14 de desembre 2009

el meu poble és independentista, què coi diuen?

Només tenim dues campanes, quatre o cinc moreres, poquets carrers, un ajuntament nou de trinca, i un padró que no arriba als 400 habitants (380) No s'ha fet propaganda, tret d'allò que es pot sentir a la televisió. Uns quants cartellets d'estar per casa deien "vota". La gran majoria del poble són gent gran, la gran minoria gent jove. De fet, joves joves, n'hi ha poquets. De mitjana edat n'hi ha una bona colla de força conservadors, tret d'algunes excepcions.

Tot i això, gairebé van votar el 52% de gent, 196 si no m'equivoco, que ho dic de memòria. Posem que hi ha una dotzena de nois entre 16 i 18 anys. En podem afegir una altra dotzena entre els 18 i els 21. No gaire més. Del còmput global, hi ha hagut 3 "no" i 3 "blanc". Un 96,94 per% volen independència. Podríem fer una extrapolació? No ho sé, però tanmateix, jo no m'ho esperava.
Perquè vol dir que molta gent gran, gran, va anar a votar, i gairebé tots diuen sí a l'emancipació. I faig servir la paraula expressament. Ja som prou grans per emancipar-nos de "la madre pàtria". Doncs això, apa siau!

26 comentaris:

Striper ha dit...

La madre patria , on he sentit jo aixo abans.

Ma-Poc ha dit...

Tan de bo aquests resultats fossin extrapolables! Però no ens ho deixen ni intentar de manera oficial...

Francesc Mompó ha dit...

Felicitacions des de València al teu poble.
Salut i Terra

Clidice ha dit...

Només per veure la il·lusió amb què els meus pares es prenen aquesta consulta ja paga la pena. La gent gran també tenia somnis :)

assumpta ha dit...

Em sembla molt bé que hagin pogut expresar la seva il·lusió continguda durant tant anys!
I ara, a continuar.

Per cert, aquesta fotografia (preciosa) m'ha fet pensar en una cara pel Tibau, no?

Petons.
=)

joanfer ha dit...

No hem de perdre l'esperança!

Si no, fixeu-vos en Kosovo. Van fer un referèndum "il·legal" segons Sèrbia, va sortir un "sí" rotund per la independència i, com qui no vol la cosa, van marxar...

I nosaltres patim aquí per si és legal o il·legal... ;)

Agnès Setrill. ha dit...

Caldrà veure quan hi hagin les eleccions generals, si hi anirà tanta gent...

Poble eixerit, si senyora! :-)

Assumpta ha dit...

És pot ser d'ideologia conservadora i ser independentista.

Molta gent d'esquerres es pensa que té l'exclusiva de l'independentisme i no és així.

No pensis ara en els conservadors del país veí perquè allò "és una altre cosa". Aquests oblida'ls ara.
Pensa només en gent catalana... gent que pugui ser bastant tradicional en quant a forma de pensar però que estima la seva terra amb bogeria. Sí, existeixen... i també votan SÍ.

Primer aconseguim-ho, entre tots, sense deixar de banda a ningú.

Després ja en parlarem de conservadors, de més o menys tradicionals, de gent de centre, de gent d'esquerres... això vindrà després.

estrip ha dit...

no és extrapolable, però cada vegada som més els que hi creiem...
mica en mica s'omple la pica.

kweilan ha dit...

Felicitats pel teu poble!

Sergi ha dit...

Jo no trauria conclusions. Els resultats són bons, però el dia que es pregunti a la zona que engloba el 70 % de la població catalana, ja veurem què passa. Bé, ho veurem si és un referèndum i la gent del No surt de casa perquè els anirà alguna cosa. Ara no surten, no hi guanyen res i pensen que hi perdran si els veuen votar No. Em poso pesat i ho he dit en tots els blogs que en parleu. Quan hi ha eleccions, la gent de dretes no falla mai, voten tots. Els d'esquerres hi van en funció de com bufa el vent. Per això de vegades hem deixat guanyar les dretes. En aquest cas ha estat al revés. La gent tenia ganes de votar Sí, tots els del Sí van votar, un dia que els deixen, és evident que hi han d'anar. Però tots els que no van votar jo els consider-ho Nos, o encara pitjor, els consider-ho 'fiqueu-vos-el-vostre-país-pel-cul'. Per mi els resultats aquests no són una victòria unànime. No ho dic per res, eh, en tinc tantes ganes com tots els que n'heu estat parlant aquests dies, però és que no vull enganyar-me. El que veig al dia a dia no és el que llegeixo després a la catosfera, ho sento.

I una altra cosa, estàs segura que ja som prou grans per emancipar-nos? No voldria que haguéssim de tornar a ca la mama amb la cua entre cames (llavors sí que m'exiliaria). El català és la llengua predominant a la societat, la llengua que es fa servir en els documents oficials? La llengua de la justícia? La llengua dels productes que consumim? I no només això, tenim productes propis suficients com per subsistir i negociar? Seguiran apostant per Catalunya ens inversors estrangers quan ja no siguem d'Espanya? Ens posarem els EUA en contra per haver marxat? El dia que ens diguin 'sou lliures de marxar', sabrem què fer un cop s'acabin les celebracions?

Pensem-hi una mica. Res no em faria més mal que veure com després d'aconseguir la independència, el país s'enfonsa perquè no estàvem preparats per tenir-la. Amb el sentiment no s'arriba a tot arreu, ho sento. Jo he estimat molt i m'han fet mal. Estimo també Catalunya i per més que em diguin, no puc sentir-me espanyol, perquè no puc, és que no em surt, no és que no vulgui, és que tampoc no em transformaré en homosexual així de sobte, ni catòlic practicant, ni em tornaré un poeta. El sentiment, les persones, som com som. No se'ns poden imposar certes coses. Però no n'hi ha prou amb sentir.

Quin rotllo que he fotut. Sento ser tan pessimista, eh, però és que és així, no ho veig, i no ho veig. Ara no. Quan vegi que la decisió del poble és unànime, seré el primer de la fila. Ara no ho veig així, el dia a dia no em permet somniar.

jo artin au ha dit...

És molt cridaner que aquells que suposadament volen una mena d'unitat -per cert que molt aberrant (els de la madre patria i altres)són els que més promouen de fet tota mena de separatismes; que, precisament, res té a veure separar per menyspreu, difamació, i per l'ús de la mentida (aquests són els separatistes en sentit estricte i sense cap altra finalitat que la denigració) amb emancipació o ser independent.

Joana ha dit...

La meva mare (86) tricu-tricu va fer via cap a misa i a votar. En vam parlar el dia abans i ella convençuda.:)
Tantes penes que va viure, ja està de tornada de casi tot!

el paseante ha dit...

Crec que va ser un fracàs. Potser se'n va fer poca propaganda. Però els llocs on es va votar són feus independentistes. No superar el 50 per cent és trist (suposo que la gent està cansada de la política). I mira que em sap greu. Al menys es va fer soroll i es va atorgar una certa sensació d'orgull a la gent que creiem en aquest projecte pel nostre país. I també es va acollonir una miqueta l'estat espanyol.

Punt Petit ha dit...

Jo penso que és tot un èxit , la gent s'ha comportat com mai , la gent s'ha organitzat, gent de totes classes, edats, crec que ens mereixem una felicitació molt gran.
Pro de victimismes , és que encara no ho entenc com podem anar així per la vida , ho sento però em treu de polleguera , el que sempre estiguem ploran, penseu que encara faltan molts ajuntaments que encara no han votat , el 28 de febrer i el 23 abril crec, el meu poble ho farem el 28 de febrer i estem molt il·lusionats , també intentarem fe les coses ben fetes i millor dintre de les nostres posibilitats petits detalls que poder el dia 13 alguns ajuntaments no van tenir en compte, però tot és un repte i el més important la força de la gent , les hores dedicades , l'optimisme, crec que entre tots ho podem fer, sense picabaralles de que si aquest ho han fet be o malament , doncs mireu, crec que tots ho han fet be, es clar que sí.

Jordi ha dit...

La gent gran és sàvia! Se'ls hauria de fer més cas! Emancipem-nos, doncs, que ja tenim la majoria d'edat!

Carme Rosanas ha dit...

Fa il·lusió, Zel! Una enhorabona pel teu poble. No cal alçar les campanes al vol.
L'estrip té raó: de mica en mica s'omple la pica.

Xexu, entenc alguns dels teus dubtes, i com que els entens els passo de llarg... potser no guanyaríem no ho sé.

Però dubtar de la nostra majoria d'edat i de la capacitat per governar-nos sols... senzillament no ho entenc. És com reconèixer que amb ells estem millor o més segurs... Ells són més grans que nosaltres? ho fan tot bé? són més savis? no fan mai cap error? són més llestos? són més honestos? I han sobreviscut com a estat durant anys i anys. Per què no nosaltres? Amb tots els errors que hi poguessin haver i amb tota la falta de bons líders que tenim... com a la majoria de països, ni més ni menys. No som ni millors ni pitjors, Xexu, ho faríem com tots els altres estats, qui sap si millor i tot, per la il·lusió que hi posaríem! :)

sànset i utnoa ha dit...

Hagués estat ben maco que arreu on es va votar els resultats de participació fossin com els del teu poble.

Felicitats per la part que et toca.

*Sànset*

Anònim ha dit...

Llàstima que no el tinguéssim per capital aquest poble tan bonic on vius. I també llàstima que no tingués 4 milions de persones en lloc de 400...

Però algun dia... no s'ha de `perdre l'estima i la il·lusió!

Garbí24 ha dit...

Al meu poble tambe petit, varem sobrepassar el 50%, llàstima que els grans ens enfonsin el porcentatge

Anònim ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

És que a Viladamat ja sou independents en quasi tot...

(Quasi: Imposició d'una carretera que ara, enlloc de ser la plana de l'Empordà, serà la muntanya russa dels especuladors).

fra miquel ha dit...

Potser no és el que molts desitjaríem, però és un pas endavant. També penso que no podem fer sonar campanes. De tota manera per molt que no sigui vinculant, per molt que la participació no hagi superat (en general) el 50%, alguna cosa s'ha guanyat. Vint anys enrere aquest referèndum era impensable. Fitxeu-vos que el lehendakari Ibarretxe va intentar fer un referèndum de manera legal i no ho va aconseguir. El del nostre país no és legal però ha fet moure als polítics i dir el què pensen al respecte i també se'n ha parlat a l'estranger.
Sí, anem poquet a poquet, però potser serà la manera.
Us recomano la lectura del post d'en Zincpiritione, del blog "la iaia te caspa" http://laiaiatecaspa.blogspot.com/2009/12/14-d.html

Onset ha dit...

D'això, se'n diu democràcia. La veu del poble (joves, vells, dones, homes...) ha parlat i haurà de parlar més.

Helena ha dit...

Enhorabona pels resultats!
tant de bo a tot arreu hi hagués hagut una participació tant alta.
K dirien llavors aquestos escalfacadires???

Ada ha dit...

Bona reflexió la d'en Xexu. No sé si tinc dret a opinar, però em sembla genial que es boten assumptes com aquest, que la gent faça constar la seva opinió i que tothom ho sàpiga. Entenc aquest sentiment i m'agrada, molta sort.