11 de desembre 2007

any nou, retallada real de sou

Ja tremolo.
I sort que tinc que fa un munt d'anys que treballo, i els triennis, estadis i complements miserables em deixen mig il.lusionar. Però la meva sort, minça, no és la de tothom, i jo veig que fa anys que cobro més o menys el mateix, i tot ha canviat de preu, coi.
S'acosta la revisió de l'acord per a la negociació col.lectiva 2008.
Previsió: Signar un acord salarial preveient un augment de la inflacció d'un 2%.
Augment real dels preus: 4,1%.
Augment del cru: Bufff!
Augment dels aliments de 1a necessitat: Bufffff!
Augment del preu de les hipoteques. Bufffffffff!
Tendència global : A l'alça.
Conseqüència: Seguirem perdent poder adquisitiu a marxes forçades.
Sou real a l'estat espanyol: - 4% (pèrdua real)
Beneficis o balanç de les empreses entre 1999 i 2006: + 73% (guanys reals declarats)
PIB: 3,5%
Política salarial: A la baixa
Contractació: Mà d'obra barata.
Model econòmic: Poc competitiu, baixa la qualitat, economia submergida.
Conseqüència: Pèrdua de competitivitat, deslocalització.
Conclusió: Estem fotuts, estarem fotuts, estaran fotuts (es pot conjugar tot el verb en tots els temps verbals)
Alternativa: Mobilització, grans protestes, negociacions dures i compromeses dels sindicats en tots els àmbits. Les lleis, la protecció, el salvaguardar els drets, l'exigir condicions laborals més segures, tot està molt bé, però si seguim cobrant el que cobrem, cadascú segons li pertocaria, hi haurà una ensorrada global que farà por.
Si els normalets no podem moure diners, perquè no en tenim, els menys afavorits justet poden accedir a allò bàsic i els rics se'l gasten fora i invertint en benefici propi per generar més guanys que reverteixen en ells mateixos, la cosa no rutlla.
O sigui que, els quatre dies que ens queden abans d'emigrar a llocs alts on no ens arribi l'aigua del desglaç, ja ens podem posar les piles, sinó, els nostres fills... més val no pensar-hi.

13 comentaris:

mossèn ha dit...

ja ho dic jo ... els diners ... són un invent del maligne !!! ... salut

Miguel Angel Peláez ha dit...

Yo creo que todo este tinglado va a estallar por algún sitio, ya lo veremos...ya.

Bss

Sergi ha dit...

Bé, què he dir jo que sóc becari? Si la situació salarial ja és una vergonya, imagina't la nostra, que en el meu cas, ni cotitzo de la seguretat social. M'espera un futur magnífic...

Salvador Guinart ha dit...

La cosa esta mu jodia!. Jo, però, sóc dels que veu l'ampolla mig plena. Tots els teus plantejaments són correctes i no són apocalíptics, el que passa es que posats tots així, un darrera de l'altra, sembla que el món s'acabi demà.

Sempre ens quedarà Paris...

Jobove - Reus ha dit...

si ens movilitzem les empreses marxen a altres països més barats, i al final només serem un país de serveis a la tercera edad d'Europa

a sous baixos feina baixa, tan cobres tan fas, ens convertirem en marcenaris de la feina, no et matis a treballar que no herederas l'empresa

petons i prent-ho en calma, ja saps l'úlcera

rosa ha dit...

suposo que passarà com a Amèrica.
Però pregunto a la familia reial també els hi rettallaran el sou,també els hi fan rebisions...també pagan a hisenda....també la llei dels 80km/h la tindran en compte i canviaran el seu coche per un de més senzillet????????

A trompicons ha dit...

Per això es millor ser solter/a i no tenir més despeses que les estrictament necessàries.

Quina merda de vida collons!!

Anònim ha dit...

Hola a tots!

voleu dir que no seria millor tornar a l'edat mitjana? si´pot ser millor com a noble, és clar... però sense bombolla immobiliària, amb l'economia de subsistència...

Per cert, molt maco el bloc
Petons, zèl!
Templer

Mon ha dit...

el mes collonut es que a Catalunya el l'IPC puja molt mes que a Espanya i a mi el sou m'el pujan en relacio al IPC d'Espanya Que vull dir amb aixo? Doncs que aqui puja molt mes que a Cordova i un treballador cordoves li augmentaran el mateix IPC que a mi. Per tant el senyor de Cordova hi surt guanyant mes que jo perque tindra menys despesa

Estela ha dit...

La veritat és aquesta, tenim una pena de sous i això no porta camí de solucionar-se.Que si el pa, que si la llet que si el pollastre, que la benzina...a l´escola tots a peu a treballar!

Striper ha dit...

Aixo son xifres la realitat es un altre cosa, a sobre s'ha d'afegir el efecte euro que com el valor numeric es mes vaig s'aprofiten, la gent encarano acaba de tenir clar el valor monetari.

gatot ha dit...

no ho diguis a ningú, zel, peró tinc tots els números per començar a delinquir ben aviat. I em temo, que movilitzacions i protestes no gaires n'hi haurà.

Ara... després ens queixarem de la inseguretat ciutadana, de l'aument dels robatoris... i tot serà culpa dels inadaptats.

Bancs i caixes amb beneficis brutals... segur que no hi tenen cap culpa, pobrets!

per cert... t'he deixat un regalet (que no he hagut de robar) a casa meva!

petons i llepades revoltades!

LlunA ha dit...

Realment fa por això dels diners.. Tot puja a unes velocitats increibles i el sou que no es mou...si és que em fa por fer la llista de la compra!!!!!

Petons