05 de setembre 2011

Alguns rics volen pagar més impostos

Alguns rics volen pagar més impostos

El primer va ser el milionari nord-americà Warren Buffett que va demanar al president Obama poder pagar més impostos. Buffett va ser durant uns anys l'home més ric del Món, fins que va ser substituït per Bill Gates en aquest rànquing. I l'exemple de Buffett l'han seguit un grup de milionaris francesos que han demanat al president Sarkozy poder contribuir a la sortida de la crisi pagant més impostos.
16 grans empresaris francesos van fer públic un manifest titulat “Taxez-nous” (Posi'ns impostos) en què demanen que s'instauri una contribució especial sobre les rendes més altes que serveixi per a reduir el dèficit i el deute públic i que permeti conservar el model econòmic i social francès. ¿Seguiran aquest exemple els rics d'altres països?. Ja ho veurem.


 

5 comentaris:

El veí de dalt ha dit...

A mi només cal que m'ho demani la Cospedal i li deixo el meu talonari en blanc. Serà per diners!

Jaume C. i B. ha dit...

Jo només li puc enviar la cartera, els diners ja els tenen ells. Ah, i els envio la cartera a ports deguts, que ho paguin ells amb els diners que ja se'm van quedar.

rosana ha dit...

A veure que diuen al nostre, que sempre està bé arrimar el hombro

zel ha dit...

No entenc com a mi me'ls treuen de dret, i a ells, els rics, se'ls ha de consultar, apa ja, a la merda tots!

Jaume C. i B. ha dit...

Si treballes i tens una nòmina no tens manera d'escaquejar diners al fisc sense incorre en frau. Però si tens unes rendes altes tens el recurs de convertir-te en persona jurídica i llavors pagues menys impostos.
Històricament sempre han estat les classes mitges i baixes les que han pagat impostos, les grans fortunes no acostumaven a pagar impostos, ara si, però ells també tenen vies per posar els diners en paradisos fiscals.
Un dels homes més rics dels Estats Units i del Món, i algunes de les fortunes més importants de França han demanat que els posin impostos, sospito que les grans fortunes espanyoles no pensen fer el mateix, i ja sabem que el PP considera una bestiessa que els rics, és a dir, els que tenen diners de debó, paguin impostos.