05 de desembre 2009

dextrògirs versus levògirs

Diu un tal Reiko Kuroda i els seus col.legues de la Universitat de Tokio, que una senzilla manipulació física, que no genètica, en un embrió de poques cèl.lules, en l'estadi de vuit, fa que la closca dels cargols reorienti la seva espiral del recargolament d'esquerra a dreta, (dextrògir) i prengui la direccionalitat dreta esquerra (levògir). Bon moment per tal que no s'ofengui ningú, que vuit cèl.lules no deuen ser pas encara un ésser amb drets i el sector ultra no ens acusi d'assassins de vides...
I jo em pregunto, no fóra possible, diré més, desitjable, aprofitar aquesta troballa científica, per incidir directament en la millora de l'espècie humana?
Sabent com sabem que s'inverteix déu n'hi do en I+D a d'altres parts de món, no se m'acut cap repercussió més directament positiva en un canvi global en benefici del gènere humà (si és que encara se'ns pot dir humans)
Si unes pinces de vidre poden fer tal meravella a la closca d'un cargol, osti tu, aprofitem-ho, que tot està anant perillosament cap a la dreta a tots nivells... En un dir amén, cop de pinça, i fora tota aquesta púrria d'ultraconservadors i neocons que ens està enverinant...
Vaja, si l'explicació global us interessa, la copio a baix treta directament del diari.
"Casi todos los organismos muestran una asimetría interna o externa entre el lado izquierdo y el derecho, pero todavía se conoce muy poco de las causas genéticas. Ahora, científicos japoneses han demostrado que la simple manipulación de los embriones de pocas células de caracoles cambia la dirección de la espiral de la concha cuando se desarrollan.
El rasgo de que las conchas se enrollen de izquierda a derecha (dextrógiras) o en el sentido contrario (levógiras) en los caracoles Lymnaea stagnalis depende de un mínimo cambio genético que se hereda por vía materna.Reiko Kuroda y sus colegas de la Universidad de Tokio muestran que pueden dar marcha atrás a esta quiralidad inicial materna manipulando los embriones de ocho células (sólo los de ocho, no los de dos o de cuatro células) con unas pinzas de cristal. La manipulación cambia la configuración del embrión de ocho células. De esta forma se logra que los embriones dextrógiros en origen den lugar a conchas levógiras.Esta simple manipulación mecánica -que no genética- revierte la expresión del gen nodal, que está implicado en la asimetría izquierda derecha en muchas especies, en las siguientes etapas del desarrollo, explican los científicos en la revista Nature. " Extret del periódico de Catalunya d'avui.
Aclariment: Sembla que, tal com ho he escrit, estigui pel fet de la manipulació genètica a mida... doncs no, eh? això és una broma macabra que em permeto com a darrera solució...és que tot plegat...

6 comentaris:

Striper ha dit...

Deu meu ara no estic per ciencies, que tinguis bon pont , petonasos nena.

Sergi ha dit...

Veig per on va el teu post, tot i que en un principi pensava que era una altra cosa i m'estava sorprenent. Ets conscient que amb el que dius al principi estaries fent apologia de la manipulació genètica d'éssers humans en estadi embrionari, cosa que no està tan lluny de la clonació humana? Això segurament fa molt que és viable, es pot fer, tot i que no es considera ètic. No la clonació, la manipulació, vull dir. Les possibilitats són infinites. Si vols un nen rosset, alt i sa, probablement te'l podem fer. Home, no és que sigui trivial, eh, però es pot intentar, i en un futur no crec que es faci d'altra manera. S'eliminaran totes les malalties d'origen genètic, que no són poques. A mi no em sembla mala idea, la veritat, per alguna cosa tenim la tecnologia.

I després us queixeu de que es manipulen els vegetals i que són transgènics. Si és que...

rebaixes ha dit...

No sé em fa l'efecte que a mi ja no em tocarà.. serà a uns altres.
Veig que porta molta molla aquest pa.
I si ho apreten més cap a la dreta...?
per que últimament sembla que en alguns estadis de la població, sembla que s'apliquin a persones grans, fetes...i dretes que ja els hi val.
En canvi cap a l'altre costat no hi gira més que la pobresa endèmica... en tots els ordres.
Esperarem uns quants dies a veure que en diu Losantos i Losdimonis que de tot tenim per aquí per parar la ciència... i adormir-la tant com poden. Una mica de conya si que la veig en tot...Anton.
Avui, veig que m'ha deixat entrar, ja t'enyorava.

jo artin au ha dit...

Cors de pedra i closques buides (el buit no deu tenir direccionalitat ni sentit), son el problema; per a la qual cosa no hi ha mecànica i ensumo que tampoc genètica reparadora; l'única cosa possible haurà de ser que no ens recargolin; cosa aquesta última gens fàcil, pel que es veu traient el cap de la closca.
Jo ho porto bé, però el meu blog està una mica trist, ja fa temps que no passes (ni cas, ell és així a vegades s'encargola una mica).

Assumpta ha dit...

"millora de l'espècie humana"???

"cop de pinça, i fora tota aquesta púrria"???

Si et dic amb el que m'has fet pensar...

Thera ha dit...

Quins cels que ens ha regalat aquest novembre i començaments de desembre, a veure si aquests miratges ens desvetllen una mica més el nostre hemisferi esquerre i així podem prescidir de les pinces metal.liques!!!! I sinó és possible deixem-les com a últim recurs ;) Salut!