15 de desembre 2008

aigües brutes... aigües netes

No sé si fa riure o plorar. La intoxicació col.lectiva a la que ens sotmeten els diaris i les notícies en general (ja pots buscar, que arreu es diu el mateix) han convertit l'explicació de determinats fenòmens socials en un aiguabarreig de mitges veritats i grans mentides que confonen al més assenyat.
Vegem el cas de Grècia, i els aldarulls. Vegem el cas d'Ibèria i els aldarulls. Quan la gent no pot més de tanta merda com ens fan menjar, es revolta. La revolta és la darrera solució de qui sent que ja ningú l'escolta.
Això aquí i arreu. Posem que som a Birmània, posem que som gent que n'està fins als pebrots de la dictadura, la censura, la manca de llibertat d'opinió, els càstigs irracionals, la presó per dissidència dels principis del govern de torn (o etern, de vegades tant li fa)
Ai, tu, vés per on, les manifestacions i els moviments socials de base, les ONG'S i la gent de bona fe, vinga campanyes de "sensibilització"...
Denúncia! et diuen...i tu vas com un xaiet, i apa, a denunciar, a signar manifestos i ...
Doncs resulta que la gent, molta gent, molts joves també, n'estan fins al capdamunt de ser enganyats, n'estan farts d'anar a comprar estudis, feina, treball digne i que els venguin fum i encara brut. I surten al carrer. I criden, i s'emprenyen, i esvaloten i tot el que un fa quan es revolta. Perquè hi ha gent que no pot més.
I els nostres diaris, què ens venen?
"Una colla de radicals, una colla d'okupes, una colla de brètols..." Sí, segur que hi ha brètols, però hi ha molta gent, però que molta, que no pot més. Que n'estem fins als pebrots que ens donin pel sac cada dia, que fa molta ràbia veure com sempre (eternament) una colla de segellats pels déus de la puta pela, viuen a cos de rei i els altres es foten.
Però el més fotut de tot, no és que ho diguin, el més fotut és que ens ho creiem, com xaiets, tots, com si encara ens maméssim el dit, tots a una, a reclamar ordre i seguretat ciutadana.
I tant que volem ordre i seguretat ciutadana, el que no volem és que les forces policials siguin cada vegada més, forces armades per a ferir, torturar, vaja com en James Bond, amb llicència per a matar. Aigua bruta.

"Durante las últimas horas el régimen español, temeroso de un posible contagio, ha decidido enviar a prisión a siete detenidos durante la manifestación celebrada en Madrid- junto a otra en Barcelona- en solidaridad con Grecia. Los delitos que se les imputa (según la legislación burguesa, elaborada contra la clase obrera) están penados entre seis y tres años de cárcel, sin embargo, en el colmo de la paranoia represiva, han llegado a solicitar una pena de 18 años de prisión para uno de los procesados. Pero no hay que confundirse, una petición semejante está relacionada, no con la supuesta fortaleza del sistema, sino con su miedo.
Se han apresurado en airear los destrozos provocados, con la intención de poner a la opinión pública en contra de los manifestantes a pesar de que en Grecia esa estrategia no ha dado resultado alguno. Rápidamente, el Ayuntamiento de Madrid ha evaluado los daños en 14.000 euros. Curioso. En este país de pandereta y latrocinio, se valora más un coche con las ruedas pinchadas que la dignidad y la vida humana ¿por qué no estiman los miles de millones de euros que nos arrebatan para entregárselos, de nuevo, a los mismos rateros corruptos que han generado este caos financiero? Eso sí que va a afectar a la economía y no la vidriera rota de una comisaría" LLegiu l'article sencer aquí.
El benestar social, la pau i cohesió, la tranquil.litat al carrer, només se la guanyen els governants justos, els comptes transparents, la veritat per damunt de tot.
El respecte, les bones paraules i el bon tracte, només se'l guanyen aquells que s'ho mereixen. Aigua neta.
Caiem en el més greu dels totalitarismes. Com que uns quants són lladregots, violents, tots els qui surten i es manifesten, reclamen els seus drets i una vida justa i digna, són violents, radicals, bèsties perilloses. I desenganyem-nos, arreu, ha guanyat la corrupció de l'estat, de molts governs.
Els veritablement perillosos tenen alts càrrecs, són jutges, banquers, caps d'alguna comissaria, els difamadors treballen a la ràdio, als mitjans de comunicació i es dediquen a exaltar i calumniar, a escalfar els ànims, per tal que una colla immensa de gent exigeixi més control.
Estem caient en tots els paranys. Estem reclamant un estat repressor i policial. Com xaiets permetem que s'il.legalitzin partits, que no es pugui obrir la boca per parlar de segons qui ni de segons què, mentre un boig encara ben vist per molts, demana que ens pengin. Després que ningú plori per les llibertats perdudes.

15 comentaris:

Striper ha dit...

Contradiccions que esmenes que em faran reflexionar una estona.

Jordi Casanovas ha dit...

Fa temps que Espanya practica la justícia preventiva i s'empara en la constitució per reprimir qualsevol intent democràtic de canvi. Quan això passa o t'ho empasses o et revoltes, perquè amb la seva legalitat no hi ha cap altra opció.

rebaixes ha dit...

La foto de cap per vall és d'un encert magnìfic per demostrar el que vas insertant en el post./ Ens vacunem d'una cosa i ens preparen altra epidèmia. Al menys hi ha la denùncia. Anton.

Carles Casanovas ha dit...

I mentre tant els Sociates diuen que
no passa res, que el financement serà demà, o demà passat, o l'altre...tant li fot !
Estem en una societat on el poder no és una eina, sinó el fi.

Josep ha dit...

vas forta avui

Carme Rosanas ha dit...

I tant que fa reflexinar, i que caiem en el parany, cada vegada més ben parat i amb menys escapatòria. Poques opcions, com diu en Jordi.

Josep ha dit...

Hola Zel. Et demano per favor que vegis aquest periòdic, en el supòsit que àdhuc no ho hagis vist. Gràcies

http://www.elsingulardigital.cat/

Una abraçada.

Clint ha dit...

Tens raó que quan la gent es revolta, ho fa i passa el que passa, a Grècia entre altres coses, el jovent esta bastant pitjor que no pas aquí, i per això peta abans.

Tot i això no justifica cap contenidor cremat a Barcelona en solidaritat amb els grecs.

Tanta desinformació és dir que uns (tots) son uns brètols, com els que aprofiten la solidaritat per fer bretolades.

Això si, els periodistes cada vegada tenen més poder i això, això si que fot por! per que als polítics sembla que ja els va bé tenir el seu braç propagandístic en solfa!

Ferran Porta ha dit...

A l'estat espanyol està passant que cada cop hi ha més gent lobotomitzada, incapaç de pensar per sí mateixa, i només segueix les directrius del partit (els que són molt de partit, que n'hi ha a cabassos) i/o del seu mitjà de comunicació de referència.

I no es qüestionen res.

¿El vodevil del PSC, els pressupostos i el finançament?
No s'ho qüestionen.

¿El 50% de catalans que guanyen menys de 1000€ al mes, amb contractes temporals que s'acaben quan a l'empresari li dóna la gana?
Són coses que passen, diran. O ves què hi farem. O a tot arreu estan igual...
No s'ho qüestionen.

Per això, aquesta casa teva és, així ho sento, àire fresc i energia per continuar denunciant i lluitant, als qui sí ens ho qüestionem, tot plegat.

Excel·lent post, Zel.

Txarli ha dit...

Sembla que tinguin por a un Maig del 68. Algun dia, Zel, tot "petarà". Algun dia el poble no podrà més amb els enganys dels polítics, les sentències dels jutges i la repressió policial.
Tots aquests que esten aposentats a la "poltrona" tenen por de predre els seus privilegis i quan veuen que el poble es mou s'alarmen i ho solucionen amb presó i il·legalització que fica en perill el seu poder.

Mon ha dit...

jo crec que vivim en un món de cecs, sords, i nosaltres restem muts perquè ens tapen la boca amb un morrió.....per què no parlem massa i perquè no mosseguem.

Cèlia ha dit...

Uix, a final de trimestre m'estresso..., avui prefereixo anar a una conferència sobre Mercè Rodoreda, després parlar d'ella al club de lectura, demà anar a veure al Matthew Tree i dilluns ja pensaré què passa al món!
Un petó, que mai pares per més que diguis...

Anònim ha dit...

La referència al patètic de Fraga encertada...
Algú hauria d'haverli dit que a l'únic que es té ben guanyada la corda per ser penjar pels collons o pel coll és ell...
Pero tothom el veu ja cadàver i començant a ser devorat pels molts cucs que se'l menjaran...
per això calla tothom i tothom calla.

Sí malament , malament! NO s'han de deixar passat aquestes provocacions sense respondre-hi amb la mateixa mlallet i més i tot!

Anònim ha dit...

Mientras sigamos manteniendo fronteras y transnacionales; mientras sigamos manteniendo estructuras como BM, FMI, OMC, etc. etc. seguirán habiendo goviernos totalitarios y represores.
Mientras nos sigamos creyendo que votando en las elecciones podemos cambiar algo, nos seguirán dando por el cielo (perdón, quise decir por el c___).
Cuando la sociedad civil sea capaz de organizarse fuera de las estructuras de las organizaciones polícticas al uso y rescate los valores humanos, sociales y de hermandad del primer socialismo, refundándolos con una perspectiva global y planetaria, entonces, siento que podremos empezar a hablar de cambio y de esperanza.

Viva mi libertad !! y la tuya!! y la tuya!! y la tuya!! y la de ud!! y la nuestra!!!

Salud y rebeldía.

nimue ha dit...

ai, xiqueta... canviarà l'any però no canviaran les coses...

Una abraçada!