06 de març 2011

D


Estimo la vida, tal com va, tal com ve. Això no treu, però, que desitjaria fer un tomb pel món i de passada fer endreça. Provaria una escombra d’aquelles de conte, què tal una bona neteja de racons de porcs grassos, greixosos de menjar que no els toca, que han robat i encara llencen?
Ah, però encara no en faria prou. Miro ací i enllà, i m’adono que em torno presumptuosa, i que goso contradir i posar tot en dubte, perquè no hi ha res, però ben bé res que sigui clar, i pur i net, tret de l’herbei dels prats d’amunt, les poques salvatgines que encara queden, i els ulls dels nens. I d’altres paraules rebufades en solitari com aquestes, que volen al món del no ser.
I aquests , veritablement, tenen veu?
Avui han dit que han reconegut el dret a vot a una persona D. D de Down, nom d’aquells qui tenen un petit bastonet de més. tanta lluita per un bastonet. I vaja, quin món seguim tenint?
Per això, he de venir aquí, al món paral·lel. Amb el poc que tinc, escriure, la paraula.
Tu, llagasta barroera, que m’has enmerdat en aquest altre món paral·lel, que m’has lligat el cap i el cor, que has teixit xarxes d’imprescindibles... Tu, fonedissa, éter, desig de perviure per sempre, com si unes lletres poguessin fer-te viure una altra realitat...
I llavors, és quan el vàter s’embossa, la roba s’apilona, et tallen el telèfon i et quedes amb els ulls caiguts, no pas només d’arrugues, i d’anys, no, afegim el desingust, com diu la mare... la mare, que saps que, per molt que duri, també perdràs, i amb ella les xarxes del passat queden ertes, i les del futur tot just es comencen a teixir.
Un altre D. Un dia D.
Caiguda en sec al món de terra. Ara mateix, la rentadora pita. Mentre, espero que s’acabi allò que mig escolto sense mirar, la pel·lícula An Education, recomanada.

10 comentaris:

novesflors ha dit...

Em va agradar molt aquesta pel·lícula (i la música, especialment la del cor negre).
No aniria gens malament una escombra màgica per fer una mica de neteja al món.

Helena Bonals ha dit...

És curiós que en diguis "món paral·lel", del bloc. De fet poques vegades conflueix amb la realitat, i és una llàstima.

Garbí24 ha dit...

i aquest porcs...els arribarà el seu sant marti? perquè sino potser si que agafis l'escombra i cal que sigui grossa

gatot ha dit...

vinc -(encara no, èrò aviat)- i t'abraço; és l'abraçada de qui no té res més que això: el fer-te costat.

petonàs, guapa.

Pere ha dit...

Això no és un món paral.lel, és real, es basa en la paraula.
I hauràs de seguir teixint xarxes al teu voltant ... perquè més endavant altres les continuïn.

Bona tarda Zel.
(No et descuidis de centrifugar ...)

merike ha dit...

m'agrada llegir-te perquè ets molt difícil per entendre:) Abraçades!

Carme Rosanas ha dit...

Ens trobem doncs, al món paral·lel, només amb la paraula...

Joan Guasch ha dit...

Tant com món paralel, jo diria que això és una xarxa més que hauria d'ajudar a posar-nos d'acord per, com bé dius, passar l'escombra. És tot un sistema d'entendre el món el que cal escombrar.

Magda ha dit...

I tot i això "ara mateix" hi ha escombres reals en el món real, tan reals que s'hi juguen la vida. I aquestes escombres han sortit, moltes vegades, de aquests mons paral·lels. Sí, és tot un sistema d'entendre el món el que cal escombrar. I trobar gent que ho digui, aquí o on sigui, em dóna forces, o fa que no m'acabin d'abandonar les poques que em queden. Un apunt deliciós, Zel, per ell després de molts dies de no dir res torno a escriure, encara que sigui només aquí, en un petit comentari. Tinc damunt la taula, visible sempre, l'Indigneu-vos de Stéphane Hessel, un pamflet que voldria cridar als quatre vens. Però surto al carrer i camino amb cap cot. I obro aquests món paral·lel i el torno a tancar, llegint noticies que fan créixer la meva indignació. Cal fer alguna cosa, és precís, però com? Tanco l'ordinador i callo. Aquí i allà fora. Callo perquè tot plegat em sobrepassa. I tal mateix, ara mateix, necessito cridar fins que em quedi sense veu: INDIGNEU-VOS.

Unknown ha dit...

Quina entrada més bonica, no? M'ha agradat molt. Inclús podria dir que més que "An Education". Molt bona recomanació. I perfecta entrada.
De veritat.

Una abraçada ben forta, a tu i als D.