15 de novembre 2010

ja ho tinc clar...

Digueu el que volgueu, però ara ho tinc clar, sóc antisistema.
Acabo d'escoltar un debat gravat, (si us interessa ja us diré on) i he arribat a la conclusió que sí, que sóc antisistema. Perquè el sistema que ens governa és corrupte, malvat, segregador, criminalitzador dels dissidents.
-El sistema actual no m'agrada, ni a nivell polític, ni econòmic ni social.
-L'escalada ferotge cap a la repressió de les veus emergents que clamen pel dret a la pau, a la vida digna, a un treball (i tot un llarg etcètera) em fa cada vegada més por.
-La transformació ideològica del primer món anant cada vegada més cap a una dreta (segons com ultradreta) que es menja drets conquerits amb suor, morts i llàgrimes.
I quan veig com assistim impassibles a l'aixafament dels pobles (llegiu ara mateix el poble saharaui), a l'abandó dels desnonats (llegiu Haití), als ulls tancats cap al seguit de silencis tàcits d'allò que fa Israel amb els assentaments, la Xina amb els dissidents, la segregació dins el seu propi país del poble romaní (nens gitanos en escoles separades, sense contacte) ...I plego, la llista és eterna.
Per això, ho tinc clar. Sóc antisistema. Amb goig i ganes.
Per cert, una pregunta per recordar la visita del Papa, Jesús, aquell de qui em parlava la meva mare i la catequesi, era antisistema?

16 comentaris:

Carme Rosanas ha dit...

Era antisistema, ho era!

gatot ha dit...

a mi m'ho van vendre així... però no tinc gens clar que els que m'ho van vendre s'ho creiessin...

alguna cosa no funciona, zel... i potser, només potser, comença en la confiança entre les persones...

Anna ha dit...

HOla Zel, a veure si em pots ajudar! que fa molt que no faig canvis i vull fer un bloc per l'escola de la meva filla, i veig que això ha avançat molt!!
Només vull saber com es fa més gran una foto pel títol de dalt de tot, pk em surt petita, i la vul al mig ...sos!

yraya ha dit...

A mi me interesa ese debate, asi que si es posible me mandas el enlace, por favor.
Y YO TAMBIÉN ME DECLARO ANTISISTEMA!!

Què t'anava a dir ha dit...

jo crec quet ot està tan podrit que no saps ni com agafar-ho

Garbí24 ha dit...

Som antisistema perquè el sistema no va, si el sistema fos bo potser no hi estariem tant en contra

Elfreelang ha dit...

No sé si vinc a aixafar la guitarra ...quan tenia 20 anys molt jovent de llavors estava en contra del sistema i jo també però pel que es veu no n'hi havia prou de ser antisistema...han passat els anys i el sistema està podrit però segueix fent la murga...hem de poder fer alguna cosa! ah i Jesús per descomptat era un antisistema del seu temps per això va acabar a la creu...

DooMMasteR ha dit...

Era antisistema, sí, per què feia campanya per la pau, la tolerància i el consum de maria xD

Llegin-te també en considero antisistema. Està clar que hi ha alguna cosa que no funciona....

sànset i utnoa ha dit...

Jo crec que sí que ho era, però els que van venir després no van acabar de captar el missatge...

*Sànset*

lolita lagarto ha dit...

Jesús era antisistema, molts som antisistema.
Només em pregunto que si hi hagués un sistema aplaudit per tots (cosa quasi impossible des del nostre punt de vista), seríem també incomformistes per sistema? potser la nostra naturalesa humana és incomformista per naturalesa..

evidentment això no té res a veure en què el nostre sistema actual és d'una injustícia flagrant i l'hem de combatre, la reflexió era al marge ..

_MeiA_ ha dit...

Aquest sistema fa pudor a rescosit, i per molt que se li vulgui rentar la cara la merda hi és.

rebaixes ha dit...

ANTI-6-TEMA... o TEMA - 6 - ANTI-
o META-ANTI-6 o NATI-TEM- A-6...
i podriem seguir perque les mossades a la poma... Qui es queda sense mossegar, si pot i el deixen. Ens endeutem amb nosaltres mateixos per que els que ens manen no fan el que seria necessari segons el que prediquen... I nosaltres ja tenim prou feina en resoldre els problemes del nostre cercle de salut, diner i amor... Deleguem o surten delegats uns personatges de poltrona a dirigir el BE i aminorar el MAL i crec que sol miren de salvar el seu status i anarf seguint tant si empitjora la cosa com si... En fi, com deia un dia TOTS FINIREM Ii les cabòries sens resoldran amb les promeses d'una vida millor que sens profetitza. ANTI - 6- TEMA... Anton.
Avui hi tinc el RAMIRO, allà que també deixa'l anar per poder pujar al artefacte.

Àngel 'Soulbizarre' ha dit...

així, valenta, antisistema, quin remei ! és el sistema capitalista el que està causant la barbàrie social i la degradació dels ideals de canvi, però també és el sistema capitalista el que està desmuntant la sobirania popular i la democràcia representativa en mans dels organs aliens a les institucions i lligats al poder del diner i de les finances. Crec sincerament que FINS I TOT, ser demòcrata radical és necessàriament ser antisistema, també penso que defensar la democracia front el capital hauria de ser una manera nova de contruir un unitarisme democràtic del tot incompatible amb els desgnis aliens a la sobirania.
Obviament, i amb tots els matisos i colors que calgui, estic per una premisa antiacapitalita arrelada en la vella idea de la democràcia.
El tandem democràcia-capital grinyola i assistim al totalitarisme del diner i del mercat. A tot això, però, no li haurem d'oposar el vell i fracassat model sovietic i burocratic, en tot cas es tractarà de sumar els corrents de la de democracia de base, del llibertarisme, del comunisme heterodox, de les noves formes de politica i les aportacions de les tradicions i novetats del pensament i de l'acció emancipadora. Potser, als més grans, cremats o no, ens toca fer el paper d'enllaç generacional i de connexió entre el passat i el present. A, anti, anticapitalistes!

El porquet ha dit...

Compte que l'Imma Mayol també es va autocatalogar com antisistema...

Mateo Bellido ha dit...

Saludos, Zel...
Cada día más nos haremos antisistema, porque es intolerable que en lugar de avanzar, volvamos a retroceder en el tiempo.
Y sólo pusiste unos ejemplos, porque si nos paramos a pensar, no te digo...aquí mismo, a la vuelta de la esquina.
Un abrazo

Miquel Ganyet ha dit...

però la Mayol mai ha estat antisistema i vol la reforma del poc que queda i poca cosa més...com el saura.

jo voto a l'esther vivas i des de baix