10 de setembre 2008

coses que no "quadren"

Recupero els horaris de normalitat.
Vaig a l'hora que toca a l'escola.
Sempre faig el mateix, poso Cat Ràdio...sí, ja sé què em direu, coi!, hi ha d'altres emissores... però, vull saber què es diu i com es diu a la "nostra", perquè de les opinions dels qui hi participen i de l'enfoc que se li dóna, en treus conclusions.
I avui, com ahir i abans d'ahir, he escoltat aquesta senyora. De les entrevistes als polítics, ni menció, les podria haver fet un estudiant molt millor i amb més carisma. Ni suc ni bruc!
No m'ha transmès res. Bé, sí, fredor, distància, control i autocontrol, exercici que, potser en diran de professionalitat alguns, però que a mi m'ha semblat assèptic totalment, net amb lleixiu i anticorrossiu. Com si tot fos ben corrent i mai passés res, i no hi hagués cap reivindicació pendent, ni cap conflicte ni cap crisi...

Han parlat de la diada. Psèè, perquè tocava... Ni un mot de compromís amb la causa nacionalista. Dubtes de si és aquest un país amb ideals d' independentisme, però amb una opinió d'un tipus que diu "mireu els resultats d'ERC", així de simplistes, així de burros? I han tractat el poble planer de no saber el que volem. Algú ha gosat dir "potser no tot l'independentisme està lligat a l'ERC que veiem ara", i ella, el talla en sec i li diu "aquest seria un altre tema". Mestretites!
Quan han parlat de com es sent l'11 S, ha sigut d'una manera tan absurdament tergiversada, que m'he quedat baldada. Resulta que ara, els qui ens dediquem a reivindicar i a fer manis o propostes de movilització som una "elit", que no necessàriament estem arrelats al gruix de la població. Que no som representatius només que de les nostres causes, i tan estrafetes i engrunades, que ni els noms es saben. Han repetit que som una "elit" Com ens ho hem de prendre? perquè segons com, ens titllen de classistes, i d'altra banda, volen excloure pel nom molta gent que té sentiments molt arrelats i pocs mitjans de fer-los públics.
La cirera: que el que és normal en una població sana és fer festa, però, què coi, festa familiar, pont, que això de celebrar la diada no té res d'encomiable.
La senyora va confirmant unes sensacions de periodisme (xerrada d'estar per casa) fluix, que pot ser fet aquí i a Groenlàndia, i ha tallat a la tertuliana (sóc dolenta amb els noms) que encara dura de l'època anterior, quan ha fet una noble i encesa justificació de les reivindicacions que tenim pendents, de la vergonya de seguir havent de pregar pels nostres drets, quan iniciava una anàlisi des dels inicis, volent trasmetre que s'ha de seguir informant... Controladora!
Globalment han justificat el gruix de gent que no té cap sentiment cap a certes reivindicacions, han desvirtuat totalment el que en d'altres èpoques hagués sigut un pòsit d'opinions si més no contrastades i amb gust i goig de sentir la terra i tenir un debat amb sensació de llibertat. La senyora sembla que té inicis si més no dubtosos (Cope inclosa). Ara entenc moltes més coses que no entenia. I les tardes? Quin poc sentit i quina programació... Han salvat l'ofici de viure, un pseudo programa d'autoajuda. I els programes d'esport. Una autèntica "merda", i perdoneu l'expressió. La ràdio del meu país, no és aquesta. Estarà bé per quan necessitin adormir l'audiència, avorrir-la i narcotitzar-la.
Ai, m'oblidava que això és el que volen...

17 comentaris:

Rita ha dit...

Bé, era el que tocava, segons ells és clar. Per això van fer fora en Bassas. Actualment, a Catalunya Ràdio i a TV3 hi ha control absolut de tot el que es diu, s'escriu i s'emet, per part de gent de l'"aparato". Ho sé de gent que hi treballa, no m'ho invento. Jo també l'he escoltada aquests tres dies, i el que dius, res de res. Lamentablement, hauré de canviar.

Striper ha dit...

Jo no puc opinar al mati escolto la SER donen les noticias comarcal, faig pais xic es Radio Manresa.

estrip ha dit...

Fora en Bassas, i en Llucià on és? era massa per els que manen les seves bromes?
No m'agrada!
I respecte al programa de la Sr. Bonet, soso com el president!
Tot fa olor a allò que va vendre la ministra de defensa amb aquell perfum!

Carme Rosanas ha dit...

Potser totes quadren massa, Zel. Quina ràbia! Quan són a l'oposició tots critiquen i quan manen tots controlen. Mica en mica, han anat fent una escapçada de gent, a la tele, a la ràdio...

Jobove - Reus ha dit...

hi ha un botonet a la ràdio que diu Off, ànim que no costa res

petons

menta fresca, aufàbrega i maria lluisa ha dit...

Jo no escolto la ràdio, no en tinc costum, però déu n'hi dó el que expliques.
És que a mi no em van "aquests"...
Visca la nostra terra, mai ens cansarem dels nostres ideals, de les nostres manis, de TOT el que és ben bé nostre...
Gaudeix de la diada!

Una ha dit...

O sea que ahora perteneces a una élite desarraigada.Compta que et faran fora!

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

D'acord que el Bassas deixa el llistó molt alt. Més amunt d'on el va trobar quan començava i va haver de substituir el que semblava insubstituïble Cuní.

Ho tindrà difícil i per la crònica que en fas, no du gaire bon camí.

Jo l'escolto al matí, mig adormit al tren, camí de la feina, a quarts de vuit.

POc he pogut sentir aquests dies (massa son acumulada), però tampoc m'ha agradat el to ni la manera de tractar i comentar (o opinar) sobre les notícies.

Asimetrich ha dit...

No serà el primer cop que intenten doblegar-nos, ja hi estem acostumats. Resistirem un cop més.

Una ha dit...

Acabo de escuchar el discurso de vuestro President "us demana solidaritat,unidad,més esforços",yo me preparo frívolamente para pasar una noche de fiesta celebrando el 25º aniversario de TV3,cuando empecé a verla pasaban la serie de Sonia Braga Dancing Days y,por cierto,el viernes pondrán la película La casa de los espíritus y los reportajes que le siguen me parecen también interesantes de la presidenta chilena y el señor Chávez.
Ya me han desilusionado bastante los antiguos ídolos revolucionarios o que van en son de paz y no violencia ¿me habré pasado al lado ese de los políticos son todos iguales?.Espero que no,que aún sea algo ingenua.¿Has visto al viudo de Bhuto?¿Y el Príncipe de Asturias para Betancourt?casi todo me huele algo a chamusquina.
Un abrazo.

Anònim ha dit...

PERO QUE DIUS? LES LLISTES NEGRES LES FEIA CONVERGENCIA DONA. SOCIALISME ES LLIBERTAT¡ PER CERT EL CONSELL DE RADIO-TV. QUE I DIU? POBRE E.R.C EN QUIN MERDE TE AS FOTUT¡. JUGANT AMB BCN........

Anònim ha dit...

PERO QUE DIUS? LES LLISTES NEGRES LES FEIA CONVERGENCIA DONA. SOCIALISME ES LLIBERTAT¡ PER CERT EL CONSELL DE RADIO-TV. QUE I DIU? POBRE E.R.C EN QUIN MERDE TE AS FOTUT¡. JUGANT AMB BCN........

Assumpta ha dit...

Admeto que els matins, quan trastejo per casa poso "Catalunya Informació"... fins que me'n canso de sentir tota l'estona el mateix o quan surt aquella locutora que diu "Nova Llorc" i els "Premis Golla"... i apago.

Però si alguna vegada havia posat Catalunya Ràdio m'agradava molt en Bassas. Si la posava "un moment" segur que hi havia quelcom que m'enganxava i ja m'ho escoltava.

Què hi farem...

Jordi Vargas ha dit...

Jo ja m'ho veia venir com en Bassas mmmmm es complicat, es el millor per mí, els costarà molt subtituirlo si poden clar.
PD per cert en Llusià tambè es genial.
Una abraçada

Henry The VIII ha dit...

Doncs sí, un trunyo de programa. Si quan s'anima la cosa talla...

Llum ha dit...

Tota la raó, noia.

Jo la setmana passada vaig posar la radio, i al matí, al cotxe, vaig posar Catalunya radio per costum.

Em vaig adormir. Vaig pensar que era jo, i al dia següent la vaig tornar a posar. Em va tornar a fer adormir.

Vaig decidir donar-li una tercera oportunitat. Em vaig tornar a adormir.

No crec que la torni a posar més.

Ximo ha dit...

Totalment d'acord: fredor, fredor i més fredor... Seguiré el teu bloc, m'agrada com penses. ;-)