05 de març 2011

reina per un dia

Per molt que m'agradi el barça, per molt que faci il·lusió una llotja de luxe, per molt que ens venguin la tonteria de l'homenatge a la dona fonamental en l'esperit barcelonista, a mi no em veurien allà ni cobrant (bé, no sé si cobrés segons què, no ens enganyem, que tothom les passa magres ).
.
Però, seriosament, dones que admeten un "homenatge", encara que el pintin de color reivindicatiu, o professional, o... és igual, del que vulguin, doncs no. Les dones no som un objecte que calgui homenatjar, a mi que no em vinguin amb caritats, això del dia de, com si una fos una espècie a extingir, ens acaba de mostrar com de paternalista és encara aquest món.
.
Si de veritat es promou igualtat i respecte, si se'ns prenen seriosament com a persones que som, no volem ni podem acceptar "dies de"... tret de quan realment cal un homenatge, com ara a les treballadores que van perdre la vida per defensar alguns drets irenunciables.
.
Més aviat, les accions haurien d'anar lligades a promoure actuacions contra la violència de gènere, la paritat, el mateix sou pel mateix treball... i que això sigui un article dels estatuts del club. I prou. Almoines no, gràcies.

10 comentaris:

Unknown ha dit...

I quanta raó tens.
El dia que no hi hagen "dies de..." significarà que tota discriminació haurà acabat.


salut.

Pere ha dit...

Mira, tens tota la raó i quan se celebra el dia de .... és que alguna cosa no està bé o no funciona.

Bona nit Zel.

Garbí24 ha dit...

no m'ho havia mirat així, però de fet tens raó no us cal el dia de la dona.....això ha de ser cada dia.

maria ha dit...

Totalment d'acord amb tu. El fet d'haver de tenir un "dia de" ens posa a un nivell de desigualtat, és que hi ha "dia de l'home"? L'únic que s'hauria reivindicar, com dius, és el fi de la violència de gènere i la igualtat de sou. I això no sols es cosa de dones, és cosa de tots!

Una abraçada!

Mortadel·la ha dit...

I clavada, Zel MEU, l'has CLAVADA!

Hi hauria un dia que s'hauria d'anomenar així dos punts El dia de "la NO presa de pèl de la CULTURA CatalanA" iolé! La mateixa que mata la seva pròpia cultura! Visca L'Ateneu de Barcelona, Visca Catalunya Lliure i no de LLEURE que és com és!

AMb molt de sentiment l'Anna

Ferran Porta ha dit...

N'entenc l'origen, no crec que cap de nosaltres no l'entengui. En un moment donat hi començà a haver consciència que la situació de la dona mereixia un "dia de...". I benvingut fou.

Coincideixo que, ara, el que saccejaria consciències seria, probablement, posar fi al "dia de...", justament per reivindicar que ja no cal reivindicar el que és obvi. En tot cas, inventem-nos un "dia de la justícia", i apliquem-lo a tots els éssers, dones i homes.

Sergi ha dit...

Ja fa temps que ho penso això, i ma mare ho deia, que si cal dedicar un dia a alguna cosa, és que aquesta cosa està malament. Penso que aquestes coses han canviat una mica, però encara queda molt masclisme, gran part encobert, i també molt per part de les mateixes dones. Així que feu retirar aquest dia, demaneu que cada dia sigui el dia de la dona, i alceu-vos per demanar el que us correspon, que no és altra cosa que la igualtat de drets.

Anònim ha dit...

UN ALTRE ACUDIT D'AQUEST PRESIDENT TAN "GUAI",QUE EL SOCIS DEL BARÇA HAN ENCUMBRAT. PERO QUE COI ENS PASSA A ELS CATALANS A L'HORA DE VOTAR?
JUGANT AMB BCN.

Clidice ha dit...

No hi vaig estar gens d'acord perquè em va semblar un detall d'un paternalisme penós. En comptes d'això podien haver aprofitat i donar més visibilitat a les seccions femenines del club, per exemple. Però posar "senyores" que quedin "mones" a la llotja ... doncs que els tirin cacauets :(

Elfreelang ha dit...

me n'alegro que hagin reconegut el dret a vot a un D...això de la llotja de dones ho trobo patètic