04 de setembre 2009

posem-hi les banyes, amb seny no n'hi ha prou...

Hi ha un fet inherent al temperament humà que moltes vegades oblidem i que, no obstant això, és bàsic per a la subsistència. I quan dic subsistència l’enmarco en qualsevol àmbit social, sigui en la més estricta intimitat, amb els de casa o amb els amics, sigui a nivell de poble, de ciutat, de país.
Aquest fet inherent a la naturalesa humana és la reacció a la negació, la tossuderia, allò tan clar de fer i portar la contrària ni que sigui per defensar-se. Oi que t’ho impedeix alguna cosa o persona? Doncs no, un hi posa les banyes, i no para fins a aconseguir el que vol.
De ben petits ja ho fem, la primera manifestació de l’ésser humà com individu independent dels pares, dels cuidadors, és dir no. No i no i sempre no. Encara que aconsegueixin després de la rebequeria allò que no els volíem donar, n’hi ha molts que, després, ens foten la llaminadura, joguina o el que sigui pels nassos i llavors és com si et diguessin –doncs ara no ho vull, et fots!- I després la cosa va seguint, i a l’escola es veu molt bé, això d’anar contra el que et demanen...

Aquesta és l’esperança que ens ha d’aguantar. I és que com més volen tibar la corda, més la seguen, i al final petarà... (si tu l’estires fort per aquí...) I si peta, una de dues, o ens il.legalitzen a tots, o tenim el que volem.
Per nassos, es farà una mena de referèndum, encara que l’hagin de fer al Corral de la Pacheca, que els d’Arenys de Munt també són de mena tossuda. I de retruc, molts que no haurien dit ni mu, apa, a proposar de fer-ne al poble o barri. Em sembla que ja van per 170 propostes! I no vols caldo? Dues tasses !, adhesions de tota classe i de tot tipus de persones. Si jo pogués, també n’organitzaria un a la meva vila natal.
Perquè, jo em pregunto, l’advocacia de l’Estat es pot posar contra un pilonàs de pobles i poblets, i catalans i catalanes i catalanets?
Serem tots terroristes i atemptarem contra l’estat de dret?
Ens vindran a posar a tots els Mossos a darrera, ens tancaran tots a la garjola?
Jo proposaria un onze de setembre clamorós, majestuós, alegre però tossut, i no parar, i vinga i vinga amb l'estat català, tothom al carrer, més que amb el triplet, i cassoles, i banderes, i un sol clam, una llengua, una nació! cap nació sens estat!
(ui, paro que m’estic embalant i ja somio)
Però només hi ha una manera de fer els somnis realitat, reclamant els drets i lluitar, sempre lluitant...

18 comentaris:

Clidice ha dit...

TOTS SOM ARENYS!

Garbí24 ha dit...

Al final serà inevitable que tots sortim al carrer , però si no hi han unes bones bofetades no passarà res , i això es el que fa duptar . El dia que els nostres politics ens ajudin realment i decideixin no donar ni un centim més a la real corona , començarem a caminar per el bon camí . Ara per ara dupto molt de la seva fidelitat cap a nosaltres .
Però estic amb tu , tots al carrer , com més millor , no hi força més intimidatoria que la unió del poble.I més en un any on la crispació ja es molt extrema.QUE TINGUEM SORT.

Stel ha dit...

per sort tens raó i som tots de mena tossuda, però ja va bé que alguna vegada demostrem la nostra tossuderia perque portem molt de temps callant i dient que si amb el cap, i com sempre fins que no hi ha un que porta l'iniciativa i li tomben la resta no s'hi afegeixen, però haurem de saber aprofitar que els hi han tombat per fer força i afegir-nos-hi.
Jo també aposto per un 11 de cassoles banderes i crits que demostrin que som una nació, i no només un passeig massiu per Barcelona.

Un bes!

Unknown ha dit...

Tens tota la raó!

Al final guanyarem, naltrus no ho veurem però arribarà el dia.

I tant!

Una abarçada molt forta des de Tarragona.

Sergi ha dit...

Doncs espero que la gent et faci cas i surti al carrer. També m'agradaria veure en vida això que en Tondo diu que no veurem, però saps, per trist que sembli, amb el temps m'he anat convencent de que això és una utopia i que no ho aconseguirem mai, i menys en el marc d'una Europa 'unida'.

Anònim ha dit...

SEGURAMENT JA ESTAN RUMIANT, CON IL-LEGALITZAR ELS PARTITS DE DISCIPLINA EXCLUSIVAMENT CATALANA.
JUGANT AMB BCN.

Albanta ha dit...

Des de més al sud compartim la tossuderia amb vosaltres.
Sort i al carrer!!!

EL BLOC D'EN VITALIS ha dit...

Hola Zel:
Avui el meu comentari no te res que veure amb el teu post, però he pensat amb tu i amb la mort del teu pare. Ara li toca al meu, desprès d’un any d’ingressos a la Clínica Girona, l’han desdonat, és qüestió d’hores, a lo millor de dies, ja que aquesta gent que fan diàlisis son gent molt forta i el meu pare en portava 10 anys, jo crec que és un auto-suicidi i que la leucèmia se l’ ha provocat ell mateix des de el seu subconscient, el fet de veure’s postrat en un llit sense poder valer-se’n l’hi ha tret les ganes de viure, les dues nits anteriors les he passat al seu costat, avui m’han rellevat una tia i el meu germà, jo ja m’he acomiadat de ell, estic fet pols.
Avui és un dia molt trist. Una abraçada.
Visca Catalunya Independent i Lliure!. Cal lluitar pels fills.

Carme Rosanas ha dit...

De tossuts i resistents, ja en som ja... però potser encara no en som prou.

Estic contenta de saber que les iniciatives s'han multiplicat... tenia l'esperança que això passés.

Tens raó: Posem-hi les banyes!

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
desencanto ha dit...

No vull ser negativa, molt bé, tenim la independència. Tindrem també governs no corruptes que es preocupin per la millora de l'educació, la sanitat, la distribució dels recursos, acollida als immigrants en condicions,(la perfídia de algunes institucions al marge), infraestructures per a tots els col.lectius amb problemes, conscienciació cívica,ser reconeguts arreu del món pel respecte i la solidaritat, etc.etc.Si es així, visca el federalisme. Més de lo mateix amb un altre nom, no.

Josep ha dit...

Que si Zel¡.
Tots al carrer, com a mínim perquè sàpiguen que estem aqui. Amb Arenys¡¡
Mira els diaris d’avui.

Visca Catalunya¡

Trini González Francisco ha dit...

El que, ara per ara, és clar, és que qualsevol iniciativa ha de sorgir del poble. Els partits polítics que se suposa que haurien de recolzar-ho són menys de fiar que un duro sevillano, només queda la possibilitat d'una revolta popular, però aquesta hauria de ser de l'estil Arenys, Seròs, etc. amb més seny que rauxa, sorruts i sense donar el braç a tòrcer.

Quant al comentari de "pena", clar..., qui sap com ens poden anar les coses? Sigui com sigui, la diferència és que seràn "les nostres coses", no "les coses que ens han encolomat els del pis del costat". Parlant en plata, si jo tinc la meva casa plena de les meves escombraries, si la vull tenir neta ja m'espavilaré, però mentre el veí de dalt, el del costat i el de l'àtic em vagin deixant les seves bosses plenes de les seves deixalles al davant de la porta de casa, no enllestiré mai a la vida. O sigui..., passi el que passi, mai serà pitjor.

MARTELL DE REUS ha dit...

Les banyes ja fa temps que les hi posem si ens fem nostra la dita: "cornuts i pagar el beure" Potser hi hauríem de posar una altra cosa

Henry The VIII ha dit...

SuperZel,

Em sembla que emigraré a Arenys de Munt que veig que són gent amb estil.

Totalment d'acord amb el que comenta la Trini.

Kisses,

P.S. Molt pinxa la senyera del darrer paràgraf.

Henry The VIII ha dit...

SuperZel,

Em sembla que emigraré a Arenys de Munt que veig que són gent amb estil.

Totalment d'acord amb el que comenta la Trini.

Kisses,

P.S. Molt pinxa la senyera del darrer paràgraf.

el paseante ha dit...

Legalment poden impedir fer aquests referèndums (com que les lleis les dicten ells...). Però legalment no ens poden impedir no comprar els seus productes, els seus serveis...

Ferran Porta ha dit...

Bloc d'en Vitalis, una abraçada ben forta. Molts ànims.

Zel, m'ha agradat aquest post, m'ha agradat molt! Traspúa optimisme, ganes de tirar endavant, malgrat tot. Estic convençut que els espanyols no són conscients que ens estan empenyent a la independència. La classe política espanyola deu estar farcida d'inútils, per no adonar-se que la seva estratègia se'ls està tornant en contra. Que es fotin.