14 de juliol 2013

Solució foto 2

La chute Montmorency és un salt d’aigua situat a la desembocadura del riu Montmorency, que arriba al Saint Laurent pel costat oest de l’illa d’Orleans.
El salt té una alçada de 83 metres, la més gran de la "província" de Québec, 30 metres més alta que les cataractes del Niàgara. La conca que hi ha al peu del salt té una fondària de 17 metres.
La xarxa d’escales permet veure el salt des de diverses perspectives i arribar a baix de tot on és gaudeix d’una sensació de petitesa davant la força de la natura. (jo vaig demanar a les meves amigues que em deixessin sola per badar!)
Al damunt hi ha un pont que ofereix una vista meravellosa de la caiguda d’aigua i del parc. A l’hivern, el vapor d’aigua és solidifica a l’entorn del salt i forma una massa preciosa anomenada “pa de sucre”.
Comparteix amb la nostra Catalunya (un d’ells el Saut d´eth Pish a la Val d’Aran, entre altres llocs del món) la llegenda de la Dama Blanca, o també el vol de l’enamorada. El resum seria con una noia francòfona, en perdre el seu xicot lluitant contra els anglesos que volen conquerir la zona es llança al buit en trobar-lo mort.



Tenim 7 encertants!



5 comentaris:

Elfreelang ha dit...

ja he fet tard! m'he perdut el joc.....

sa lluna ha dit...

Pobre noia!!
Gràcies per l'explicació!!

Caloreta per aquí avui!!
Bon diumenge...aferradetes!

Sergi ha dit...

Massa pistes i tot vas donar!

zel ha dit...

Elfri, no dona, de fotos n'hi haurà moltes i pots posar-te a jugar quan vulguis!

zel ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.