28 d’agost 2009

por, jo també he caigut...

picor al coll, després el nas, tos, tonteria general (més de la que tinc normalment), esgarrifances, malestar global, més mal de coll, la nit del lloro, congestió de nas i gola, dolor al tosir... termòmetre!!!
però jo sóc de les que gairebé mai tenen febre...el digital marca 35,85º ... no tinc febre... em desperto a dos quarts de vuit, no tinc veu, em sento tota jo com un moc que camina i la por... encara que us en foteu, i que ja he vist el video aquell de la raó de la por a la pandèmia, i que se que quan has de tenir quelcom ho tens, la por s'ha instal.lat en una colla de persones que som "de risc"
tinc un metge internista a la família, una germana infermera experta, i per postres el metge de capçalera, que el conec bé, i tots opinen que aquesta tardor la cosa pot extendre's com una taca d'oli... els sanitaris tenen els seus protocols, símptomes? a casa, quan estiguis bé, a la primera línea de foc...
jo penso en l'escola, com hem d'aconseguir que els menuts facin aquesta cosa de tapar-se la boca, tosir en un mocador de paper i ... pobrets, si de vegades l'estornut els sorprén a ells i tot... les persones grans som tota una altra cosa, però temo ser a la classe amb 25 criatures, una olla amb un brou ideal per les encomanades...que després aniran a casa... fa anys que visc enmig de períodes de concerts de tos, de vegades callem i tot perquè no ens entenem, a l'escola vénen els nens amb febre, mocosos fins dalt, de vegades no entenem com poden aguantar aixecant el caparró...
alarmista??? potser sí, però quan en parlo amb el sector sanitari proper, que no han de fer cap paper per quedar bé amb mi, només van abaixant el cap, i fent que sí, per confirmar els dubtes... que potser no passarà gaire res? millor, però la prevenció em sembla poca i difusa, i en cas de persones que som al rovell de l'ou, poc definida, què farem de veritat a la classe quan arribi el pic dels "refredats"? qui ens ajudarà a discernir i actuar bé sense espantar?...buffff

32 comentaris:

Striper ha dit...

l'altre dia vaif llegir que entre els blocaires la incidencia seria altisima degut ha que sempre posem allo de petons.
Petons amb mascarilla.

rebaixes ha dit...

Davant el risc... qui no té por. Per això van fer el militarisme per treure la por als porucs...Anton

Andrea. ha dit...

A mi em passa quelcom semblant, treballo envoltada dels més menuts i si ja de per si qualsevol hivern és un cultiu de tota mena de virus, doncs es veu que aquest any mes, això si ja ens han avisat des de sanitat que sóm població de risc, deducció a la qual ja haviem arribat naltres pel nostre compte...
També comentar que conec casos que l'han patit, i que es magnifica molt més del que en realitat pot ser, metges amb els quals hem parlat ens diuen que s'assembla molt a una grip qualsevol, però que els simptomes és magnifiquen més (més temperatura, més mucositat i més dies, més malestar...), però s'està creant un alarmisme que no crec que afavoreixi massa.

I striper, de moment no es pot agafar per molt que t'enviin petons via telemàtica...

kweilan ha dit...

Ja es veurà en què acaba tot plegat quan comenci l'hivern. Tanta informació finalment fa que no sàpiguem res, creant el desconcert i en el fons, la desinformació.

Jordi Casanovas ha dit...

jo tinc la sensació que amb tot plegat ens amaguen alguna cosa, no sóc expert però diria que la grip normal (la de sempre)causa més estralls que aquesta altra nova.

Però ens enganyin o no tu a fer bondat i cuida't.

EL BLOC D'EN VITALIS ha dit...

Ahir varem portar al petit ENEKO al metge, el dia abans va venir malalt del Casal d'Estiu. El metge de capsalera ens va dir que era la grip A per la sintomatologia, però que no ens preocupessim, millor que la passés ara que a l'hivern i que quedaria immunitzat.

De moment està be dintre del que cap, una mica de febre i tos i sembla que ja ho comença a superar.

Que milloris Zel, i no et preocupis. Petons i si em contàgies, dona igual.

PS ha dit...

Estic més o menys com tu, Zel, uns per dalt i els altres per baix, però la por hi és.
Una noia que treballa en un hospital em comentava que vol passar-la ja per quan arribi la tardor poder estar en forma pel que vindrà...amb aquestes perspectives no és estrany que la gent s´espanti.

Anònim ha dit...

Espero que et milloris el més aviat possible. Ja que no te vaig veure per les barraques dels lladreburros, almenys que hi siguis a les dels esquenapelats la setmana entrant!

Garbí24 ha dit...

Si ja cada any s'omplen les sales d'espera dels CAP , aquest any amb la por serà terrible i potser per culpa de la mala informació , la por i la mala organització , no s'atendrà a temps a qui realment ho necessiti .
Un greu problema de cara a l'hivern .

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Thera ha dit...

Jo treballo en un colectiu especial, adults però amb moltes dificultats i de moment tampoc se'ns considera col.lectiu de risc. No volem pensar com passarem les puntes de refredats, tot i que per iniciativa nostra hem establert tota una manera de funcionar segons el que recomanen els protocols de sanitat, aprenem a usar el mocador de paper cada vegada que volem estornudar, evitem petons i abraçades excessives, em tret el misteri de la mascareta remenant-ne, tocant-ne,... (per si algun dia ens cal). En fi, que la por hi és, i tant!!! Per més racionals que volem ser.

mar ha dit...

Que et milloris zel... estarem a punt pel que vingui... encara que em sembla una mica massa magnificat tot plegat...

petons!

jo artin au ha dit...

Sí, fa una mica de iuiu, tot això. Sembla, per ara, pel poc i malament que informen, que la cosa resulta fatal si es complica amb altres malalties de certa gravetat. Clar, altra cosa serà quan arribi l'hivern. En fi a cuidar-se el més possible. Diuen que estan preparant un protocol pels centres.
Salut!!

Mateo Bellido ha dit...

Hola, Zel.
Hacía días que quería pasar por aquí. Mira por donde traes el tema del verano, que será también el del otoño y veremos.Todos tenemos miedo a empezar en el colegio. Yo quiero pensar que será como todos los años, cuando se contagian se te vacía la clase por unos días, luego todo vuelve lentamente a la normalidad. De todas maneras, siempre estamos expuestos. Un beso.
Todavía podemos permitirnoslo, no? y sin mascarillas.

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
assumpta ha dit...

Doncs digueu-me poruga si voleu, (que no ho sóc), però aquesta nova grip em te "jinyada" i molt.
No estic en un col·legi, però treballem en una mateixa sala prop de 250 persones (sense ventilació exterior), i a més agafo el tren a diari... no les tinc totes, no!

I a més... si els polítics diuen: "Tranquils!", doncs ja cal que ens espantem.

Apa, a veure com acaba tot. De moment, Zel, tisanes i sofing.
;)

Mireia ha dit...

Segurament sóc una inconscient però si és una grip , i pel que sembla lleu, no ens hauria de preocupar. No sé quina incidència de complicacions té la grip estàndard cada any, però diria que n'hi ha uns quants.Si és només això potser n'estem fent un gra massa i nom´s cal passar-la i ja està.

Però tants protocols potser et fan sospitar que hi ha alguna cosa més; que va més enllà i que no sabem.

No ho sé, ja veurem aquest hivern

yraya ha dit...

Si te he de decir la verdad, todavía no me he alarmado, y sé que algo anda por ahí "rondando".
Yo el curso pasado tenía 19 nenes/as, de tres, cuatro y cinco años, solamente estaba con ellos una hora, pero...los primeros días lo que más hacia era limpiar mocos, luego me tocaban los de 1º, que hay algunos que por no limpiarse los moquitos son capaces de todo..., cuando empiece el curso en ese pedazo de comedor todo cerrado, ya te diré.
Mejorate y nada de besos, por si acaso

nimue ha dit...

Doncs jo no em crec res. Se suposa que som col·lectiu de risc però no tinc cap intenció de vacunar-me. No em vacune contra la grip normal que mata molta més gent cada any, molt menys ho faré amb aquesta. Algú té moltes ganes de vacunar-nos i de fer-nos sentir por. Per alguna cosa serà. A més fa més de 10 anys que no agafe cap virus (casualment el temps que fa que vaig deixar de menjar carn, jijiji) i igual ara per xula caic la primera, però vaja... també anava a ser casualitat!

Fes bondat i coses lògiques i millora't!! muaks!

Unknown ha dit...

Querida Roser!

Por aquí, Argentina, ya pasó la gripe A.

Según las estadísticas fueron más de trescientas las víctimas fatales. No se espera, al menos por ahora, un rebrote de la enfermedad.

Es muy importante-cuando se pueda lógico-la profilaxis.

Fundamental,
lavarse bien las manos con alcohol líquido cuando venimos de la calle y cuando recibimos algún billete y/o moneda de vuelto.

Supongo que allí, ante la experiencia de otros países, difundiran todo lo necesario para cuidarse.

Espero que te mejores querida Amiga!

Te mando muchos cariños desde este Buenos Aires sin nada de frío por estos días
en casi pleno invierno.

besos


Adal

Ferran Porta ha dit...

M'apunto al carro dels que creuen que tot plegat està sortit de mare. No és que no valori els possibles riscos del tema, però és que, per com en parlen polítics i "experts", sembla que la Grip A hagi d'acabar amb mitja humanitat. N'estan fent un gra massa.

Unknown ha dit...

Felicitaciones por el triunfo de tu equipo favorito,
como lo cocemos nosotros,
El Barcelona de España!!!

Hay una seguidilla de triunfos impresionantes, no?
nunca ante se habían ganado esos títulos.
Felicidades Roser!!!

besos


Adal


..y que siga la dicha futbolera!

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

ei Zel,
ben trobada!
caram! caldrà cuidar-se, no?
veig que el teu blog segueix irradiant informació i en aquest cas amb clara adscripció personal.
T'envio per e.mail un article de l'activista californià Mike Davis (membre de New Left Review i de l'esquerra anticapitalista dels Estats Units), especialista en temes de salut, urbanisme, demografia i revoltes... allí apareix una versió molt interessant sobre la grip d'aquests temps...

Salut, revolta i força de cara al nou curs laboral, social, politic i personal!

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
MARTELL DE REUS ha dit...

Em sembla que algunes multinacionals farmacèutiques s'estan fregant les mans. Aquests si que faran l'agost.

Edurne ha dit...

Bueno, primeramente, A MÍ QUE NO ME VACUNEN!
Después, apuntarme al carro de los que pensamos que las multinacionales farmaceúticas tiene la culpa de todo, que sí, que se están frotando las manos y que los gobiernos, están utilizando el miedo de la población para ocultarnos otras cosas...

Cada día una información más: otra víctima por la gripe A! Ayyyayayayya ayy y todos a temblar!
Pero, no nos damos cuenta de que con la gripe normal, la estacional, mueren al año unas 4000personas? Y los que tienen las papeletas para las complicaciones son los mismos grupos de riesgo...

Que ahora nos consideren grupo de riesgo a otros tantos, es sólo por eso de estar en contacto con mucha gente, en nuestro caso, los profes, por los alumnos, que se contagian con una facilidad terrible... bien sí, pero yo no me piesno vacunar!
Además, una vacuna que están fabricando a toda pastilla, que vaya usted a saber los efectos secundarios.. ahhh, nooo, gràcies, pero no!

Claro que el miedo es libre, y también me da a mí en la nariz que va a haber colapsos clínicos en los ambulatorios, los hospitales... en fin!
Sólo espero que seamos un poco más sensatos y nos calmemos, que vendrá y pasará, y que no creo yo que media humanidad vaya a desparecer de un plumazo!

Cuando volvamos a trabajar el día 1,seguro que el tema será uno de los puntos del primer claustro, por lo del portocolo a seguir, por las directrices que nos hayan mandado del departamento...

Hala, petons y que se mejore usted!

Edurne ha dit...

Fe de erratas:
"QUE NO ME VACUNEN!"
Pero yo no me pienso vacunar...

Jesús, que escribo con furia y sin mirar y me como palabras, las junto, las cambio y tal y tal...

Perdó!

Joan P. ( JAPS ) ha dit...

Masses causalitats, diguem que massa població global, una crisis que diuen que ja esta casi superada, mols parats i poca feina i un futur no gaire clar.

Una pandemia global seria una possible solució per deixar vius als més forts, i les vacunes? Dons fan por, no saps que et poden injectar, no sigui que serveixin com un marcador per acabar d´aclarir el món.

Mon ha dit...

jo soc del gremi dels porucs, i no tinc gens clar el que ni el per què

Clidice ha dit...

No em vacunaré ni ningú de casa meva. En 46 anys he passat 2 grips "normals", això si, molts encostipats, que no és ben bé la mateixa cosa. Del que es tracta és d'estar tranquils i anar al metge quan calgui, no em vull ni imaginar la histèria que hi haurà als passadissos dels CAPS´, perquè cada vegada que algú esternudi anirà corrent a cal metge. Em sembla que tots plegats estem caient en la trampa de la premsa que ens manipula a sou d'interessos poc clars.

rits ha dit...

Zel, espero que et milloris. mima't una miqueta i no li donis massa voltes.
Jo sempre tendeixo a preocupar-me per la salut i al principi, reconec que estava una mica "cagadeta", però ara sembla que ja no tant.
Si, segurament molts l'agafarem, però pensa que és la pandèmia de grip per la qual estem més preparats. I hi ha molts protocols establerts.
A la feina, a principis de juliol ja vam tenir un cas i vam tenir por de la reacció mediàtica, que afortunadament no va ser, i ara ja n'hem tingut 3 colònies amb grip A. Les actuacions i la tranquil·litat, per damunt de tot.

Altra cosa és com afectarà als que no tenen els recursos, com sempre. I això si que preocupa

Jordi Pinyol ha dit...

Cuida't. Segur que no serà res més enllà d'un encostipat d'aquests que provoquen els aires condicionats combinats amb les calors.

I mira't el video que he penjat al meu últim post. Segur que et treurà unes quantes pors. Però potser te n'afegirà d'altres...

;)

En fi, potser el millor que podem fer en aquest casos és entonar aquella cançó que diu allò de... que tinguem sort!

Petonets i abraçades!