08 d’octubre 2008

llibertat...

...igualtat, fraternitat??? per creure-ho has d'anar torrat!

Ja fa un piló de dies que no es pot posar la ràdio, ni la tele, ni llegir els diaris que no surti la gran paraula (que no diré)
I a més, tot això ho seguim lligant insistentment al color negre. Un dia negre, un dimarts negre, una jornada negra. Collons, potser que prou, no? Prou de comentar sempre el mateix i posant-li el color negre. Això és el mateix que “t’has aixecat amb el peu esquerre”.
Ai, la llengua, com ens traiciona! Negre, nefast i dolent, pitjor impossible. D’esquerra, maldestre, tot al revés, malhumorat...
Doncs ja va essent hora que vinguin els negres (no parlo de cap negre candidat, que vés a saber, potser...) i l’esquerra de debó i ens facin un canvi profund. Perquè aquest maleit capitalisme que suposadament després de la fi de la guerra freda semblava que ens havia de canviar el món, aquest suposat estat de benestar que tothom desitjava amb delit, ha sigut una quimera, un estadi entre governs de dreta feixista a un futur hiperconservador i neoliberal (que vol dir el mateix amb vestit llarg i pit enfora de democràcia)
Perquè és l’únic que s’ha fet, si ho analitzem fredament, vestir un viure una xic progressista amb vels de llibertat. Mentides, mentides, mentides...
Portem molts anys criminalitzant règims i sistemes no capitalistes, per dir-ho globalment. Els hem guarnit simbolitzant manca de llibertats. Surten als diaris com els dimonis(a sudàmerica, per exemple, us sona?)
I aquí, als nostres mitjans, posant-nos la medalla de que, nosaltres, mínimament, teníem garantits els drets i la llibertat. Ja em direu quants ho tenim garantit i de quina manera, i què tenim realment per posar-nos cap medalla. Ben al contari, mai hi havia hagut diferències tan sagnants, injustícies tan flagrants, despeses tan descaradament dedicades a l’armament i a l’ús bèl.lic i repressiu. Ens han mantingut una bona colla d’anys calladets amb excuses de terrorismes globals, posant totes les energies i els diners en el control i les armes, vinga a pagar exèrcits i soldats,(que ve el llop, que ve el llop!!!) mentre s’anava coent el gran desastre, bo i implantant la globalització que necessitaven per tenir accés a tots els poders i mercats.

Permeteu-me que rigui. Jajaja. Anem enrera, i veurem que hem perdut més que no pas guanyat. El lliure mercat? Una merda amb vinagre, els pobres més pobres, i els rics, més pocs i mooooolt més rics.
L’estat del benestar? De qui? Una altra merda (ho sento) Malmenjats, cada vegada més gent morint de gana, transgènics, sous que no arriben, una cistella de la compra pels núvols...
Els drets democràtics? jeejejjjejiiji Una altra merda amb més vinagre (ni que sigui de Mòdena que no es tan aspre) Il.legalitzant partits i grups, les presons més plenes que mai de gent que espera un judici que s'eternitza, o el retorn al seu país amb una coça al cul, i els narcotraficants, els estafadors, els violadors, els que trafiquen amb armes i vides, els lladres grossos, els veritables botxins de persones i treball, al carrer fotent-se de tothom, vivint a cos de rei (com el Rei), mentre impunement segueixen robant, gastant, llençant, invertint en salvar-se a si mateixos, collons!!!
Ells, els magnífics, per sobre del bé i el mal. I els grans dirigents, (no aquests nostres xitxarel.los que s’enduen totes les faves i no saben de la missa la meitat) els qui mouen tot l’embolic, molts d’ells sostinguts per amics corruptes, perpètuament ben vestits i ben nodrits, reunint-se (això que no falti), parlant d’afers gravíssims, amb una copa i un somriure, cotxe, xofer i guardaespatlles, sense que se’ls mogui ni un pèl (que de tontos no en tenen, però sí d’animals) A veure, no va sent hora de sortir al carrer? Si convé, amb dos pits a l’aire, però que la revolució sigui de veres, aquest cop.

Al poble, el que és seu, als corruptes i escanyapobres, una corda ben gruixuda i... I els capitalistes convençuts, que vagin a viure tots a Madagascar, i que espavilin menjant sopa de tortuga. Si en queden.
Hauríem d'acabar riguent...
De conya pura i dura, llegit ahir al diari:
El Papa: "Los bancos caen; sólo la palabra de Dios es estable"

12 comentaris:

yraya ha dit...

Con todas las verdades que has soltado, te habrás quedado a gusto verdad?
un petó

rebaixes ha dit...

Diguem que preparem el pròxim aniversari.Buuuf !!! Corbates falten per emmidonar colls. Anton.

Striper ha dit...

Pasa per casa meva guapa que hi ha una cosa que potser et fa riure i a la fi es la veu del poble.

Jordi Vargas ha dit...

Uuuufff veritats com a temples.
PD et deixo un enllaç per que vegis el que son els tubs d'extensió.
Una forta abraçada

Jordi Vargas ha dit...

Torno a ser jo que m'he oblidat de posarte enllaç jijijij.
http://www.fotomaf.com/MatMacro.php
Una abraçada

Roser Pros-Roca ha dit...

Hola Zel, tens tota la raó: va ser el nostre sant i no hi vam pensar ni tu ni jo, a felicitar-nos, però com que diuen que els sants tenen vuitada, encara hi som a temps, així és que, amb tot el meu cor et desitjo que passis un feliç dia del teu sant i també del teu aniversari, perquè em sembla que els fas molt a la vora l'un de l'altre. Per molts anys guapa.
Petons.

Henry The VIII ha dit...

"Portem molts anys criminalitzant règims i sistemes no capitalistes, per dir-ho globalment". La postura neocon cau per si sola doncs no té coherència internacional (què rimbombant sona). Per les mateixes regles de tres amb que defensen boicot a Cuba i envair Iraq haurien de voler boicot a la Xina i envair Aràbia Saudí.

Arribats a aquest punt li vull dir a John McCain que no sigui dolentot i es converteixi en bon home i que en el proper debat electoral es cagui públicament en la doctrina neocon i en els seus impulsors. I que la gobernadora d'Alaska retiri la seva candidatura i la cedeixi a una esquimal.

Kisses superZel!

Albert ha dit...

Està clar que has fet un manifest molt clar i concís el qual estic ttalment d'acord, de fet , algun post sobre el capitalime he fet al meu blog.
El sistema capitalista no s'aguanta per enlloc, i està assentat sobre el benefici d'uns pocs, i el conformisme dels governs, que nomes miren l'interes de gestionar un govern com si fos una empresa privada.
Això vol dir que la corrupció i el tràfic d'infuències es quelcom habitual i potser necessari per fer creixer un sistema capitalista.
El problema greu, es que no coneixem cap altra sistema ja que l'hem mamat desde fa moltes decades...

Albert ha dit...

Està clar que has fet un manifest molt clar i concís el qual estic ttalment d'acord, de fet , algun post sobre el capitalime he fet al meu blog.
El sistema capitalista no s'aguanta per enlloc, i està assentat sobre el benefici d'uns pocs, i el conformisme dels governs, que nomes miren l'interes de gestionar un govern com si fos una empresa privada.
Això vol dir que la corrupció i el tràfic d'infuències es quelcom habitual i potser necessari per fer creixer un sistema capitalista.
El problema greu, es que no coneixem cap altra sistema ja que l'hem mamat desde fa moltes decades...

mossèn ha dit...

llibertat ... sí, bé, però primer anem per feina ... salut

Edurne ha dit...

Totalmente de acuerdo contigo!Guztiz ados zurekin!
Muxuak. Petons!

Montse ha dit...

provem a resar? ÔÔ

:)))