07 de setembre 2009

només per tancar el tema...

M'agrada el debat, però no pas provocar reaccions com alguna que hem llegit al post anterior... Sortosament avui he gaudit d'una alegria petita relacionada amb la meva feina... i en arribar al vespre... patam! Quin enrenou!
Ara no sóc jo ni cap feminista qui parla. Això surt avui al diari. Les dades potser són més políticament correctes, i hi ha tot el que demanava un habitual del blog, que tampoc voldria que acabéssim a pinyes virtuals... I llegireu que realment és així, qui paga les sancions? d'on vénen la majoria de dones i noies? Com se les enganya? No és nou per ningú, ja ho sé, però hi ha dades que penso ens donen la raó a les dones, a com s'atempta contra la llibertat, quan hi ha tràfic humà. I qui s'aprofita del tràfic de dones, de nens, de persones, segueixo pensant que és un porc i un delinqüent. Del diari d'avui:


"En España hay mujeres a las que se ha comprado o vendido; están aquéllas a las que se ha engañado en sus países de origen para venir aquí creyendo que iban a trabajar como camareras o limpiadoras y luego las han obligado a prostituirse; a otras se les ha ocultado el pequeño detalle de que no podrían ejercer la prostitución cuándo y cómo ellas quisieran sino que iban a estar en un polígono 14 horas al día obligadas a ser productivas; también las hay que no tienen ninguna otra posibilidad vital; y otras, finalmente, por distintas razones, prefieren hacer ese trabajo antes que otros (por lo general tampoco muy atractivos).
Cualquiera de ellas puede ser multada —si ofrece sus servicios en las calles de algunos pueblos y ciudades—, por policías que hacen cumplir normas municipales que quieren proteger el orden y evitar molestias a los vecinos.
El Congreso de los Diputados, el Gobierno y la Guardia Civil hablan de altísimos porcentajes de mujeres traficadas. Más del 90% de las prostitutas son inmigrantes, según todas las estimaciones policiales y de las ONG. Mientras tanto, cada vez son más las ciudades y pueblos —Barcelona, Lleida, Valencia, Castellón, Granada, Calvià (Mallorca), el Ejido (Almería) o La Jonquera (Girona)— que las sancionan por estar en la calle. Muchos otros lugares ultiman o debaten sus propias ordenanzas. A sus ojos, son infractoras, un estorbo para el orden público. Las comparan con los grafiteros y los vendedores ambulantes. Hay que multarlas, y expulsarlas si no tienen papeles.
España, como Estado, no se pone de acuerdo consigo misma sobre cómo afrontar el problema. ¿Se están violando derechos humanos esenciales de las mujeres o la prostitución es una cuestión sólo de seguridad ciudadana? En este último caso, ¿por qué no se regula su actividad? Nadie puede ser, por un mismo hecho, víctima e infractor a la vez.
La vicepresidenta María Teresa Fernández de la Vega dijo el viernes, en la rueda de prensa posterior al Consejo de Ministros, que es una “cuestión compleja”. No respondió a una pregunta sobre las ordenanzas cívicas a pesar de que el propio Ejecutivo aprobó el año pasado un Plan Integral contra la Trata de Seres Humanos que parte de la base de que la mayor parte de las prostitutas son esclavas. Desde el Ministerio de Igualdad, impulsor de este Plan, tampoco han querido pronunciarse sobre este problema.
“La cuestión es que multando a las mujeres sólo se consigue victimizarlas doblemente”, opina Ramón Esteso, coordinador del programa de Exclusión Social de la ONG Médicos del Mundo. La mayor parte de las ordenanzas municipales sancionan tanto a los clientes como a las prostitutas. Pero la realidad es otra. En La Jonquera, donde se aprobó la norma hace apenas dos meses, se han impuesto 106 sanciones: 102 a prostitutas y 4 a clientes. En Barcelona, pionera en este tipo de ordenanzas —la suya entró en vigor en enero de 2006—, menos de un tercio de las multas de 2007 fueron para los clientes. El pueblo de Calvià (Mallorca) sólo las castiga a ellas e incluso se las juzga penalmente por una falta de “desobediencia a la autoridad” después de que la policía les haya advertido de que estaban cometiendo una infracción.
Las mujeres más desprotegidas son las que acaban en la calle. Muchas de ellas, nigerianas. Extremadamente vulnerables. Deben enormes sumas de dinero a las mafias —que les cobran entre 40.000 y 60.000 euros por traerlas a España— y tienen muchos problemas para entrar en los clubs. Los empresarios las consideran conflictivas, a ellas o a sus proxenetas, y tienen menos éxito con los clientes que las europeas y latinoamericanas, de forma que es muy complicado ver a más de una o dos en cada local. “En la calle se bajan muchísimo los precios”, dice Esteso, de Médicos del Mundo. “La mayoría apenas sobrevive, con 10 euros por felación y 20 por un completo”.

Estas medidas son, además, ineficaces. “La prostitución callejera es como la energía: ni se crea ni se destruye, se transforma”, dice un mando policial de Madrid. “En este caso, sólo se traslada”. En algunos pueblos han conseguido, eso sí, desplazar el problema al municipio vecino, que no tiene ordenanza cívica. En Madrid, donde no hay normativa, los cortes al tráfico en Casa de Campo o la colonia Marconi tampoco han acabado con la prostitución callejera. “Nosotros no aprobaremos ordenanza”, dice Rocío de la Hoz, directora de Igualdad de Oportunidades del Ayuntamiento. “Pensamos que estas mujeres son víctimas a las que hay que ayudar, no multar”. Las ONG critican, sin embargo, la escasez de fondos —en Madrid y en todas partes— para apoyar a estas mujeres."

25 comentaris:

Striper ha dit...

Jo sincerament crec que la prostitucio es una realitat i mai deixara de existir, per tant no es pot ignorar i cal regularla.I tant despreciable es que algu pagui i algu cobri.

Assumpta ha dit...

Vinga, va, Striper!!

Qui cobra, la immensa majoria de les vegades ho fa per necessitat. Qui paga s'aprofita d'aquesta necessitat.

Ja vaig manifestar la meva opinió en el post anterior i m'hi reafirmo, per suposat.

neus ha dit...

Fa molt de temps en un altre blog que ja està deixat de la mà del seu autor en vam parlar de la prostitució. Una servidora la prohibiria i fotria la presó a la majoria de clients, també. Però com que tot el que està prohibit suposa un negoci, almenys que facin com en els països on està legalitzada i les noies treballen allà perquè volen, tenen seguretat social i en fi... se suposa que no són esclaves de ningú més que de la seva decisió.
El que no entenc són els comentaris en l'anterior post.
El que no entenc i no puc pair de cap de les maneres, és que m'expliquin com han vist a un desgraciat que s'ha parat en un costat de la carretera perquè li facin una mamada amb una criatura, una nena, asseguda darrera el cotxe. Criatura prou gran com per mirar desconsoladament a tots els cotxes que passaven...
Que ningú intenti explicar-m'ho ni raonar-ho ... perquè és IMPOSSIBLE fer-ho. Per més lliures que siguin de fotre el que els vingui de gust amb els seus forats.
Si tenen una urgència que es comprin una totxana.

Hada Isol ♥ ha dit...

La realidad es una sola,y es muy triste ,una mujer no llega a ser prostituta por gusto,si las hay son las menos,la gran mayoría llega a engañada o forzada por las circunsatncias de pobreza en que vive,por lo que no es un trabajo digno y 100% es una humillación ,si ellas se prostituyen y son sancionadas igual sanción merece el que paga por ellas,pues el principal motor de este negocio es el cliente,y sigo pensando que hablar de esto no es ir en contra de los hombres,porque cuando hablo de pederastas no opino que todos lo sean ,ni violadores,ni asesinos,no todos los hombres pagan pòr sexo,hay hombres dignos en este mundo.Un abrazo Zel.

Ferran Porta ha dit...

Com deu sentir-se una dona collada, per un costat, pel mafiós que l'obliga a prostituir-se, i per l'altra pel policia que pretén cobrar-li per prostituir-se? Com deu sentir-se el polític que dóna ampara a aquesta forma d'esclavatge, quan no només se'n renta les mans sinó que, a sobre, pressiona aquella dona que es veu obligada a prostituir-se, a cardar amb un client que probablement el repugna mentre el xoriço que l'esclavitza compta els polvos del dia, i suma?

D'altra banda, hem de creure que totes les dones que es dediquen a la prostitució, ho fan obligades per màfies? Podem creure que n'hi ha que ho fan perquè volen? Des d'un punt de vista fred però, ves, així és també la vida, hi ha oferta perquè hi ha demanda, o hi ha demanda perque hi ha oferta? Pregunto.

Josep ha dit...

Després d'escoltar arguments tan brillants com els vostres, no em puc estar de fer-vos una proposta: apliquem-los a la resta de delictes i faltes.

Per exemple, el tràfic de drogues. En comptes de condemnar el que ven (camell) hem de castigar durament el que compra (ionki). Al camell, no només no el castigaran, sinó que li oferiran ajuda i diners per a reconduïr la seua vida.

Us sembla bona idea?

Miquel ha dit...

Què et passa, Josep? Regentes un puti club i tens por que el negoci peti?

Les teues comparacions farien riure si no fos perquè fan pena, llàstima. Ets patètic.

Cap idea que tu proposis em pot semblar bona perquè capgires les coses. Et deus pensar que ets molt llest.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

si no anem a fons ens podem quedar en una superficie i la cosa no està per reduccionismes, a grans trets estic amb el que diu la Zel i afefiria que els temes que tractem tenen les seves arrels en el patriarcat i naturalment en el desenvolupament del capitalisme que és la mare dels ous i el sistema que propicia -inteseccionat amb el patriarcat d'arrel encestral- aquest desgavell entre mercaderies de tota mena. Invertit això passa per mil factors, els i les que ens preocupen aquests temes nom podem esperar massa de la solució delegada del problema (aquesta política de la delegació i l'assistència) i ens hem de pantejar una implicació militant i menys "opinadora". Crec que aquest blog il·lustra tota la gamma, cal agraír a Zel la seva constància en plantejar temes que configuren la substància real de la vida i de la politica, una mena de biopolitica fonamentada en allò que és més profà, prosaic i vivencial. Per contra, assistim a un curt circuït mediàric -opinador i tertul·lià- que, combinat amb la politica paranormal i electoral, ens empeny a la recreació dels anecdotaris i a l'abandó de l'accióm invectiva contra l'estat de coses present...el món és una mercaderia, el cos és mercaderia, Potser que anem al gra!

Salut i felicitats per obrir aquests debats.

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Joana ha dit...

n tema cru i dur.
Potser s'ha d'agafar d'una vegada el toro per les banyes no?.

Garbí24 ha dit...

Guerra descarada als proxenetes , només així tindrem una millora i les pobres dones seran lliures de fer el que vulguin amb el seu cos , no per força.

Josep ha dit...

Ui Tati, prostitució n'hi ha hagut en tots els sistemes socio-econòmics coneguts: feudalisme, mercantilisme, socialisme soviètic, capitalisme...

Miquel si haguessis llegit l'anterior post sabries que no forme part del negoci. Ni com empresari, ni com a treballador, ni com a client, ni com a subministrador. És molt més senzill: jo defense el dret de les persones adultes a fer amb el seu cos el que lliurement vulguin, fins i tot llogar-lo per hores.

I com a ciutadà d'aquest país vull que TOTES les activitats econòmiques paguin impostos.

Ho enteneu? Ho sou massa feminazis com per a pensar obertament?

Josep ha dit...

Ui Tati, prostitució n'hi ha hagut en tots els sistemes socio-econòmics coneguts: feudalisme, mercantilisme, socialisme soviètic, capitalisme...

Miquel si haguessis llegit l'anterior post sabries que no forme part del negoci. Ni com empresari, ni com a treballador, ni com a client, ni com a subministrador. És molt més senzill: jo defense el dret de les persones adultes a fer amb el seu cos el que lliurement vulguin, fins i tot llogar-lo per hores.

I com a ciutadà d'aquest país vull que TOTES les activitats econòmiques paguin impostos.

Ho enteneu? Ho sou massa feminazis com per a pensar obertament?

Clidice ha dit...

No entenc Josep aquesta necessitat compulsiva d'intentar ofendre. O potser és que et vas llegir l'SCUM Manifesto i encara estàs enfadat? L'SCUM és del 1968, les feministes de les deesses encara cuegen. Tot moviment té els seus brots més o menys eixelebrats, perquè no l'ha de tenir el feminisme. Els sexistes us agafeu a aquestes coses per tal de perpetuar el masclisme i viviu de quatre tòpics que es van crear a finals del segle passat, sense veure que l'únic que s'ha de perseguir és la igualtat. Crec, honestament, que per ser un moviment que no té gaire més d'un segle, comparant-ho amb els milennis que fa que la dona és una no persona o ara, ciutadana de segona, no n'hi ha per posar-se tan nerviós.

En tot cas es pot debatre si legalitzar o no serà la solució. Aquest és un problema que té infinites ramificacions. I aquest és un debat que fa molts anys que estan fent els juristes, encara que a tu no t'ho sembli.

Si legalitzem la prostitució com tu dius, per exemple en el cas de la meva amiga que va ser assassinada per senyors usuàris d'aquests serveis, com ho evitaríem. Tu dius que és una feina, bé, jo vaig molt tranquil·la al despatx, perquè sé que el meu cap no em tirarà per la finestra, ni vexarà el meu cos, ni em farà beure alcohol, ni prendre drogues només pel fet que em paga una nòmina.

O potser posaràs inspectors de la Generalitat o un policia al costat de cada puta?

I, per cert, posats a fer, i vist que és una pràctica corrent. Ja que tants homes (i si, dic homes, perquè ho són, no perquè sigui una androfòbica, el meu home s'ha pixat de riure amb els teux comentaris), van als països asiàtics a practicar la pederàstia ... perquè no ho regulem també? on posem la ratlla? abans la gent era major d'edat als 21, ara als 18. Posem que et pots tirar un infant als 10? o no en tenim prou? als 6?

Són temes molt difícils de legislar, perquè a banda dels interessos econòmics, que sembla que sigui l'únic factor que contemplis, hi ha tota la qüestió de la dignitat de la persona, ja ho sé, un detallet, però potser és prou important com per no anar a sac.

L'únic que exigeixo al meu govern és que se'n parli, es debateixi i es comencin a fer lleis al respecte. Però pensa una cosa: aquí la legalitzem, però és clar, ens fa falta "material", d'on el treiem ...

Per cert que dono per suposat que coneixes abastament el món de la prostitució (com a estudiós, no cal dir) i saps perfectament tot el que s'hi cou en aquest submón i què bé que s'ho passen. No el de quatre nenes mones, el de les putes de carretera, les de veritat.

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Assumpta ha dit...

Però de què parles, Josep? D'economia? Activitats econòmiques? Jo no parlo d'això, jo parlo de la dignitat de la persona.

No sé si tens alguna noció jurídica, ja que en parles bastant, però em sembla que t'oblides d'un principi bàsic i és que, per contractar, hi ha d'haver llibertat. Un contracte on una de les parts actua sota pressió, coacció, por, etc. és radicalment nul.

La immensa majoria de les dones, noies, nenes que són al món de la prostitució no tenen aquesta "llibertat contractual", per tant no parlis d'activitat econòmica, no tergiversis, no manipulis.

Estic també d'acord amb tot el plantejament que ha fet Clidice en els seus comentaris.

Però jo ja paro, no tinc ganes de donar més joc a qui només escriu per provocar.

Miquel ha dit...

No, Josep, no vaig llegir tots els comentaris de l'altre post, només uns quants, però amb el que dius aquí ja en tinc prou per veure com penses.

Tinc una filla de 17 anys i una d'11 i llegir comentaris de persones com Josep em posa de molt mal humor, sort que veig que ets minoria.

Clidice ha dit...

Zel, et demano disculpes per l'ús probablement abusiu que estic fent del teu espai. Reprodueixo aquí la resposta que li he fet a en Josep al seu últim comentari que no havia llegit. No per res més que per respecte a ell.

"Josep, maco, no havia vist aquest comentari quan te n'he fet l'altre. Et diré una cosa, l'única persona que aquí ha anat a sac valorant els altres ets tu, bonic. A mi, qui siguis i el que facis m'interessa ben poc. Et respecto com ho faig amb tothom. M'agrada debatre amb persones que pensen diferent que jo, cosa que veig que tu no portes gaire bé. Debatre amb l'altre és enriquidor, jo no crec tenir la veritat de res. Tu si. Doncs, bon profit et faci rei."

I somriu noi! que cal somriure, sobretot als que no ho fan mai, que són els que més ho necessiten :)

Josep ha dit...

Dignitat, bonica paraula. Allò que fa una persona per la seua voluntat, i sense perjudicar els altres, és legítim.

Vocació, us penseu que la prostitució és l'únic ofici on la majoria dels que el practiquen ho fan per vocació? Us penseu que la majoria de peons de clavagueram treballen del que treballen per vocació, perquè això era el que volien fer? Us penseu que els mossos que netegen les corts de porcs ho fan per vocació i amb gran passió pel que es dediquen?

No ens enganyem, en aquest sistema que tenim i patim, la majoria de treballadors no tenen vocació per a fer el que fan. I molts que en tenien, amb els anys ja l'han perdut.

Josep ha dit...

És increïble com fins i tot es poden defensar segons quines posicions.
Això està en els diaris d'avui.
Y una esclava serà una esclava en la carretera, en un palau o abraçada a un fanal. Però mai serà una persona lliure.


"Eran tratadas como verdaderos animales de carga... Les suministraban hormonas y medicamentos para que trabajen más y mejor". De esta manera tan espeluznante describe el fiscal el trato que recibían las mujeres que ejercían la prostitución en los macroburdeles Saratoga y Riviera, en la localidad barcelonesa de Castelldefels.

I jo també paro, no tinc ganes de donar més joc, com diu ASSUMPTA i CLIDICE.

MARGA BOSCH I EL SEU VERB ha dit...

JO ESTIC AMB EL TATI I ENCARA QUE LA PROSTITUCIÓ ÉS MÉS ANTIGA QUE EL CAPITALISME D'AVUI AIXÒ NO EXCLOU QUE SIGUEM CONSCIENTS DE QUE TOT EL MERDER AUGMENTA PER L'EXCLUSIÓ SOCIAL QUE CREIX AMB AQUEST SISTEMA BOIG. CREC QUE L'ARREL ÉS ECONÒMICA I SOCIAL I QUE MENTRES EXISTEIXI LA PROSTITUCIÓ CAL LEGALITZAR-LA SENSE ENBUTS.

Trini González Francisco ha dit...

Quan no hi han arguments es recorre a desviar el tema, Zel.

Que hi ha una pandèmia de grip? La culpa és del capitalisme o, millor encara, del marxisme-leninisme.

El cas es portar la contrària per sistema i, quan les bases s'esgoten, doncs surt el que surt i s'acaba parlant de qualsevol imbecilada, molt intelectual, això sí, o, al menys que ho aparenti que ho és, però imbeciliada que no aclareix res, però que omple el temps del ociós.

Jo no insistiria gaire, quan alguna cosa no entra, no entra i punt (i consti que no em refereixo a cap objecte sexual)

I ara plego, que se'm cova l'arròs!

Anònim ha dit...

En defensa d'en Josep,
ell no defensa les màfies, ni les dones explotades, és més, hi està en contra.

L'únic que defensa és que si una dona vol vendre lliurement el seu cos enlloc d'estar aixecant pesos 14 hores diàries per un sou de 600 euros al mes, que sigui lliure -legal i moralment- de fer-ho.

Us pregunteu per què hi ha tants puteros?

De seguida pensem en l'imatge d'un vell llardós que va als putis. Doncs si parléssiu amb el jovent us adonaríeu de la quantitat d'homes -i també guapots- que hi van. Per què? Potser perquè a casa passen gana? Potser perquè estan cansats de pagar sopars i cubates a noies perquè els acabin dient "deixa'm a la porta de casa"?

No t'emprenyis amb mi, Zel, és només la meva opinió. He conegut puteros, ja saps que als pobles qui més qui menys ha anat de putes, i he conegut putes, algunes de club, algunes esporàdiques. Per això sé de què em parlo.

Salut.

zel ha dit...

Com la majoria de persones que han deixat la seva opinió, penso que el tema no passa per discutir "l'ofici més antic del món", que jo crec deuria ser el de tirar pedres... més aviat passa per les condicions humanes de les noies que són obligades a prostituir-se, i prou. Parlem de drets humans, de dignitat i d'igualtat. Parlem d'engany i de tracta d'éssers humans, de proxenetes, xulos i gent que viu a costa de les condicions infrahumanes de vida de moltes d'aquestes mosses. I prou.

GAIA ha dit...

Per mi és més desgraciat el qui paga. Si no haguessin clients, no haurien prostitutes.