10 d’agost 2010

carta oberta al senyor Mas, Artur Mas.

Senyor Mas, Artur Mas,
.
Vostè no llegirà mai aquestes quatre ratlles, ni tampoc li farien cap efecte. Em temo que la visió que té de si mateix és tan perfecta, es veu vostè tan honorablement sincer, patriota (entre cometes), equànim i sabedor de tots els intríngulis del món on ens movem, que poc l’afecta allò que se li qüestiona. Parla com un sobirà sense tro, amb el convenciment que té totes les solucions a les seves mans, que a més sap adjudicar tots els greuges als altres, ben repartides les culpes de tots els mals de Catalunya fora del seu partit.
.
Però fent un incís, no li he sentit cap proposta que sigui tangible, palpable i que s’expliqui per ella mateixa sense necessitat d’anomenar culpables. Més ben dit, la seva única proposta és dir “quan governem nosaltres, si governem...” i aquí s’acaba tot, perquè vostè segueix sempre amb un advertiment, un “escolti’m”, un “no s’equivoqui” que ens torna inevitablement a la quadratura del cercle, esbombant coses que ja sabem, callant el que no li va bé i arribant a Madrid.
.
Sap què passa senyor Mas? Que els enemics, de moment, també els tenim a casa, no s’oblidi que vostè es va adjudicar el paper de mediador i va anar pel seu compte a pactar a Madrid, i no sabem gairebé gens del que es va parlar. Menteixo, avui ho ha dit, va reclamar poder governar.
.
La seva retòrica cansa, senyor Mas, l’escoltem i sempre sentim el mateix, segur que com tots els altres, però amb una diferència substancial. Hi ha molta gent d’aquest país que confessa la seva intenció de vot a CIU, i ho fa més enllà del programa, perquè confia en les seves darreres promeses, anar cap a la independència, si el poble ho demana.
.
Però, sabem, no ens enganyi, que els seus electors no ho són majoritàriament d’independentistes, en tot cas, pensen com vostè, salvem Catalunya, i després anem pel tret identitari, i si cal, si realment el poble ho demana, fem un referèndum per l’autodeterminació. I jo sé, com ho sap vostè, i com ho saben molts, que no hi ha intenció de fer el pas a l’independència de fet en el seu programa. Que ni vostè hi creu ni els seus socis, ni hi creu el president Pujol que l’il·lumina. I que en els moments que vivim, no només es tracta de salvar el nostre petit país, que es tracta de fer un canvi de rumb global que no és a les seves mans, que ni pot ni voldrà fer, perquè la classe de persones que es senten representades en el vot convergent són força conservadores i desitjoses de mantenir un poder adquisitiu determinat i un modus vivendi que avui per avui, podríem dir-ne privilegiat.
.
Jo, humilment, em permetria recomanar-li que baixés del tron, que posés els peus als extraradis, que mirés on cal ràpidament posar l’ull i el cor, i que treballés pels altres, els necessitats, els aturats, els treballadors que pengen d’un fil, els petitíssims empresaris que estan amb aigua al coll, que comenci a ser auster i ho exigeixi als seus. I sobretot, que deixi de mirar-se el melic, que tots tenim el nostre. I molt important, que sàpiga ser una persona integradora, i no disgregadora, que potencïi els serveis públics i posi fre a la política neoliberal que tant li agrada i que ens ha dut a la punyetera ruïna.
.
Salut i terra!

12 comentaris:

Garbí24 ha dit...

ànsia de poder és el que té, se li veu de tres hores lluny, ningú treballa per el poble, tots treballen per ells mateixos.

Toy folloso ha dit...

Ui, nena, si guanya en Mas!.
Ves-li tocant al voraviu...
Ja veuràs, a la feina, et posaràn a enganxar segells a les cartes humitejant-los amb la llengua.

(És broma).

rebaixes ha dit...

No tothom és valent , hi ha qui va - lent.
No tohom té valor, aquest val - or.
No et despentinis massa que s'embollen els cabells i despre´s et fas mal per desfer els caragolins.
Hi han que tenen taó, altres raonaments... Un petonàs que te'l mereixes. Anton.

Joana ha dit...

Ufff, quin tipus...
No estiguis tan segura que no li facin arribar!.

Mon ha dit...

el senyor Mas es: "Mas de lo mismo" perquè no jubilem a TOTS els politics

Què t'anava a dir ha dit...

e mas vol contentar a tothom i això és molt dificil. pero ho intenta

Anònim ha dit...

Si vols que ho llegeixi, envia-li al seu mail de CDC que surt al web del partit. Un cop em va donar per enviar-li una (tot i que no sóc pas convergent i no li llençava precisament floretes) i em va respondre! O sigui que, segurament, s'ho llegirà, almenys.

Cris (V/N) ha dit...

no puc dir res que no hagin dit els amics del damunt, així que et deixo un petó esperançat :)

Clint ha dit...

si li canvies el nom, amb lleugers retocs tens per un post diari una setmana sencera!

No n'hi ha cap que s'escapi

EL BLOC D'EN VITALIS ha dit...

Hola Zel,

El concepta que tens d'en Mas és erroni.

Jo no el penso votar ja que m'he engrescat amb Solidaritat Catalana, a on m'he retrobat amb antics companys d'ERC.

El conec personalment i tractat és una altre persona, però tu ho has dit, a on està ha de fer el paper que li toca, però no ho dubtis,és un catalanista de pro.

Assumpta ha dit...

T'equivoques... en una enquesta sortida no fa massa a La Vanguardia es deia que la majoria dels votants de CiU ja són independentistes. Jo en conec un munt... Jo mateixa.

Serà que en Montilla i el tri-partit sí que han demostrat ser-ho... Ni tan sols la pancarta de "Som una nació. Nosaltres decidim" va voler aquest President que tenim...

el paseante ha dit...

No crec que ell sigui diferent a la resta de la classe política catalana. Miren només per la seva poltrona. I no t'enganyis, la crisi no és culpa dels neoliberals (tot i que aquesta paraula no l'havia sentit mai, en diria liberals), és culpa dels neoconservadors (neocons). No tenen res a veure.