens dediquem a destruir per pur egoisme i per sembrar aires de grandiositat.
Algun dia ens toparem de cares amb tot això. Bé, de fet ja hi estem topant.
Una abraçada!

Joan Vicenç ha dit...

Hi ha cooperació, també

Una ha dit...

Creo que los verdaderos dueños de la Tierra son las bacterias.