13 de gener 2010

un gran periodista...del qual no sé el nom

Collonut el tipus a qui han convidat a RAC1. Si us ve de gust escoltar-ho, jo l'he enganxat només el darrer tall i ara l'he tornat a escoltar, la 2a hora de la tarda. El senyor, periodista de la Vanguàrdia, explica a la seva manera el perquè de la devaluació del Bolívar a Veneçuela.
"Molt senzill, com que ELL ha devaluat el bolívar, ELL guanya diners, amb què? Com que l'exportació única del país és la venda de petroli, tots els ingressos fins d'aquí a uns sis mesos que obtingui per la venda de petroli, li valdran el doble, amb la qual cosa obtindrà diners pel que li agrada fer, que és repartir, repartir pels necessitats, l'educ (i fa un silenci) ... en fi, aquestes coses que li agraden (repeteix), populisme, demagògia, que si (es sent algú del programa que diu la salut) sí, repeteix, això que li agrada, però els empresaris..." I més tard explica que,
"Ara s'ha inventat dos tipus de preu, l'un, els d'articles de primera necessitat, es mantindran al preu antic, i els articles de luxe, al nou preu de canvi. I per tal que no s'apugin els preus, ha tret l'exèrcit a tancar botigues, 70 ja n'ha tancat. Home, és veritat que aquestes ja tenien comprat a l'antic preu el que ara venen..."
No vull entrar en posicionaments anti o a favor del sr. Chávez com a governant. Sé de sobra que s'ha de viure en un lloc per saber-ne tots els intríngulis, i encara ni així els sabem, oi?
Hi ha qui en canta meravelles, evidentment els més necessitats, i hi ha qui es posa les mans al cap, és clar, la gent que té prou capacitat per tenir uns negocis, una empresa o una vida prou assegurada.
El que m'ha fet més gràcia (per dir-ho d'alguna manera, és la frivolitat amb la que l'entrevistat per aclarir els ets i uts de la devaluació, ha encarat l'ús (del doble de diners en bolívars entrants).
Curiós que en digui "aquestes coses que a ell li agraden, repartir diners entre els més necessitats..."

5 comentaris:

Montse ha dit...

tens un premi al blog de l'àvia!

jo també ho he sentit :)

el dia que ens trobem cra a cara, tu i jo, arreglarem el món de veritat! :)**

el paseante ha dit...

Mira, el periodista és en Jordi Goula i estic d'acord amb les seves anàlisis. Conec també la realitat venezolana. El chavisme és pura demagògia. Posen al govern els amiguets. Viuen de la gent, amb la campanya de que lluiten per ella. Crec que no t'he criticat mai (a vegades tens crítiques molt dures -cap meva). No m'agrada fer-ho. Prefereixo respectar la gent. Però en aquest tema, penso que no tens massa informació de primera mà. Potser t'has guiat pels teus prejudicis. Venezuela és una merda des que governa aquest tirà. T'ho dic perquè ho conec. El Chávez és un aprofitat. Un militar sense massa cervell. En qualsevol cas, sempre ens fas pènsar.

Striper ha dit...

Tot te les seves interpretacions!!

Josep B. ha dit...

No entraré a discutir, la visió d'aquest periodista, no el vaig escoltar, tanmateix, tota la informació que m'arriba de Veneçuela (i no es tracta de gent de dretes) sona malament, sí, hi han coses bones, però igual que hem d'acceptar que està al poder perquè la gent l'ha votat hem de recordar que ha tancat televisions i diaris que el criticaven, a més cal recordar que aquest senyor va intentar arribar al poder mitjançant un cop d'estat, militarista i de dretes.

Ferran Porta ha dit...

Jo no en conec res més que el que llegeixo pels mitjans, així que la meva és una opinió només "de pell". La idea d'un Chávez que planta cara al "sistema" em dóna trempera, m'encanta quan el veig parant-li els peus al "capitalisme". D'una altra banda, però, estic convençut que tot plegat és un miratge, que el paio utilitza els seus ideals (ep, li concedeixo que té ideals, que ja és molt!) en benefici propi.

Com et dic, Zel, una anàlisi simplement "de pell".