28 de març 2011

Existeix Kriptó? Que els hi duguin!

Ahir, un dels reactors, sembla que el 3, estava així. El suposat intel·lectual que ens vulgui fer creure que això és recuperable i que encara hi ha possibilitat de contenció, que ingressi al psiquiàtric que encara queden habitacions blanques encoixinades. Els altres fan la mateixa fila.


Avui, ens diuen que ja hi ha plutoni "per terra", "a l'aigua". Però, qui amb dos dits de cervell no hauria ja donat l'ordre d'evacuació inmediata en un amplíssim marge? Qui té collons de dir que el plutoni de moment no representa perills inmediats? Hom calcula que un sol miligram escampat i ingerit o respirat pot matar milers de persones L'isòtop 239 té una vida mitjana d'uns 25.000 anys, durant els quals emet radiació letal. Ningú s'adona que això és una catàstrofe mundial? Sóc només jo la que em faig una pel·lícula? He devorat llibrets i estudis, i cada vegada (em repeteixo) veig més clar que això és jugar a ser déu.

Tota la merda radiactiva entra a la cadena tròfica, a les aigües, per tant als aliments, als animals, al peix... i no diem de l'aire. Diu que l'estat actual és aquest. Noteu les qualificacions (i crec que es queden curts per no espantar) Llegiu aquí, és un article no gens alarmista, ja no enllaço res d'algun mitjà radical.
Si cliqueu el veureu gros. Estic molt però que molt emprenyada, espantada, acollonida. No som humans, no senyor, no ho som. Podríem estar-nos menjant els uns als altres i crec que mostraríem més decència i respecte.

6 comentaris:

Garbí24 ha dit...

i la meitat de la informació que ens arriba ha estat manipulada......o sigui que....

rits ha dit...

i saps el que tb m'emprenya? que hi ha per aquí gent que va dient que allà estan ben tranquils, que parlen amb gent que viu a Tòquio i que estan tranquils, que potser estem exagerant. Em sembla fins i tot vergonyós pensar-ho.

Fa patir, ben cert.

merike ha dit...

A Finlàndia encara tenim llacs poc profunds on els peixos són tan radioactius que no es menjaran tots els dies. A causa de l'accident de Txernòbil en 1986. Per la mateixa raó el Mar Bàltic és el mar més radioactiu al món. El temps de guerra freda que les proves nuclears també han afectat. L'amenaça de la radiació més gran aquí només és el radó de la terra al aire interior. Causa mort de cancer per 300 persones per any.

Noticies avui;)
Itämeri maailman radioaktiivisin merialue | yle.fi

El porquet ha dit...

No ets l'única Zel, no ets l'única. Això és una catàstrofe de dimensions que no sabem calcular, i no només ara, si no perquè en pagarem les conseqüències tots i durant molts anys, moltíssims...

Mateo Bellido ha dit...

Hola, no me asustes más, que ya lo estaba bastante. Sí he leído el artículo en la prensa de hoy y es espeluznante.
Esto es otro Chernóbil, o peor.
Un abrazomulosivi

Mateo Bellido ha dit...

mulosivi era el código, jeejjejje.