28 de juliol 2010

imagina


Imagina que arribes d'un altre planeta (coi, ja sé que de salvatges n'hi ha arreu, però és per posar un exemple)

.
Imagina que et conviden a una festassa, amb gent mudada que s'excita, crida, s'abraona davant de l'espectacle del picador i el seu cavall de vegades esbudellat a la plaça, les "banderilles" i les successives embranzides amb estoc d'un tipus disfressat sovint de colors que podria portar la Hello Kitty o la Barbi, amb un barret que sembla que tingui un colló penjat a cada banda, una mena de malles arrapades i una jaqueteta de lluentons...

.
I la mort d'un animal que, diuen, s'ha criat per això (sí, com els pollastres, els porcs de granja o les vedelles... però no en fem escarni ni espectacle)

.
I la idiota de l'Esperança que diu ...

.
"Ningún animal en el mundo, repito, ninguno se cría con tanto amor y cuidados como el noble toro bravo"

.
Per això, caram, per això, (jo que de petita em vaig haver d'empassar un piló de "corrides" a la meva Figueres natal, que un meu oncle recollia entrades de sol i el meu avi m'hi portava perquè a ell li agradava això dels toros), doncs encara en guardo un record horrible, i la pena que em feien, i com m'alegrava (ho sento) quan el torero anava per terra, o quan el toro saltava la barrera, innocent, pensava, que s'escapi! que s'escapi!

.
I algú ha explicat tot el que els fan als toros abans de sortir? des de laxants químics i irritatius, fins a no sé quin producte que els afebleix per treure'ls excessiva força. Això és un bé cultural? I un be negre, senzillament, és una gran salvatjada, que ja ha passat el temps dels cretencs i el culte al mascle que, enfrontat a la bèstia, la domina i mata amb les seves mans.

.

14 comentaris:

desencanto ha dit...

Una bona noticia tot i les excepcions dels xixibaila de sempre, molt progres, molt, s'ho creuen però res mes.
Ara els correbous...
Salutacions.

rebaixes ha dit...

I la sang corre fent festa... la ximpleria humana accepta fins que el degollin... a ell? pobre animal. Anton.

Carme Rosanas ha dit...

La crueltat és la crueltat, li donin el nom que li donin. I això sempre ha estat una salvatjada.

fanal blau ha dit...

Una salvatjada, zel!
Un absurd! El fer patir mai no es pot vestir ni disfressar de festa.

Anònim ha dit...

No hi ha paraules per a definir com s'arriba a mlatractar l'animal durant tot el procés. No entenc com pot ser que hi hagi gent que ho pugui veure com si res. Senyal quee ns falta evolucionar, encara?

Joan Guasch ha dit...

La humanitat es demostra avançant amb passos valents com aquest. Si hem d'arribar a ser l'Homo ex-novo, que diu l'Eudald Carbonell, eens cal fer fora la sang dels nostres referents. La sang no és cultura, no és art; és una salvatjada i prou.

Magda ha dit...

Que ja ha passat el temps del culte al mascle que ha de dominar? Tant de bó. Segur que la prohibició dels toros n'és un pas, això sí.

Garbí24 ha dit...

he estat mirant una estona per curiositat la televisio de les espanyes....i deu ni do com ens deixen als catalans......fins i tot fa gràcia mirar-ho

Joana ha dit...

Avui estic encantada de veres...
He mirat, per morbo pur i dur, els informatius d'antena3.. mare meva... com som els i les catalans!! :)

sànset i utnoa ha dit...

Uns que porten montera, uns altres que els riuen les gràcies.

Aquests són els més animals de tots.

*Sànset*

Joana ha dit...

Un motiu més per criticar-nos...I és que som "rarets" els catalans :)

Jordi Pinyol ha dit...

Aquells i aquelles que encara no veuen clar què és realment això que ells anomenen 'festa' haurien de llegir aquest post, potser se'n convencerien. Més clar no es pot dir!

Ferran Porta ha dit...

S'ha fet una bona feina. Passejar-se aquests dies pels mitjans informatius de mig món sreveix per constatar que els "rarets" no som els "anticorridas", sino els altres.

Apa, feina feta. Plas plas plas!

el paseante ha dit...

I aquella sang que els raja del llom, del color de la samarreta de la "roja"? No t'excita? Seràs mala espanyola.