13 de març 2011

Kaku bakuhatsu

Quan es defensen les nuclears, ningú pensa en una explicació tan senzilla i alhora tan tràgica, mostrant la impotència humana, malgrat ajuts i ginys inventats, per interrompre de manera efectiva la fusió descontrolada del nucli d'un reactor... "Una cadena de successius esdeveniments que no es poden aturar" I ho diuen amb la fredor característica de tot el que fa referència al tema nuclear, net, diuen. El problema és que quan hi ha un imprevist, es pot assegurar una catastròfe descomunal que escapa al control humà i que s'arrossega al llarg de centúries. I no parlem de les deixalles, no, parlem del combustible i del procés d'obtenció d'aquesta suposada energia segura i neta. No hi ha protecció, no hi ha seguretat, no hi ha només que la por al més terrorífic dels mals, invisible i letal.
Buscant comprovar els nivells de radiactivitat rebuda per aquests pobres infants...
Dissimulant, com sempre que hi ha gravíssimes possibles catàstrofes referides a temes nuclears, no poden evitar de dir que estan segurs que el nucli del segon reactor està descontrolat, en fusió, i que no poden refrigerar amb prou efectivitat. Amb la por al cos, sabent la magnitud de la tragèdia. Recordeu la síndrome de la Xina? Allò quasibé passa cap a finals dels 70.
Com veurem els nens (i els grans d'aquí a un temps?) En quines aigües refrescaran les seves inexorables ferides degudes a la radiactivitat? Qui es pot creure que no passa res? Admeten haver rebut la radiació màxima d'un any en moments. Reparteixen iode ja des d'ahir. Amplien progressivament el perímetre. No beure aigua ni menjar productes frescos. Sort que no passa res.
Per retardar l'explosió, van fent fugues de vapor radiactiu controlades. No passa res... Tot i això, no aconsegueixen refrdar els nuclis. No passa res...

Pels japonesos, la por, la gran por, és aquesta. No entenc com tot i això, confien en la seguretat de les nuclears. Ara, tristament, pateixen pel fet de saber que només depenen de la sort.
.
Imagines això aquí? Aquí que tenim com aquell qui diu parets de contenció de nyigui nyogui, mai pensant en possibles terratrèmols, tot i ser en una zona de relativa possibilitat.
.
Sisplau, d'una per totes, nuclears, no. Ni netes, ni barates. Quan costarà tot això? N'hi hauria per muntar una muntanya de parcs eòlics i una altra muntanya de panells solars, i en sobraria per investigar energies renobables.

.

Kaku yūgō-ro no shita ni
Sekaijū doko demo genshiryoku hatsuden-sho o hitsuyō to shinai
.

14 comentaris:

Edurne ha dit...

Me uno a ti, y a lo que venimos gritando desde hace décadas:
Nuklearrik EZ!

A mí se me están poniendo los pelos de punta desde que empezó todo esto. Esa foto de los niños... uf!

Un petó!

El porquet ha dit...

És inexplicable que un país que registra un dels índex de nombre de terratrèmols més grans del món disposi d'una cinquantena d'instal·lacions d'aquest tipus... senzillament "flipo", estic astorat.

Com diuen els padrins, això és anar a trobar el que no tens.

Les nuclears són un molt mal negoci, però, a dia d'avui, són imprescindibles per al funcionament del món desenvolupat (mentre no es faci una aposta definitiva per altres tipus d'energies... val a dir, també, amb dificultats per implantació en els territoris a on, mínimament, s'han intentat implantar).

Garbí24 ha dit...

el que està més clar és que tot penja d'un fil......tot està a nivells precaris, si ens hi volem capficar estarem sempre amb l'ai al cor

Carme Rosanas ha dit...

És terrorífic tot plegat, aquests nens... i tants milers de persones de tota edat i tota mena..

Vicicle ha dit...

I de segur que en algú calaix perdut del polític de torn n'hi ha el maleït informe que demostra la perillositat d'establir una central nuclear en aquest indret del Japó o, si més no, que demostra que aquest tipus d'energia no és compatible amb la inestabilitat sísmica del Japó sencer. Però, és clar, abans de tot està el fotut milacre econòmic que té com a fonaments el alt risc assumit i l'esclavitud atàvica dels seus pobladors.

Joan Guasch ha dit...

Acabo de fotre una parrafada per contestar un comentari de la notícia que sortia al 3cat24 a un paio que defensava les nuclears amb tots els tòpics típics (no m'he quedat del tot descansat perquè allí són primmirats amb les formes). De tots els infinits arguments en contra de les nuclears, n'hi ha un que poca gent pensa, i és els dels residuus, una bomba de rellotgeria per a les generacions futures, per als nostres fills i néts i besnéts... Algú pot garantir que d'aquí un segle la societat serà com l'actual? Algú pot garantir que no hi haurà hagut una crisi total del sistema i, per tant, algú pot garantir que durant centenars d'anys algú es farà càrrec de controlar els cementiris nuclears? Els que defensen aquesta energia no ténen ni sentit comú ni cor ni entranyes, són una colla d'egoïstes que no es plantegen res més enllà del seu benefici immediat.
...M'escalfo, per tant, paro.

zel ha dit...

NO JOAN, NO CALLIS, aquesta va ser la meva primera lluita i ho tinc molt clar, 25.000 anys de residuus actius, qui ho pot garantir? És un engany ssassí...

Què t'anava a dir ha dit...

en aquest pais no passa res fins que passa i quan passa ja ho deiem que passaria pero ja no es pot fer res.

Rafel ha dit...

Nuclears?
No, gràcies.

Eduard ha dit...

Cada cop que té lloc alguna desgràcia com aquesta (evitable !!! ja que tots els polítics, empresaris, multinacionals i població en general tenim prou informació sobre els perills de les nuclears i en canvi es continua amb la seva construcció i manteniment, - aquí tenim Garoña i tantes altres que haurien de tancar-se inmediatament però...-) recordo les paraules de Mafalda:

El noticiero:-Nuevamente se halla reunida en Ginebra la comisión que trata de lograr un acuerdo sobre desarme nuclear.

Susanita:-¿Ginebra es la capital de Suiza?

Mafalda:- No, es la capital del fracaso.

I així ens va...

Què tal si comencem a crear un món basat en energies renovables (més barates, més netes, més segures)...? Què tal si diem prou als consells d'administracions de bancs, multinacionals i d'Endesa o similars...?

sànset i utnoa ha dit...

Aquí ni m'ho vull imaginar... que ja faria dies que seríem tots al clot!!!

*Sànset*

zel ha dit...

I la cosa va empitjorant, i no hi ha remei si els nuclis han entrat en fusió, què passarà amb la contenció en una situació tan extrema?

Thera ha dit...

Tot empitjora i a mi ja em fa por escoltar les notícies...
La raça humana definitivament és autodestructiva per naturalesa...

Jordi Dorca ha dit...

Els interessos, sempre els interessos econòmiques.
Anem pel tros.