26 d’agost 2012

exemple pràctic de la reforma laboral

Tinc a les mans, encara que sigui diumenge, un exemplar d'un contracte de treball a temps parcial, dels de la nova fornada, després de la reforma.

No vull divulgar dades, perquè afecten a un jove.

Només hi ha una cosa que em recorda el que la nova llei permet. Una situació en la que qualsevol preferiria acollir-se a l'ajut estatal de la misèria, abans d'acceptar un contracte d'esclavitud amb el que es condemnarà a molts dels joves que, per les circumstàncies que siguin, es vulguin posar a treballar.

Perquè el que li pertoca de cobrar pel temps pactat(???), (situació paral·lela a la que es proposa pel jovent que s'adreci a partir d'un itinerari FP a estudi/treball compaginat, completar l'aprenentatge, pràctiques...) no arriba als 250€.

A més, ben clarament especifica que queda subjecte a les "necessitats" de l'empresa, eventual segons circumstàncies de la producció.

Collonut. Això és el que, els qui farden de tenir "seny" proposen per incentivar l'empresari a donar feina.

Collonut, perquè encara, si surt bé la jugada, els permetrà de dir que l'atur ha baixat x punts.

Collonut pels qui des dels seus despatxos moblats a l'última (que no tinguin ni mal de cervicals, pobrets, i assistents, i consellers per tot, i les darreres tecnologies, que no hi ha estalvi per ells) troben que això és el que el jovent necessita, trobar sortides.

Diga'm, això té quelcom de diferent a ser un exclòs de la justícia social que mana la constitució i la declaració dels drets humans? Au, home, a la merda, ja! Han de rodar caps.

3 comentaris:

Alba ha dit...

Jo no estic en una situació tan límit com la persona que el seu contracte ha passat per les teves mans, però no estic per tirar cohets.... quan feia un any que treballava a l'empresa, gràcies a la reforma, em van fotre al carrer i em van tornar a agafar.... perquè clar, -tu vols treballar amb nosaltres no??_ I au, així anar fent.... fins que els hi sembli.

Un sou de 250€ és inhumà. Cal que rodin caps.... totalment d'acord!

sa lluna ha dit...

L´empresari fa i desfà amb o sense consentiment del govern, ells no hi poden ni tan sols empatar. Cerquen la forma de saltar-se qualsevol mesura en contra de la seva butxaca i...si el govern les hi dóna ales, perfecte!!

Hem perdut tots els drets com a treballadors, només cal que ens donguin pel c..., i no falta molt si no hi posem remei.

Bona tarda!

Elfreelang ha dit...

anirem de pet a l`'edat medieval!
no és una reforma laboral és un atemptat laboral!