20 de juliol 2011

absorbint la merda

Tu, jo i els veïns, som els qui rigorosament anem complint, sisplau per força, allò que toca. No robaràs, pagaràs els teus deutes, compliràs el plaç quan toqui pagar impostos, aniras a la velocitat que et diguin segons el vent qu bufi, calles i acceptes el que toqui quan es tracta d’anar al metge, acceptes més feina per menys sou i ... un reguitzell de greuges t’acompanya dia a dia. I te n’afegeixen més.

En un estrat superior, tot això no existeix. No hi ha obligacions, ni lleis, ni exigència. Es parla, s’encén la metxa, i, com en una carbonera antiga, els lladregots que ens manen i dirigeixen i roben, amaguen les brutícies i les deixen fer a foc lent, sense massa fum, fins que els delictes prescriuen. O pacten i segueixen amb el mateix somriure blanc, de merda fins al coll per dins. O pacten i encunyen el nom de “geometria variable” per dir que es venen al millor oponent, a canvi de seguir, tots, allà dalt. Cobrant per fotre’ns.

Perplexitat és la paraula que ve al cap després de passar per tots els estats anímics possibles d’un temps, massa llarg, ençà.
Perplex quedes quan llegeixes els diaris. Et vas adonant, mica en mica, però sense aturador que allò que pensàvem que no podia durar, que hi hauria més tard o més d’hora qui ho parés, segueix constantment a les portades. Més ben dit, merda en surt cada vegada més, però, tota s’absorbeix. Ens la mengem, no la podem digerir, però no hi ha vòmit possible.


Anem vivint i contemplant com els valors, les exigències i els deures s’han girat de cara al poble ras.Les obligacions són nostres. Els deures, també. I els impostos i les restriccions. La justícia ens perseguirà per un descobert de 100 euros. Perquè la justícia només treballa contra nosaltres.

10 comentaris:

Carme Rosanas ha dit...

Sí, noia sí, la sensació que la justícia treballa contra nosaltres, sempre la tinc.

òscar ha dit...

La justícia és altra de les eines que utilitzen els qui ens assenyalen les nostres obligacions.

Assumpta ha dit...

No em parlis d'impostos :-(

Hem hagut de fraccionar el pagament de l'IVA i, en canvi, Hisenda encara no ens ha tornat la devolució de la Renda... No tenen vergonya!!... Amb els diners de la Renda hauríem pogut pagar l'IVA sencer i no haver de fraccionar-lo. Per als pobres els terminis són així, improrrogables... i nosaltres no podem exigir res. Ara, clar, l'IVA anirà amb recàrrec :-(((

No hi ha dret!!

Garbí24 ha dit...

estan apunt de canviar-li el nom, es veu que a partir d'ara es posarà sempre i en negreta el IN davant de la paraula justícia.
Es vol treure amb aquesta mesura el sentiment de culpabilitat dels que remenen la merda

Jordi Dorca ha dit...

Final contundent. Com ha de ser.

Mr. Aris ha dit...

antigament, hi havien revoltes i cremaven als senyors feudals...

Elfreelang ha dit...

Zel hem de fer la revolució ja no sé quina però alguna, quanta raó que tens!

Mateo Bellido ha dit...

Saludos, Zel...Menudo veranito...en lugar de rodeados de mar y sol, toda esa mierda que dices enrareciendo cada día más el paisaje, y todos a respirar y sorberla sin parar.
Yo recién inicio mis vacaciones, te suena ser miembro de un tribunal de Oposiciones?, pues eso, a tragar sin rechistar...pero, bueno, no fue mala experiencia.
Un abrazo.

Pere ha dit...

Aquesta tarda he posat la ràdio per sentir el final d'etapa del Tour. Buscava emocions i les he trobat.
M'ha sortit el senyor Camps, en directe, dient que tot i sentir-se "molt honorable" dimitia ...
A aquest home la merda li arribava tan amunt que no se l'ha pogut empassar.

Bona nit Zel.

zel ha dit...

Ja era hora. A veure on el posaran, ara, però seguirà mamant, segur!