31 de desembre 2007

atac frontal



Exactament igual que ha anat reneixent tot un moviment neofeixista, que té les seves arrels en un pensament social que segueix ancorat a categoritzar l'ésser humà per origen, per sexe i per religió, i que enyora una política afermada en el poder del "blanc caucàssic i de sang pura", estem veient com sorgeix un fonamentalisme catòlic i romà, (s'ha de dir així perquè ahir es va demostrar que el papa amb la seva intervenció i les seves benaurances hi està confortablement assegut). Un moviment perillòs cap a la dreta més ultra, que anhela tornar a trobar en la religió conservadora i el poder polític del PP el camí per retornar a un model repressor, inquisidor i dictatorial. Ens estan amenaçant de la manera més cínica i més punible enredant la gent en un joc de paraules absurdament incomprensibles per qualsevol persona amb un mínim de seny. Llegiu aquí i aquí

L'estat laic és una amenaça a la democràcia.
En direcció contrària a la declaració dels drets humans.

Frases lapidàries i que gosaria dir que poden ser històriques.
Quina diferència hi ha entre aquest argument i l'argument que pot tenir qualsevol dictador fonamentalista religiós?
Això mateix ho podia haver pronunciat un talibà.
Es tracta d'imposar les normes i la moral catòlica a la societat. La família cristiana no està protegida, (les altres tan se'ls en fot) està amenaçada. Es tracta, segons proposen aquests neotradicionalistes en el pitjor sentit de la paraula, que, davant d'un dubte cal desobeir primer la llei de l'home que la llei de déu. El problema rau en què la llei de déu no és tal, és la llei que imposa el Vaticà i la colla de cardenals ultraconservadors que manen de fet.

Ara, lluny del que jo recordo que m'explicaven quan era petita, i que diu l'evangeli "dad al césar lo que es del césar y a dios lo que es de dios", ara no, el déu de qui parlen vol tot el poder, el polític també. I aquesta església ha fet un posicionament clar i un salt enrere cap a l'obscurantisme. No condemna la pederàstia dels capellans, però condemna el govern per voler defensar el laïcisme de l'estat, tot i les concesions que es fan al fet religiós catòlic.

En el fons, això va molt lligat al que declarava Fraga Iribarne en una entrevista feta també ahir.
Afirma, tan tranquil ell, que, de fet, una gran majoria de la societat española, va viure amb tota normalitat el que ara anomenem una dictadura, i que de fet, va ser el franquisme el que va posibilitar la democràcia en la que ara vivim.

Estem en una època molt trista per les llibertats. Un sector important es mou cap a un integrisme perillòs, acotxat per una part de la societat que encara segueix enyorant un passat que els han venut i repintat com a millor i desitjable, quan gràcies a l'ordre i la repressió, ni hi havia atur, ni robatoris, ni immigrants, ni homosexuals, ni brètols, ni "gamberrisme", ni putes, posats a dir.

VOLIA DESITJAR UN ANY NOU MILLOR QUE AQUEST, VOLIA PAU, LLIBERTAT, AMOR, AMISTAT. VOLIA UN MÓN NOU SENSE FRONTERES I AMB RESPECTE PER POBLES I CULTURES.

VOLIA. HO HAURÉ DE SOMIAR.

13 comentaris:

Striper ha dit...

que se a constituit algun grup defensor dels corbs , ho dic per la foto, ho son ratas de claveguera, que estan molt panxudes.
FELIÇ 2008.
Petons.

Jo Mateixa ha dit...

Bonicaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, que passis una molt bona sortida i entrada d'any, que aquest sigui el teu any!!!!!!

Una mega abraçada guapaaaaaaaaa :-)

BON ANY!!!!!!!!!!!

Jobove - Reus ha dit...

per la foto veiem que hi ha una joventut que puja fort, els nous valors, els seminaris plens a vessar, les monjes de clausura a reventar, les esglèsies plenes de gom a gom, un ordre nou tornarà de les cendres del au fènix, COLLA DE VELLS !!! que voleu ara, carallots dels collons, babosos de merda
ay, perdona Roser quan m'inflo soc la pera, bony any carinyo !!

rhanya2 ha dit...

Mentrestant... molt bon any 2008, Zel!!

LlunA ha dit...

Els anys passen i sembla que hi han coses que no evolucionen ni canvien...

De tota manera et desitjo el millor per aquest 2008!!!

Petons

O. ha dit...

La foto és del Passatge del Terror? Bon any nou!

boris ha dit...

una gran salutació per a tu,
que aquest nou any 2008 se't compleixin els teus somnis, projectes
una abraçada

Waipu Joan ha dit...

impresentable actuació de l'integrisme catòlic!
Gràcies Zel per ser amiga de waipueduca durant aquest any 2007. Esperem que continuïs expressant el teu activisme amb la mateixa energia.
Bon 2008.

Abel Granda ha dit...

No sé madame però a mi no em sembla que hagin pres un impuls nou i estiguin contraatacando, només em sembla que s'estan posant nerviosos i fan més ridículs per hora que abans, perquè saben que la laicidad "tienen tirada", i aquests governs tan laxos i hostils al còmode arcaisme que enyoren, han de ser "reconvenidos"...i això perquè ja no funciona el Sant Ofici.....que sinó...!
Per cert, el del mitjà, és el léon de la Metro?

Anònim ha dit...

Aquesta gent... sense comentaris... molt bon any nou i que les coses canviin perquè si no ho fan... anem malament!

Ferran Porta ha dit...

Això de l'estat laic i l'amenaça a la democràcia és tan fort que, quan ho vaig sentir, em pensava que hi trobaria la cara d'en Bin Laden per allà. I no, hi havia la cara (dura, duríssima) d'un mossèn catòlic que ha confós la gimnàstica amb la magnèsia. Aquest paio no hauria d'acompanyar els "batasunos" a Carabanchel? (on, per cert, també hi haurien d'anar Mayor Oreja i Fraga).
Senyor...!

Anònim ha dit...

Moltes gràcies pel teu comentari, és al·lucinant!

Déjà vie ha dit...

somia amb mi. Bon 2008. ;)