06 de febrer 2008

els han tombat


Jo no sé que recoi es pensen els del PP que són la gent del meu país. Deuen creure que som una colla d'idiotes que ens mamem el dit.
No saben amb qui se les heuen, veniu, veniu, que trobareu el que us mereixeu, llops disfressats d'ovelles! Escampant merder, tan tranquils que estaríem si fos legal fer una neteja sel.lectiva de cervells menjats per les podrides ideologies neofeixistes...
De fet, no entenc que hi hagi PP a Catalunya, però, diuen que a tot bon cistell hi ha pomes podrides. I les que tenim aquí, amb en Cirera, han guanyat en podriment.
L'heu vist? Bé, si no el veieu clar, gireu el cap. Una perla. En brut. Molt brut. Més que brut. Enverinador.
Sort que avui han mostrat els caps de colla que tenien una mica de seny, i s'han deixat portar per la rauxa i han tombat l'intent de decret llei. Els molt pocavergonyes pretenen que a casa nostra la llengua catalana no sigui llengua vehicular a l'escola? Però si tenen llengua vehicular castellana al carrer, al Corte Inglés, a totes les cadenes de menjar ràpid, als cafès amb llicència estatal, a qualsevol botiga o bar sobretot de Barcelona, a telefònica, als jutjats, a la polícia... paro que m'embalo i no s'acaba mai la llista.

És que als diaris (llegiu aquí i aquí )parlen d'immersió lingüística, però a la ràdio han dit clarament cada vegada "proposta de fer del català llengua no vehicular"
Aquí el sr. Ernest Maragall intenta explicar què vol dir una i altra cosa, que els conceptes són un pèl diferents. No se'n surt gaire bé, però és el que hi ha.
*



*
Em fa gràcia la primera part del video. Això no surt als diaris ni a les propagandes del PP per les eleccions, el que gairebé sempre et contestin en castellà. Vegeu, heu trucat mai a algun servei estatal amb presència a casa nostra?
*



*
Us deixo amb un parell de videos de Mesclat, a veure si torna en Serrallonga, ja!!!
Gent, ens cal un altre maig del 68, tenim temps per preparar-ho!
*

*

*

13 comentaris:

Striper ha dit...

Ei el que cal es un Maig del 2008. avanti .

Musafir ha dit...

Bo Zel, que vols que et diga jo en este cas...
És veritat que en anar a BCN vaig trobar que molta gent als comerços no parlava en català.

Jo pense que tot s'ha de fer amb respecte mutuu. De petit, vaig aprendre català al col·legi, quan vivia a Catalunya. Em va costar molt, no tant per la complicació o no de l'idioma, sino per uns professors no sempre tolerants ni comprensius amb un xiquet vingut de Madrid com jo. He après pel plaer personal, però no tant pel sentiment d'exclusió que sempre vaig patir a Catalunya encara que parlès català, pel fet de ser "madrileño". I aixó em provoca al meu interior unes sensacions contradictòries... encara que estic orgullòs de conéixer i utilitzar el català tant escrit com parlat ací a Alacant o València.

T'he contestat al teu regalet. Moltes gràcies de debo. Tot un plaer. Prompte el Musafir ens contarà més cosetes.

Anònim ha dit...

Com m'agrada l'expressió "he après pel PLAER PERSONAL" (emfasitzo). I també trobo estimulant observar que el que un arriba a fer propi, veritablement propi -en aquest cas,aquest plaer PERSONAL en aprendre una llengua en la que un arriba a sentir-se orgullós malgrat tot- té més força que qualsevol mena de prejudicis.

Josep Maria Yago Suau ha dit...

molt bo el vídeo de les trucades :-)

Jobove - Reus ha dit...

Zel endavant amb la lluita, fins el 9 de març ens queda molta feina fer, llàstima que la majoria de la gent que escrivim els blog's siguem d'esquerres i la majoria dels que voten al PP no hagin llegit mai però mai a la seva vida un llibre

contra el feixisme lectura !!!

petonets

Unknown ha dit...

Tenim la llengua catalana a l'UCI, fora poblets petits i a les aules (que no vol dir patis) es parla ben poc i ben castellanitzada. Ara els del PP han tornat a treure l'antiga tècnica de "divide y vencerás" i és el que volen: doble sistema educatiu català i acabar de rematar una llengua que té més esvorancs que les infraestructures del nostre país. Ja la pots deixar ben cap per avall aquesta foto, a veure si se'ls giren algun dia les idees.

Unknown ha dit...

Com ho fem...?

Ens cal actuar, organitzar-nos. No?

LlunA ha dit...

ostras!! tu sempre ben forta i amb veritats per davant!!!

robelfu ha dit...

hola guapa, per aconsegu-ho aurem de lluitar força.
jo visc en un barri de gent gran y molt estranger i pensa que cada dia tinc una lluita en la pelu, que em treu de pollaguera.
visca el catalá.

Una ha dit...

A mès de la llengua van contra les opcions sexuals ,les opinions que no coincideixen amb les seves,les creences oposades a les que ells tenen, contra tot que no sigui el pensament únic.Estic molt emprenyada i avui tambè he posat uns videos d´ells xerrant de la inmigració.

Anònim ha dit...

Aquests del pp... sort q n'hi ha que estimem Catalunya...

Mon ha dit...

Zel vols dir que al impresentable de la primera foto ,no li pujara la sang al cap, cap per avall...? nomes faltaria això ara.
petonets ....

Cèsar Llamborda ha dit...

Posats a fer perquè no estudiar xinès mandarí...