25 de setembre 2012

els tancs?

I quina il·lusió ens fa poder tornar a córrer davant dels militars, valga’mdéusenyor!
Llàstima que ja no en tinc 22 o 23, quan em van tancar al “cuartelillo” per defensar i acampar als aiguamolls de l’Empordà, per pintar sols antinuclears, per les lluites de la post transició...llavors corria més que ara, i tot i això ens van enxampar...però, quin orgull sento encara quan hi penso...

Amenaces dels colpistes hereus i somniadors del 23 F? I què. Nosaltres, els qui realment creiem que el poble és sobirà, tenim coses molt clares com ara que:

-La Constitució ha de garantir els drets de tots els ciutadans, no pas sotmetre, vexar, ignorar, arraconar, prohibir, ignorar sectors importants de població.
-La polícia, ha de protegir, no pas maltractar, reprimir, violentar.
-Els polítics han de donar veu als seus electors i als altres, escoltar sensibilitats i treballar pel poble, recollir la veu i fer-la sentir, defensar-la o plegar.
-Les lleis, totes,  s’han d’inspirar ens els drets humans i en la justícia social, no pas adreçar-se a intentar arraconar i marginar sectors de la població cada vegada més amplis, amb tries i prioritats elitistes.
-La sanitat i l’educació són drets inalienables, en un estat on es paguen impostos.
-L’educació és una eina de cohesió i d’integració, d’ajut a superar desigualtats d’origen o de capacitació, no pas un camí que s’estreny per reproduir vells esquemes feudals.
-L’educació, també, ha de procurar millorar les condicions de vida dels alumnes en un futur, no els ha d’adoctrinar ni de condemnar des d’edats primerenques, buscar una segregació marcada per criteris subjectius.
-Els tribunals de justícia, constitucionals...són eines al servei dels ciutadans, no del poder establert. No s’hi val amagar els fraus dels propis i magnificar els dels aliens.
-Les entitats bancàries reben en dipòsit els diners i els administren per servir al bé comú i a l’economia sostenible, no se’ls queden en propi benefici, ni els empren per fer operacions d’enriquiment personal amagades.

I finalment, el diàleg, es fa entre iguals, no pas entre mandataris i mandats, entre mandataris i venuts, no s’hi val jugar al gat i la rata entre persones. Està demostrat que, dipositar tot el poder entre uns pocs, corromp. I n’estem farts d’empassar-nos greuges i d’alimentar corruptes que ens amenacen amb una suposada legalitat unilateral, com els dogmes de fe.

4 comentaris:

desencanto ha dit...

Emocionant, són uns impresentables,mentiders, corruptes, incompetents i alguns van d'independentistes, quina vergonya.

Carme Rosanas ha dit...

T'has guanyat un gran aplaudiment i poca cosa més afegir, Zel!

Garbí24 ha dit...

hi ha un bon grapat de gent que encara es pensa que estem vuitanta anys enrere

sa lluna ha dit...

Això és el que els agradaria Joan, però ho tenen molt cru!!