04 d’agost 2011

La meva demagògia.

Parlem per parlar? Realment ens hem begut l'enteniment i ara el govern ha de posar ordre en allò que els anteriors van llençar? Tancar fins a gairebé 170 Centres d'atenció primària és demagògia?





Poser sí. Alguns comenteu a l'apunt anterior que això del que estem perdent, és parlar per parlar, pura demagògia. Bé. Parlo de les comarques de Girona, i posava l'exemple de Portbou, sense CAP ara, perquè és de jutjat de guàrdia. Si han d'arribar a Colera, i és un infart, ja seran morts pel camí. Bé. Una càrrega menys.




Podria dir d'altres exemples, però només cito el diari, on en surten uns quants, i no és ni opinió ni demagògia. Això ho hem perdut els usuaris amb les noves polítiques, veritat innegable.




"Girona. El hospital Josep Trueta de Girona, el centro de referencia de la provincia, ha suprimido este verano entre protestas las guardias nocturnas de oftalmología y otorrinolaringología. Se han cerrado dos plantas (una de cirugía y otra de urología y nefrología) y se ha reducido en dos terceras partes el número de camas disponibles de medicina interna, según denunció la presidenta de la junta de personal, Maria Àngels Rodríguez.
Los médicos, por su lado, denuncian que cobrarán un 20% menos por las guardias y se les compensará con días libres a partir de septiembre, lo que conllevará "una reducción de consultas y de exploraciones complementarias".
Otro de los hospitales castigados por los recortes será el de Blanes. La Corporación de Salut del Maresme y la Selva tiene previsto presentar un ERE temporal que afectará a unos 800 trabajadores de los 1.500 que hay en plantilla. En primaria, se han suspendido las urgencias nocturnas de Bàscara y de los CAP de la Garrotxa y el Ripollès. También cerrarán las de Arbúcies, Sant Hilari Sacalm o Breda, que serán atendidas en el CAP de Santa Coloma de Farners. En algunos casos la distancia que las separa supera los 30 kilómetros."




Podria dir que, fa dues setmanes, el meu fill va haver d'anar tres vegades al CAP de L'Escala per trobar-hi un metge. Això en horari de matí. Com que han de fer vàries feines alhora, i si cal, complir amb una domiciliària, doncs tu et pots trobar al CAP sense doctors.





I si parlem dels serveis públics que perdem, estem fent demagògia? Els treballadors no ens queixem de contribuir a ajudar a pagar aturs ni serveis mèdics pels qui no tenen feina, ens queixem si, quan ens toca de ser atesos, ens tracten com si anéssim per gust a buscar la manera d'escaquejar-nos de la feina, o a anar al metge a passar l'estona. Racionalitzar en diuen. Més? Si ja fins ara teníem el temps d'atenció individual comptabilitzat, compta ara. Segons quines malalties, no les podràs tenir, o hauràs de buscar-te la solució per una altra banda. I no per incompetència, serà per falta de mitjans i personal als hospitals públics, els qui realment poden oferir un servei de veritable qualitat.





Perquè anirà molt bé per les Mútues, perquè molts d'aquests ja es paguen una gran cobertura. perquè volen anar privatitzant, perquè el model intervencionista ja els va bé, perquè, igual que segons diuen l'èxit escolar depèn molt de l'entorn sòcio cultural i el genetisme es posa de moda, també resultarà que seràs o no tractat més o menys ràpid, depenent del que puguis pagar.

11 comentaris:

Carles Casanovas ha dit...

Zel amb tot l'afecte i consideració et torno a dir, que d'allà on no ni ha, no en pot rajar, encara que ens faci mal...NO HI HAN CALÉS perquè ens els hem gastat i hipotecat. Jo d'aixó, a la meva feina, que no era precisament de funcionari ja en tinc una ampla experiència. Jo entenc que els que sou funcionaris, us a sembla impossible, però et juro que quan la caixa està buida, per molt que cridis i et rebel.lis, resta buida.
Si a més tens que trasladar la TEVA DEUTA, als teus fills,als teus amics i compatriotes del futur, t'estàs fent un gran mal a tu mateixa, però sobretot a la societat futura. No t'enfadis amb mi...que estem en el mateix vaixell.

Assumpta ha dit...

Et copio la resposta que t'he posat al meu blog:

"Si tot això que em dius ja ho sé què és cert... Ja ho sé que s'estan fent retallades. El problema és que es fan perquè "algú que hi havia abans" va deixar la capseta dels diners absolutament buida... bé, pitjor que buida, amb molts milions de deute.
Quan no hi ha calers no n'hi ha... Desgraciadament no es poden imprimir.
Per tant, demanem responsabilitats a qui té la culpa i no a qui no té més remei que aplicar mesures absolutament impopulars.
Tu creus que qualsevol partit seria tan imbècil com per aplicar mesures que a ningú li agraden, sabent que tindrà un cost electoral (o sigui, sabent que els perjudicarà) si no cregués que són absolutament imprescindibles?
Per ser els "mega-guais" ja hi havia el PSOE-c que gastaven sense mesura i que ens han portat a aquesta indesitjable situació."

Elfreelang ha dit...

Jo no sóc economista ni ganes però crec que s'haurien de retallar coses supèrflues o prescindibles enlloc de coses bàsiques que afecten a la salut de les persones! i a l'educació! estan atacant els anomenats pilars de l'estat del benestar....per exemple que tal gravar amb un impost als qui tenen molt més que la resta dels mortals? a mi em dona la sensació que no ens expliquem tot, que ja va bé donar la culpa als anteriors...

zel ha dit...

Jo estic amb tu, Elfri. Ara mateix, en Miquel se'n va al Ple del nou govern local del poble. Els qui entren, a qui m'aprecio i en la candidatura hi havia el meu fill, han fet uns comptes de collons.

Diuen que han trobat un piló de dèficit.
Bé, en Miquel estàindignat, Ell segueix essent regidor, a l'oposició ara. Però és fàcil d'explicar, han comptat de cop, com si s'hagués de pagar abans de finals d'any, diners que fa anys que es van pagant a tant l'any per obres socials al poble, enlloc de posar el que cal pagar durant aquest "curs polític", compten tot el deute fins no sé quan, i en canvi els ingressos, només els de l'any. Així, és clar, mai sortiran els comptes!

rits ha dit...

I el que ens vindrà, Zel, el que ens vindrà. Ja no es tracta només de retallades per crisi sinó concepció política. La privatització de la sanitat és una de les línies que CIU sempre ha defensat. Les retallades a causa de la crisi han fet que sigui l'excusa, xò no oblidem quin tipus de govern tenim.

Personalment no estic parlant del tema al blog, potser xq estic menys per la blogosfera, potser xq tot em preocupa massa i no vull viure-ho tot com al maig, xò em té molt i molt preocupada. Al setembre començaran a retallar personal de l'administració.... ja veurem com acaba tot plegat. Això si, pel què es vol (donar creus de sant jordi, premis al Murakami,...) per això si que hi ha diners. Tots son iguals, del primer a l'últim. La desgràcia és que no hi ha alternativa. Ni els indignats troben alternativa....

rits ha dit...

Per cert, a Madrid ara mateix hi ha càrregues contra tres mil persones... la pau social definitivament s'està trencant.

I això que les retallades en salut sols s'estan aplicant a Catalunya.

ps. em sap greu ser tan negativa

zel ha dit...

Però Rits, què veiem de positiu? Jo, de moment, res...

Carles Casanovas ha dit...

Rits, el que dius és simplement MENTIDA i intoxicació. CIU, MAI HA DEFENSAT la privatització de la Sanitat, ans al contrari a promogut la xarxa d'hospitals comarcals més gran de l'història. Fent per exemple de L'hospital TRIAS I PUJOL, un centre d'atenció modélica, on s'emmirallen hospitals de tot el món. Però torno dir,i per darrera vegada que NO HI HAN CALÉS, I D'ALLÀ ON NO N'HI HA NO EN RAJA. Per cert, jo tampoc puc fer vacances, ja fa molts anys!!!

Assumpta ha dit...

Tens raó, CARLES, tota la raó. Ha estat amb els Governs de CiU que el model sanitari català ha estat exemplar.

Després entra el Tripartit despilfarrant i malbaratant... ara toca posar seny i resulta que "la culpa" serà de CiU. No ho entenc i tampoc entenc aquestes ganes de sembrar malestar, de fer veure que tot és encara pitjor, de fer córrer notícies falses... perquè després hi ha gent de bona fe que s'ho creu.

RITS, de veritat creus que CIU sempre ha defensat la privatització de la sanitat? Crec totalment en la teva bona fe, per tant, és que algú t'ha dit quelcom fals. Qui va crear el model sanitari català?

Sortosament queda gent que encara té memòria i, sinó, les hemeroteques.

zel ha dit...

Carles, Assumpta, no conec res fora de Girona. Però de Girona i les comarques en puc parlar i amb propietat. El meu cunyat (53 anys) i la meva germana 55 anys)s'han format i treballat al Trueta ell com a internista i després a l'Hospital de Figueres. La meva germana sempre ha treballat al Trueta(fa 30 anys) i els darrers 4 va passar de ser supervisora a la planta de neurologia a directora d'infermeria. Ara en fa dos que es dedica a la docència a l'escola universitària d'infermeria a Girona.
Per tant, el meu coneixement és de primera mà, patit i viscut. Durant el govern Pujol, a Girona es van fer tots els concerts possibles amb clíniques privades, i molts serveis s'anaven a fer allà, perquè al Trueta no hi havia dotació, parlo d'escàners, de quimios i ús de material caríssim, que l'hospital, sent provincial no tenia. L'hospital de Figueres, encara ara és cedit, i gestionat per persones alienes a la medecina, un centre que té un concert amb la Generalitat. Fins que van arribar "els dolents" del tripartit, no hi va haver cap nova inversió en infraestructures. Aquests darrers cinc anys, s'ha remodelat l'hospital, s'ha ampliat, hi ha un centre de paliatius (Bernat Jaume) i un nou edifici per fer les visites de dia,
que ha suposat una millora importantíssima per una ciutat com Figueres que recull la gent de l'Alt Empordà.
Palamós és un altre exemple, d'hospital encarcarat que s'ha remodelat i posat al dia aquests darrers sis anys, tot i que encara no és de gestió pública, però s'hi han fet totes les inversions des de la Generalitat per posar-lo al dia, allà s'hi recull la gent del Baix Empordà.

Us n'explicaria un cabassat, però no de sentir a dir, sinó de primera mà.

Assumpta ha dit...

Bé, jo no tinc ni la menor idea de com funciona el Josep Trueta, (jo conec el Sant Joan de Reus) ara bé, estic segura que en CARLES no parla per parlar i que si ell l'ha citat com a model és perquè en deu tenir referències molt bones.

Si tu hi tens família doncs també en tens referència directa i segur que hi deu haver casos concrets en que les coses són com tu dius, Zel.

També estic segura que les mateixes coses es poden mirar des de diversos punts de vista i em sembla que el teu sempre serà negatiu envers qualsevol cosa que tingui a veure amb CiU perquè des del primer moment que va guanyar les eleccions al Parlament ja vas començar a preparar la munició :-)

Un model sanitari no es fa en dos dies i aquest model que ara tant us agrada s'ha estat creant durant molts anys i totes les seves bases es van posar en temps dels Governs de Convergència i això tu saps que és cert... ho saps tu i ho sap tothom... alguns ho diem i altres ho negueu.

És trist que s'hagin de fer retallades. Això no agrada a ningú. I repeteixo la pregunta que et vaig fer ahir: Sabent que les retallades sanitàries són altament impopulars com és que en Mas insisteix en fer-les?... Doncs la resposta és la que hem dit mil vegades: NO HI HA DINERS.

Qui se'ls ha gastat? Doncs els que hi havia abans.

Què més voldria jo que to anés bé!! Potser us penseu que ens encanta veure com s'han de fer aquestes retallades i que ens ho passem pipa... Doncs no, no és així. Però si s'ha d'estalviar, doncs s'ha de fer.