02 de gener 2009

Einstein ja ho va dir...

"Entre los fenómenos políticos más inquietantes de nuestra época tenemos, en el Estado de nueva creación de Israel, la aparición del «Partido de la Libertad» (Tnuat Haheteur) , un partido político con un enorme parecido en cuanto a su organización, métodos, filosofía política y planteamientos sociales, a los partidos nazi y fascista.
Dicho partido ha sido formado por los miembros y partidarios del antiguo Irgun Zyai Leumi, una organización nacionalista de extrema derecha" Podeu llegir l'article sencer aquí:

Es senten crits arreu. Tothom qui té dos dits de front i un punt d'humanitat reclama justícia i l'aturada de la massacre. Són més de 400 morts i cap a 2000 ferits.
Però la senyora Tzipi Livni diu que la situació humanitària és adequada. El cinisme i la sang freda d'aquesta gent és inexplicable.

Llegiu
aquí, aquí i aquí.

I què fan els infants? A part de morir, fan el que veuen fer als grans. En això rau el perquè moltes guerres es van perdurant. Un infant, un nen, no pot oblidar unes experiències com aquestes, de cap manera. Com perdonar amb aquest bagatge de sang als somnis?



Aquest blog està adherit a la xarxa de blogs palestins, al costat podeu veure un link permanent.
D'altra banda, estan complint allò de que "plourà foc del cel fins exterminar tots els enemics del poble d'Israel..." S'ho han pres al peu de la lletra.

18 comentaris:

Striper ha dit...

Estic d'acord , pero qualsevol fundamentalismr religios, també.

Jo Mateixa ha dit...

Esta clar que sigui el qui sigui que mati no te cap mena de perdó, siguins els bons o els dolents els que ho facin (sempre tinguent en compte qui son els bons i els dolents per cadacsun de nosaltres).

Quina infantesa te aquesta canalla???

Es molt trist cuca, molt :-(

Ferran Porta ha dit...

Zel, "inexplicable", com bé dius, és l'únic qualificatiu per decriure tot plegat. Es "inexplicable" que fotessin fora els palestins de casa seva, amb absoluta impunitat; és "inexplicable" que a aquestes alçades construeixin un mur; és "inexplicable" que ara massacrin com ho fan... No han après de la història? Justament ELLS no han après de la història??

No entenc res.

Efrem ha dit...

Jo tampoc entenc res. El que veig? Veig dos pobles barallats des de fa molt i sense autèntica voluntat de fer pau. Els palestins envien nens i dones a fàbriques de missils perquè Israel no les destrueixi o bé si ho fa hagi de carregar amb haver-ho fet, després usen els missils protegits així per atacar una escola a Israel. Els Israelians, allò de posar l'altra galta, res de res; més aviat el contràri i tiren les primeres pedres o missils.

No ho sé. Em supera.

rebaixes ha dit...

I el germà gran, els germans grans que fan?/ Terrible desconcert huma / Ja deia un altre dia que varen matar l'Abel i deu ser veritat. Anton.

estrip ha dit...

ostres no sabia que l'Einstein hagués dit això.
I que fa Europa davant d'això? Com ho permet?
Això acabarà pitjor del que ara és. Pessimista? si!

Josep ha dit...

Bon dia Zel.
No solament va ser Einstein qui parlava del que pesaria. I si Europa ho permet és perquè com sempre mira cap a altra part.
Una Abraçada.

Joana ha dit...

El resultat: misèria, fam, més guerres, més odi...
Penso que "els grans" alimenten i foenten tot això.
Una pena!
Bon dia Zel!

Anònim ha dit...

Tant de bo les coses aquest any puguin anar canviant, tant de bo tot s'aserenés... però està tot tant perdut que és complicat... naltros seguirem lluitant oi?

nimue ha dit...

Fins quan aquest dolor...?

Montse ha dit...

com sempre, la resposta ja no és a dins del vent... lamentablement. Perquè ni el vent ho sap.

Quim Amorós Le-Roux ha dit...

Es inconcebible que els nens, que han de jugar, estimar, viure en pau amb la família, no puguin gaudir de tot això i visquin la guerra, l’odi, la rancúnia i que s’acostumin al soroll de les bombes, els trets i les morts.
Aquests nens que ja participen del odi, que coneixen de ben petits el que es l’instint de supervivència, quant siguin grans encara seran mes radicals , temeraris i rancorosos que els seus progenitors. Aquest odi que ja fa massa que dura, seguirà perdurant en el temps i durant generacions ja que sembla que a ningú l’interessa posar fi.
Es ben trist, i es una lacra per la nostra humanitat. Fins a quin punt serem capaços de permetre tot això?

Cèlia ha dit...

Portem 3000 anys complicant cada cop més la situació però penso que provocant violència, empobrint la població de forma intel·lectual i econòmica per lluitar sense por a perdre res, a rentar cervells amb fonamentalismes... tampoc és la solució perquè hi sortim tots perdent... sinó al temps!

neus ha dit...

I és clar Zel, el que vol dir aquesta paia, la Tzipi aquesta, és que la situació és òptima per acabar de masacrar-los, exterminar-los...

I que no serveixi de res la memòria! i mira que és ben recent... és tan trist el paper del món davant aquest atemptat a la humanitat, tan patètic el paper dels polítics... hi haguéssin uns bons pous de petroli, que tothom ja hi hauria corregut.

Anònim ha dit...

Aprofita els últims dies de vacances....

Príncep de les milotxes ha dit...

T'he enllaçat des del meu blog, amiga bella... Bon any, princesa.

Toy folloso ha dit...

Inner ha penjat uns mapes i unes notes sobre la febre expansionista jueva.
I la ONU es com una merda seca de gos....
Quin zel poses en el compromís, Carme!.

jo artin au ha dit...

Fins i tot, Zel, hi ha jueus, que creuen fermament que Israel té un estat, l'estat d'Israel; però que des de què van aconseguir aquest estat en aquella terra, des d'aquell moment va morir allò que és i representa el judaisme. Que han estat més essencialment jueus en les repetides diàspores al llarg de la seva història, que ara, violentant un tros de terra i els seus ocupants. Te'n diré un d'aquests jueus: George Steiner.
Una abraçada