10 de juliol 2008

pressentiments

N'he dit pressentiments, per la cançó d'ahir, que, a banda que m'agrada, parla del desastre d'avui, entre d'altres futurs desastres possibles pels immigrants...
T'han enganyat, germà.
Aquí no hi ha vida pels qui fugiu de la mort,
aquí hi ha façanes de plàstic guarnit que amaguen podridures,
aquí hi ha una colla de vividors que s'aprofiten de la misèria dels altres móns per cobrar sous milionaris que al teu poble, us solucionarien la vida a tots...
Aquí hi ha la gran farsa de muntar una trobada de mandataris egòlatres, per parlar de la fam al món, que s'acaba amb un àpat de dinou plats.

El teu destí, germà, serà, com a molt, un acolliment temporal, potser perquè el teu cas fa pena (tants morts pel camí, tants... i els nens...). Potser a tu no et retindran en una gàbia durant mesos, de tant en tant, germà, els blancs tenen sentiments, potser només pel xoc del moment, (tants morts, tants...i els nens...)

Aquí, germà, no s'entén el que pateixes, i en tot cas, et diran que no és problema nostre, només faltaria que haguessim d'acollir tothom.
I la fredor dels números, dirà quants us podeu quedar, quina és la mida de la nostra solidaritat, de manera, germà, que estàs posant la teva vida en un bombo de loteria, una probabilitat entre un milió... T'han enlluernat amb un món on tothom té de tot, i és mentida, germà. Aquí, els rics són molt rics i són molt pocs. Els pobres són pobres pel món que ens venen ( i ens el fan sentir necessari), i són molts, i cada vegada ho seran més.
Mentrestant, germà, al diari surten dones mortes (a mans d'un home), la Merkel plantant un arbre (quin cinisme, ridícula, ens pren el pèl?) surt l'Ingrid, (que va seguir el futbol, que també hagués donat un cop de cap al contrari, com el Zidane), surt el Laporta, (que està enganxat a la cadira), hi surts tu, (mig mort de fred i de cremades del sol i de gana), i mil propagandes de vacances, i viatges, i, en l'apartat de tecnologies un nou telèfon que val un ou, i que a tu, germà, no et serviria de res, ni a mi, no cal que l'envegem...

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Tant de bo els pressentimetns fosin bons perquè llegint i veient aquestes imatges se'm trenca el cor i avui estic sensible zel!

Rita ♫ ha dit...

Zel, ¡qué post tan desgarrador!
Se me puso la piel de gallina.
Un petonet.

Albert Puñet ha dit...

Hola Zel,

És la primera vegada que entro al teu bloc i em trobo un post així.

A mi em fa molta pensa vuere imatges d'aquesta mena, de veritat.

em fa molta pena veure a la gent morir pel somni d'una vida millor.

Et poso un link meu bloc zel.

Salutacions

Striper ha dit...

Jo crec que si fiquesim uns cuants a una patera arreglariem alguna cosa. Un petonaz.

Asimetrich ha dit...

Aquí, amb un sou miserable, d'aquests que no volem els d'aquí, ells poden alimentar a tot un poble. Aquí premem un botó i s'encén la llum, fem voltar una rodeta i surt aigua potable ... que usem fins i tot per rentar els plats!!!. I tot i això som infeliços per que el veí te un cotxe millor o per que no podem comprar-nos una tele de plasma ... Són folls aquests rics!.

Un gran blog Zel, jo també t'enllaço.

Mon ha dit...

es trist tenir que viure en un mon aixi...jo tinc un amic que va arribar a Espanya fa anys amb patera per poder enviar diners al seus. al seu pais va deixar la dona i els fills, entre d'altres

Lliri blanc ha dit...

Entro al teu blog en punt de peus. Et felicito per això que escrius, per la musica que ens fas escoltar,per les imatges que haurien de fer reflexionar tothom.
una abraçada

Una ha dit...

Aquí encontrarán todo eso,Zel,toda la falsedad,la hipocresía,etc,etc,les mandarán a sus tierras,si pueden;en Italia acabarán fichándoles como a los gitanos,el resto de Europa hará reuniones para encontrar la medida que les impida entrar en nuestros países,pero,a pesar de todo,cualquier cosa que encuentren por estas tierras de la Vieja e Hipócrita Europa será mejor que lo que tienen allí,son los mismos europeos entre otros más quienes han esquilmado y esquilman sus recursos naturales.
Nunca estuvo África más en la miseria como ahora,no tienen esperanza,no tienen salida y la mujer menos aún,son explotadas por las mafias desde sus países de origen,lo son por todos los países que recorren durante meses o años en los que son violadas,las hacen abortar o tienen que proteger a esos niños no buscados,fruto del abuso y son también explotadas en el país al que quieren llegar, ya que,según decían hoy acaban llegando con unas deudas de miles y miles de euros (hasta 50000 en algunos casos) que han de devolver.
Es decir,estamos ante la esclavitud más descarada en la Historia de los tiempos porque los que las esclavizan son conscientes del daño que hacen,ya no están en la incultura y el engaño de los esclavos de siglos anteriores.
¿Y qué decir de la venta de niños en Benín y otras partes de África?
Triste,inmensamente triste.

@RusKiiis ha dit...

Sip estic totalment apenat, i dono et dono tota la raor, la falsetat, el llautor que brilla avui en la societat actual nostra, i aquests pobres en reben un miratge, i arriben enganyats per aquest miratge que em creat entre tots, la societat del politicament correcta, la societat de la falsa realitat i dels vividors milionarisssssssssss viperins...

Merci a l´Avi i també a la Zel per alegrar-vos del Conveni que hem aconseguit els de l´hostaleria, ÉS UN BON CONVENI, jo crec que es beneficiara salarialment i formativament a moltissima gent... i aixó semprè és molt i molt bo...!!!

Gràcies Avi i Zel, i molts petons i abraçades...

Salut!!!

Anònim ha dit...

M'ha agradat molt aquest post! Les paraules molt ben triades per denunciar un fet que cada vegada que es repeteixi (com a part culpable/implicada/coresponsable) ens hauria de fer perdre l'etiqueta de país desenvolupat.
Salutacions!