24 de setembre 2008

futur imprevisible?

Tremolem, diu el científic Hawking:
“Va a ser muy difícil, a estas alturas, evitar un desastre en el planeta Tierra en los próximos cien años y, por este motivo, la raza humana no debería poner todos sus huevos en la misma cesta, o en el mismo planeta. El futuro de la humanidad a largo plazo estará en el espacio”.
(I això dels ous, ja m'està preocupant, primer el pingüí, i ara el sr Hawking)
O sigui, que més val que anem preparant la descendència per una emancipació llunyana, mooolt llunyana...
si allà dalt el cel es veu tan bonic rai...
En un altre àmbit de coses, i en la mateixa conferència, ha dit quelcom encara més preocupant:
Hawking ha pronosticado que los avances para descodificar completamente la secuencia del genoma humano "permitirán durante el próximo siglo descubrir cómo modificar la inteligencia o instintos tales como la agresividad".
Ha añadido que eso podría generar que "algunos no sean capaces de resistir a la tentación de mejorar características humanas como el tamaño de la memoria, la resistencia a enfermedades o la duración de la vida", pero ha advertido que con la aparición de esos "superhumanos" podrían surgir "problemas políticos graves con los humanos no mejorados, incapaces de competir".

Senzillament horrible, a més de les diferències abismals entre economies, nivell i esperança de vida, salut, vivenda, disposició personal de feina i diners, els nostres descendents hauran de competir amb persones genèticament modificades, que evidentment, seran fills/es dels més poderosos.
Nosaltres ens queixem, però deixem una merda de món a les generacions futures, que justificarien una autoimmolació col.lectiva.
Com els humans ens hem pogut cruspir una Terra que ha durat saludablement bé durant milions d'anys en poques centúries? Més ben dit, en la darrera centúria?
Si m'he de "transvestir" o "reencarnar", vull ser formiga...

19 comentaris:

Carme Rosanas ha dit...

Doncs jo em demano ser... papallona, diu que només viuen un dia i no tenen temps de veure aquest futurs terribles.

Assumpta ha dit...

Hola, sóc una "Humana no mejorada"... ai :-(

Sembla mentida quines ganes que tenen de controlar-ho tot... amb tantes coses com hi hauria per arreglar abans que millorar la capacitat de memòria del nostre disc dur...

Sergi ha dit...

Si els fills no se'n van de casa fins els 40, com els hem d'enviar a l'espai??

Això de la raça millorada ja fa temps que se'n parla, però sortosament els humans som més complicats que altres espècies, i si bé ja et dic jo que es fan proves (n'estic segur), encertar la combinació de gens exacte, sense menystenir-ne cap, ni sobrevalorar-ne cap altre, serà difícil, i moltes aberracions precediran a qualsevol selecció artificial viable.

Asimetrich ha dit...

Seran les mateixes desigualtats de sempre empeses per les noves tecnologies. Sí, fa por. Les desigualtats es faran (encara) més acusades. Caldria un canvi de mentalitat global, però sembla que no estem per la labor. Tot i això, no perdem l'esperança i que cadascú posi el seu gra de sorra a veure si fem algo

rebaixes ha dit...

Juli Verne? La ment humana, si diuen que no hem arribat a...res, aquest, com se digui, ja sap que fer de la persona, un animaló sense escrupols - que ara no ni ha capppppppppp - Comprem aire que ens el faran pagar per viure./
Això de nudisme potser és despullar la ment i girar-la com un mitjó.EL politiquet m'ho deia en un post perdut per llà dins a Deixalles. I jo que em creia que estava xalat. Res... Avancem d'arrecules, fills meus. Bona nit. Formim bé. L'avi Anton.

Jordi Vargas ha dit...

Dons nomes faltava ja que els poderos es comprin viere més i ser superiors a la resta del mon, aixó em sona a revolta de la grosa.
Una abraçada

bajoqueta ha dit...

M'esgarrifo de pensar de lo que podem fer los humans en los avanços científics. Encara que curar moltes malalties seria guai.

estrip ha dit...

que surti a la llum d'una vegada tot!
ara que hi ha crisi no hi tenim res a perdre.
el saber no ocupa lloc! diuen!

Anònim ha dit...

I què dic sempre jo? petarem... pessimista però ho crec eh!

Ferran Porta ha dit...

Va, com avui estic un pèl pessimista i ara llegeixo el teu post (la "rematada", podriem dir), segueixo en la tònica i dic... que de vegades penso que més valdria que tot plegat fes un pet sideral, i els quatre que quedessin haguessin de començar de zero.

Perdó, perdó, ja callo i me'n vaig al llit! :-)

qaesar ha dit...

La especie humana se irá al carajo y vendrá otra que la sustituya, que también se irá al carajo, y vendrá otra... El problema es que la estupidez humana hace que este proceso se haya acelerado peligrosamente en las últimas décadas. Dentro de miles de años me gustaría ver el vídeo de todos estos cambios en un YouTube cualquiera...

Bsssssss

Una ha dit...

Acabo de verlo en las noticias de la 2 y me ha caído el alma al suelo,espero no presenciar la aparición de un SUPERHUMANO,¡qué horror! ¡ viva la diferencia !Yo no quiero reencarnarme ¡qué fatiga!.Para muestra basta un botón.Besos

Carquinyol ha dit...

i ens donarà temps de conquerir l'espai abans d'autoaniquilar-nos ?

Marta ha dit...

Humans millorats... Gattaca?

I si l'espai pot opinar, molt me temo que no ;) Aixo em recorda la cita aquella que deia que la millor prova que hi ha vida intel.ligent per alla dalt es precisament que no s'han posat en contacte amb nosaltres

Montse ha dit...

Amb tots els meus respectes a Hawking... penso que d'aquí a cent anys, tots calbs!

vull dir que em fa l'efecte que tots els genis desbarren alguna vegada. O exageren. O jo què sé. No vull pensar que el meu nét acabi els seus dies a Mart... o si, per què no?

nimue ha dit...

la veritat és que fa una mica de por tot plegat...

enric ha dit...

Indubtablement estem en temps de catastrofistes. Es veu que és el que es porta ara. Potser interessa a tota una colla de poderosos que volen seguir la feina de construcció d’un nou ordre mundial.
Com pot haver algú que sigui capaç de predir el passarà d’aquí a 100 anys?
Masses veus alarmistes per tot arreu!

Striper ha dit...

A mi aquest home em cau molt bé esopero que estigui equivocat.

Joan de Peiroton ha dit...

El ésser humà és un desastre, val mes confinar-lo a la terra. Ho dic.