05 de gener 2008

estimat rei Baltasar

Estimat Baltasar,

Ja saps que jo de reis no hi entenc gaire, però ja de ben petita, sempre sempre, vas ser el meu preferit (la mama s'estimava més el blanc o el ros, però jo vaig néixer un 6 d'octubre, balança, i després d'un mes de tempestes).

En fi, que ja no canviaré pas, pel temps que em queda.

Ets el meu darrer recurs.

T'ho demano a tú, perquè saps quin bo hi fa això de l'esclavatge, (tant per tant sabates grosses, o el que ve a ser el mateix, anem a demanar a qui ens entengui)

Doncs això, regals regals, ja me'ls faig jo, i tres o quatre que m'estimen i que són igual de pàmfils i un dia a l'any es declaren monàrquics.

Sí que tinc una reclamació, a veure si pots donar-me un cop de mà.

Fa anys i panys que véns a aquesta terra meva. Anys enrera no hi trobaves cap germà de pell, però ara ja saps quin pa hi donen a això de ser nouvingut i de pell diferent. Però el meu país, de sempre ha sigut terra d'acollida i mai hem negat l'aixopluc ni la mà a ningú (en tenim uns quants a la llista ... mmmhhhh, groga????) A aquests no els volem veure ni en pintura, perquè ens emprenyen un no dir, per tant, et deixo unes recomanacions, per si vols entrar a formar part de casa nostra, perquè després de tants anys de visita, la llei d'estrangeria ja no et deu afectar.

Aquí va el que et demano:


Tria el teu motiu, siguem d’on siguem
o com parlem, hi ha quelcom comú entre tots els catalans
la necessitat d’un estat propi, la nostra economia, les nostres tradicions
la nostra llengua, sentiments, i la volguda llibertat
Tria el teu motiu, i suma’t a la lluita
per una nació lliure, sobirana i catalana.


Ens faria molta il.lusió que et miressis els videos (altra cop la Lloll), perquè em sembla que allà a l'orient llunyà hi ha censura amb això del youtube. Crec sincerament, que després de veure'ls, entendràs els motius de la meva carta. El primer és una declaració d'intencions. El segon, és perquè vegis com ens tracten alguns malparits de veins. Perdona les paraules grolleres, sóc de poble jo. Abraçades molt sentides.
*
*

9 comentaris:

mossèn ha dit...

em sembla ... que us portaran carbó com a un servidor !!! ... salut

Jo Mateixa ha dit...

Nineta, de bon mati ja m'has fet plorar, si, si, amb el primer video m'has fet plorar per que jo he estat a molts dels llocs que surten, a moltes manifestacions, i el sentiment de patria, de pais, de nació, d'estat català el porto molt endins.

Amb el segon video m'has fet odiar encara més als espanyols (no tots eh, que n'hi ha de bons cony), ara que jo ni m'avergonyeixo de ser catalana, ni tinc por del que em puguin fer per dir en veu alta i amb el cap ben alta que estimo catalunya, que estimo el meu idioma, el català!!!!!!

Que passis un molt bon dia previ al dia de reis, jejejejeje.

Sergi ha dit...

Quedi dit per davant de tot, que m'estimo el meu país, la nostra llengua i la nostra cultura. No em sento proper als espanyols i si a d'altres pobles europeus, però crec que amb aquest vídeo no deixem de fer servir les mateixes armes de baix perfil que fan servir ells. Ens critiquen, ens torturen i ens vexen. Però no ens posem al seu nivell. No va amb nosaltres. I a més, els que pensen d'aquesta manera no són una majoria. Tampoc s'ha de fer pagar justos per pecadors, com fan ells amb nosaltres. No ens posem al seu nivell, si us plau.

LlunA ha dit...

dia de reis...i demanar es pot demanar tot...es clar que desprès...ja veurem el que es pot fer...

Petonets

rosa ha dit...

jo també m'he emocionat amb el primer vídeo la pell se'm posava de gallina.....I ÉS QUE SOC CATALANA.

Malparits...ara que jo mai compro productes madrilenys o que no siguin de casa..quan vaig a comprar sempre miro on està fet el producte....

sóc catalana mal li pesi al registre civil o el govern que aquell 12 d'abril varem ferme espanyola legalment.

Carme Rosanas ha dit...

Si, a mi també m'emocionen els vídeos. N'he mirat una pila. M'afegiré a la teva carta als reis. Un peto, bonica

Carme Rosanas ha dit...

I se'm fa díficil triar un motiu per a la lluita. N'hi ha tants!

Els triaré tots.

Jordi Pinyol ha dit...

Molt bonica la teva carta als reis, o al rei Baltasar per ser exactes. Un rei que, per cert, també era el meu preferit de petit.

Molt em temo però que no n'hi haurà prou amb demanar-ho als reis i que caldrà que hi posem molta feina per part nostra.

Una ha dit...

La verdad es que me tiembla un poco el pulso, yo tampoco elegí nacer donde nací o que mi lengua materna sea el castellano, ¿no se está saliendo esto un poco de madre hablando de odio? Debo tener algún defecto "de fábrica" porque no me siento particularmente ni española,ni catalana ,ni mallorquina y todas me emocionan al mismo tiempo .Todas referido a las cosas buenas.Y cuando oigo o leo ese tipo de cosas tanto por un lado como por otro siento escalofríos o serán más intensos si digo "calfreds".Saludos