12 d’abril 2008

sofregit de mots. un altre pot ser, ui! d'un pèl !!!


Notícia:


El CSN va descartar ahir amb dades que hi hagi risc radiològic: «La radioactivitat de les partícules varia entre 50 i 18.300 becquerels (Bq) i l'activitat total recollida ascendeix a 235.000 Bq, equivalent a 6,3 microcuris. Segons els tècnics, «la quantitat d'activitat de cobalt 60 que és necessari incorporar a l'interior de l'organisme per assolir el límit anual de dosis d'1 milisievert (mSv) és de 320.000 Bq, superior a l'activitat total trobada.» Quant a l'exposició externa, per arribar a 1 mSv caldria una activitat de cobalt 60 de 330.00 Bq «concentrats a una distància d'un metre de la persona irradiada». Els valors, segons afirmen, «estan molt lluny dels trobats a Ascó tant per l'activitat màxima com pel fet que les partícules estaven disperses pel terreny».
Arran de l'alarma social generada, el Ministeri d'Indústria ha convocat per demà una reunió extraordinària amb els alcaldes dels tretze municipis de la comissió local d'informació d'Ascó. La presidenta del CSN també compareixerà al Congrés dels Diputats.
PRIMERA RESPOSTA: COM? QUÈ????

Manifest (tothom en fa, no? doncs, apa, nosaltres també):

Arran de l’alarma social generada per la presència d’uns “fenòmenus de tamanya envergadura”, el col.lectiu (EN FASE DE FORMACIÓ) per la defensa de la salut mental i física i la comprensió (SISPLAU- SomIdioteSPeròLAllenguaUneix) entre pobles, declara:

-becquerels, microcuris i milisieverts mots “non grats” (au)
-que els anomenats becquerels (Bq) així com els microcuris i milisieverts (mSv) facin el refotut favor de quedar-se a casa i no tocar allò que no sona.
-que els tècnics exerceixin la seva potestat sobre els milisieverts, els becquerels i els microcuris, que pel nom deuen ser terroristes molt molt buscats, islamistes radicals “per lu menus”.
-que l´únic que s’entén segons es desprèn de les dades són els números:
Entre 50 i 18.000 Bq (bequs, també conegut com ecsss a l’Empordà) són uns 235.000 microcuris
( nosaltros, els infelicets deduim que si micro=molt molt petit i curis deu venir de curar, curar-se, tenir cura...doncs això –recordem que la sra Curie ja no hi és per ajudar-nos-) i que perillós perillós ha de ser a partir de 330.000 Bq, doncs l’únic que es pot dir és:

ui !!! uixx !!! d’un pèl !!!

(SEGUR QUE ENS CONTESTEN " BAH, PELILLOS A LA MAR")

13 comentaris:

Striper ha dit...

Si por un`pelin Uffff.

Jo Mateixa ha dit...

Bufff, ja ho pots ben dir ja bonica, buffff

Jordi Pinyol ha dit...

M'encanta que aquests senyors tan entesos facin servir un llenguatge tan planer en els seus informes oficials. Així, així... utilitzant paraules que tots coneixem i fem servir a diari en qualsevol conversa informal.

Si és el més normal del món fer una cerveseta tot parlant de milisieverts, microcuris i becquerels. Per cert, no sabia que el Becquer aquell de les rimes tingués alguna cosa a veure amb la radioactivitat (ah no.. que aquest deu ser un altre).

I quina bona tria això de la reunió amb els alcaldes. Un diumenge! Més aviat té pinta de ser una calçotada. A veure si encara provocaran un incendi mentre couen els calçots i la carn a les graelles.

En fi.. que més val riure que plorar!

Petons i molt bon cap de setmana.

Anònim ha dit...

Molt bon post eh! m'ha anat d'un pèl de no entendre'l :p

Ferran Porta ha dit...

Com s'ho fan per aconseguir sempre que els problemes acabin desapareixen rere mots extranyíssims per a la majoria de mortals? Coi, mira que en saben, eh?

jo artin au ha dit...

Això, de tocar, millor tocar el que sona. Tens un meme en el meu blog (freememe)
Besets

Anna ha dit...

Si passes pel meu bloc hi trobaràs un petit obsequi!

mossèn ha dit...

la radioactivitat m'ha afecta les morenes !!! ... ara, es veuen fins i tot de nit !!! ... salut

LlunA ha dit...

Ostras com està el pati!

Oscar Ramírez ha dit...

Hola Zel, tens un premi al meu blog i no és un meme. jejejeje.

Joan de Peiroton ha dit...

Hola Roser del meu cor, el teu nou retrat m'ha fet preguntar-me si estavas intentant figurar a la portada de Jueves com vas fer amb la de Vogue (amb el èxit que tots sabem ) o si era un efecte de la radioactivitat ? Es que jo vaig tenir un poc de dificultat, una miqueta, per reconèixer-te, figurà't! Quants millicuris t'has pres, maca? De totes maneres, això no canvia res, que t'he sempre conegut radiosa i activa! Et faig un kilobecquerel de petons!!!!

Jordi Casanovas ha dit...

Ostres entre els Bq, els mSv, els eeecs i els uix no m'havia fixat que has posat un nou encapçalament pel meu sant...
Quin detall!

Henry The VIII ha dit...

Han de dir-ho d'una manera tan retorçada perquè si diuen com aquell "hilillos de plastelina" ho entendríem. És un tema punyent. Mira que al Mossèn se li veuen les morenes de nit. O sigui que les té fosforito com si li haguessin passat un retolador. Si us plau, la situació és patètica. Aviat el poble no serà Ascó sinó Asco a palo seco.

Però no vull ficar-me melodràmatic. Simplement dir-te Zel que és molt maco el dibuixet que tens aquí al damunt. Petonets i que vagi bé.