19 de gener 2009

un macabre joc d'escacs

L'amic César del blog "El Ventano", em fa arribar aquestes imatges.
Una lliçó ben apresa, és el títol genèric. Podeu comparar... N'hi ha un munt, que m'estimo més estalviar... Al final, llegiu el manifest, i si us sembla bé, signeu. Jo ja ho he fet. Com diu algú, hi ha quelcom més trist que veure morir un nen, veure com el maten.






Avui, a correcuita, diu que els tancs es retiraven de Gaza...de moment...demà és el gran dia...què compra Israel amb tanta urgència? Avui, els fotògrafs i periodistas han patit estats de xoc en entrar a Gaza. Alguns ploraven desconsolats, sense poder articular cap paraula.
Hem de callar? I això que el consulat d'Israel ha fet arribar una carta "dura" al president de la Generalitat. Què esperen, que els catalans els aplaudim? I un ou! Mereixen la mateixa sort que d'altres dictadors i assassins.

Israel ha de ser jutjat per la Cort Penal Internacional
Petició universal

Al voltant de 300 ONG i associacions sol·licitaran que el Fiscal de la Cort Penal Internacional investigui els crims de guerra comesos per Israel a Gaza. El recolzament de la ciutadania és imprescindible. Es prega signar i difondre aquesta «petició universal». És urgent.

Al Fiscal de la Cort Penal Internacional (CPI)

El Dret és la marca de la civilització. Cada progrés de la humanitat ha coincidit amb la consolidació del Dret. El desafiament que ens imposa l’agressió d’Israel contra Gaza consisteix en afirmar, enmig del patiment, que la justícia ha de respondre a la violència.

Crims de guerra? Únicament els tribunals els poden condemnar. Però tots hem de donar testimoni, doncs l’ésser humà només existeix en la seva relació amb la resta. Les circumstàncies donen tota la seva dimensió a l’article 1er de la Declaració Universal dels Drets Humans: «Tots els éssers humans neixen lliures i iguals en dignitat i en drets. Són dotats de raó i de consciència, i han de comportar-se fraternalment els uns amb els altres».

La protecció dels pobles, no la dels Estats, és la raó de ser de la Cort Penal Internacional. Un poble sense Estat és el més indefens de tots i, davant la Història, es troba situat sota la protecció de les instàncies internacionals. El poble més vulnerable ha de ser el més protegit.

Quan assassinen a la població civil palestina, els carros de combat israelians fan sagnar a la humanitat. Hem lluitat per a que el poder del Fiscal general estigui al servei de totes les víctimes i aquesta competència ha de permetre que el món sencer rebi un missatge d’esperança, el de la construcció d’un Dret Internacional basat en el dret de les persones. I, tots plegats, un dia podrem rendir homenatge al poble palestí per tot el que ha aportat a la defensa de les llibertats humanes.
Campanya iniciada el 19/01/2008.


Si han portat als tribunals per crims contra la humanitat d'altres governs agressors contra els innocents i els civils, aquests més d'un miler de morts i milers de ferits (molts amb armament químic) no poden quedar impunes.

11 comentaris:

Striper ha dit...

No hi cap dubte que l'acció militar ha sigut desmesurada jo crec que inclus inecesaria, pero crec que s'ha de jutgar moltes mes situacions , i aixo no vol dir que estingi en contra ce jutgar Israel,pero no tothom es inocent.

Onset ha dit...

El problema és que la mateixa gent que governa a Israel (o als Estats Units) són els que fan de jutges.
Aquella gent quan veu aquestes imatges, què en pensa?

rebaixes ha dit...

Hi ha una inèrcia que no es trenca, la del poder... Per que fan armes i les venen? Segons qui ho pot tenir tot, disposar a la seva voluntat... Hi ha qui no pot ni encendre un llumí... per que no el té./ No crec que la pau hi arribi, els resentiments queden i el peu sempre està enlaire,,, i la formiga davall. Anton.

qaesar ha dit...

Gracias por divulgarlas, es la mejor denuncia del nazismo que caracteriza al Gobierno de Israel. Lo que hace con los palestinos lo puede hacer con cualquier otro pueblo que le moleste.

Bssssss

Joan P. ( JAPS ) ha dit...

I avui fan una entrega de premis GAUIDI?

Quin valor tenen els premiats?

Aquest valors han servit per millorar alguna cosa que sigui a favor de l´humanitat?

És vergonyós, valdria més que so u fessin mirar.

rits ha dit...

feia temps que no et visitava. Només desitjo que algún dia puguin trobar la pau, però sembla gairbé impossible. Com han de crèixer els infants que han sobreviscut i vist aquests horrors?
Espero que puguem aconseguir vies amb els nostres petits passos dia darrera dia.

yraya ha dit...

Horripilante Zel, de verdad que se me queda el cuerpo hecho una merda, (perdón por la expresión).
Ya he firmado.
Haré un enlace, de tu post en el mio.
Un besote.

Anònim ha dit...

Per l'amor de Déu què és això :(

Josep ha dit...

Recorde un informe paleontològic de l'equip d'Atapuerca.

A partir d'ossos i eines trobats, es feia una reconstrucció dels fets i una descripció de com els Homo sapiens torturaren, materen i devoraren els Homo neandertalensis.

Fa 40.000 anys. I l'Homo neandertalensis s'extingí.

Condició humana?

Lliri blanc ha dit...

Tot això és terrificant...

Cèlia ha dit...

I sobre hamas... són els veritables assassins, no ens oblidem!