05 de març 2013

on són els nostres "grillini"?

Beppe Grillo. Recordeu Pinoccio? Jepet Grill, la veu de la consciència, l'acompanyava tot arreu. Aquí ens hem pres molt poc seriosament aquest personatge. Els "culturalets i tertulianets" no li han dedicat més de tres frases mig caritatives, o directament pocasoltes.
En aquest blog, prou seriós, hi ha un senzillet però aclaridor reclam.

Us en deixo un bocí que no té pèrdua.


L’aportació essencial dels “grillini” no ha estat només el seu resultat electoral, ara a escala de tot Itàlia, sinó d’haver arrabassat a Silvio Berlusconi el monopoli de la pallassada i haver-lo reconduït cap a un terreny molt més noble i genuí. Els pallassos, els còmics, poden dir bajanades simplistes o bé enormes veritats. Hi ha còmics dolents i còmics bons, com també n’hi ha de dretes, de centre i d’esquerres. És un matís important. A d’altres països, segurament més tràgics, aquest paper social dels còmics resulta més difícil d’imaginar.

Si voleu llegir tot, ací
Són cinc minuts.

9 comentaris:

Joan Guasch ha dit...

Els canvia a Europa, la vella Europa,ja han començat. Tot s'assembla molt a la caiguda de l'imper romà.

el paseante ha dit...

Podrien ser les CUP, no trobes?

Josep ha dit...

La C.O.R.I.??

zel ha dit...

Sí, Paseante, però a les CUP, i ho dic perquè governen a l'ajuntament del meu poble, els falta contundència i sortir d'allò que només es refereix a la reivindicació per passar a l'acció amb contundència.

Josep, les CORI? Ara busco!

Joan Guasch ha dit...

Amb tots els respectes, no crec que siguin les CUP.

Anònim ha dit...

Això està degenerant per moments
com més cabrons són els polítics "seriosos" més triomfen els populistes

huelo a asssssufre

Lluís Bosch ha dit...

També trobo a faltar un Grillo al nostre país, malgrat totes les pegues que se li puguin veure. Conec bé les CUP (del meu poble) i tenen tota la meva simpatia -i el meu vot-, però no són els grillini. En tot cas hem anat trencant els monopolis repugnants que hem hagut de suportar fins ara, i un bon Grillo els acabaria de desfer. No perdem l'esperança.

Unknown ha dit...

En Rubianes hagués estat un bon Grillo? M'ho pregunto.

Josep ha dit...

Els grillini italians estan governant amb la Lega.
Com passa el temps!