06 de setembre 2011

blindada per la raó

Estic tan, però tan espantada, que ja veieu, ni d'escriure tinc esma.

Estem inmersos en un vòrtex tan horrible, que no crec que sapiguem ni poguem aturar el xuclador.

I s'acosta el 20 N. Qui votarem? Està clar, cap dels majoritaris. Cap, si és que volem que hi hagi diferents veus, ni que siguin poques, al govern colonitzador.

Aquest país nostre mai havia estat com ara, vaja, ens cal recular al franquisme per tenir una situació de l'ai al cor semblant a aquesta.


I tot amb la suposada bandera de la democràcia, vaja quina punyetera merda. No es podia tocar la constitució i la toquen per fotre'ns. I per reblar el clau, la destralada de la llengua. Mai un cop de destral havia anat tan directe al cor d'un país, limitar la llengua, assetjar-nos, amenaçar-nos, prohibir-nos, però que s'han cregut els grans fills de puta?


Jo tinc una llengua i un país, i mal que em fotin al carrer, no deixaré d'explicar-me, comunicar-me, educar i ensenyar com sé i penso, en català. Tot el que siguin d'altres llengües per aprendre, les respectaré i compliré amb els horaris, els que pertoquen a les segones llengües. I prou. I massa, que al carrer, sobretot als llocs grans, ja domina el castellà. Castellà, que no espanyol.


I que no em vinguin amb les hòsties de la comunicació, sisplau. Amb els blablabla de que el que cal és entendre's. Prou que els entenem. Cal que ara ens entenguin a nosaltres. Ja n'hi ha prou d'abaixar el cap. Ja n'hi ha prou de tanta bajanada unionista. A veure com actua aquest govern que va prometre que ara sí que sortiríem de tots els pous. De moment, ja sabem amb qui han pactat, i ara els han donat pel sac. N'aprendran?

11 comentaris:

Carme Rosanas ha dit...

Doncs espantada i enfadada i amb una sensació d'impotència brutal... jo també, noia, jo també.

Garbí24 ha dit...

Crec que ens caldrà molta vaselina......

Alba L. Magro ha dit...

Quanta raó... I el pitjor és que no sabem on ens durà tot això... Però hem d'intentar ser una mica optimistes i no rendir-nos; defensem la nostra llengua, cadascú a la seva manera, però lluitem tots per ella.

Interessant blog, intentaré passar-me sovint.

Elfreelang ha dit...

Torna L'edat mitjana.....zel....

mestreta ha dit...

Fa por. Molta por. És tan trist que facin això que no sé ni què dir! És penós que s'humiliï un país, una llengua i una gent quan hauria de ser al contrari, una font de riquesa, un... Entre una cosa i l'altra només fan ganes de dir paraulotes i enviar-los a la merda. No sé, és que em sento tan impotent... Una llengua no hauria de ser motiu de separacions de cap tipus... :-(

carina ha dit...

Fa tremolar, però som nosaltres qui hem de mantenir viva la llengua, si ho fem no ens podran tòrcer. Des de la meva humil posició de professora de llengua i literatura catalanes en un institut de secundària faré tot el que estigui a les meves mans perquè se sàpiga la veritat, els meus companys a peu d'aula fan exactament el mateix, sense fer política només exposant fets, mostrant que la nostra llengua, la nostra cultura i el nostre tarannà té els mateixos drets que qualsevol altra. Igualtat de condicions, només vull això.

El veí de dalt ha dit...

No. No n'aprendran mai. I mentre tinguin els d'Unió al costat i el Duran i Lleida, menys.

Anònim ha dit...

"...però que s'han cregut els grans fills de puta?"

Espero que també et refereixis al govern català! ;-)

És més important la destral que tots nosaltres? I el cop de destral és més important que tots nosaltres? Oi que no? Doncs vinga!, ara toca revoltar-se també,
malgrat el govern català ens vulgui quiets i/o callats.

Fem el NO!, que és el SÍ pels nostres infants.



Onze de setembre.
INDEPENDÈNCIA!

Anònim ha dit...

"...que al carrer, sobretot als llocs grans, ja domina el castellà. Castellà, que no espanyol."

Et refereixes potser a l'idioma amb el que entrena als jugadors del Barça el Pep Guardiola?

El mateix entrenador que està orgullós d'haver jugat amb la selecció espanyola, tal i com ho va dir per televisió quan l'Albert Hom el va entrevistar?

I el mateix entrenador que està orgullós que els jugadors catalans
juguin amb la roja, eh?

Et refereixes a l'idioma per excelència dels jugadors del Barça?

Onze de setembre.
INDEPENDÈNCIA!

Josep ha dit...

A mes a més el govern no castiga el PP i el manté com a possible soci. És la pera!! Quin fàstic

Joan ha dit...

Serem independents o no serem. així de simple. A veure si som capaços de prémer les dents i tirar endavant d'una p$%& vegada.