13 d’abril 2013

data de caducitat

Repassant diaris, he recordat això que es va proposar de retardar la data de caducitat de molts aliments. Reconec que, quan jo era petita, els iogurts estaven posats de qualsevol manera i de data no n'hi havia. Si de cas, en obrir-los t'adonaves de quelcom estrany.
Però avui, bo i mirant la botiga, la gent que entra i com hem de cuidar a casa el nostre producte -quan preparem per exemple els llibrets de llom, pernil dolç i formatge, sabem que o es venen  el cap de setmana o van a consum propi- pensava, deia, que això és una altra mesura que beneficiarà de molt les grans superfícies en detriment dels petits.
Un gran enmagatzament, comprat per ells a millor preu, i més competència a molt menys cost. 
I sent recargolada, i d'acord amb un periodista,  menys aportacions als bancs d'aliments, que ara poden recollir de franc productes a punt de caducar. Bonic, oi? Visca la pobresa.

7 comentaris:

AlfredRussel ha dit...

Un amic veterinari m'explicava l'altre dia que, en canviar 'data de caducitat' per 'consum preferent', els iogurs que no es poden vendre deixen de ser considerats "subproductes animals no destinats al consum humà" (sandach), amb la qual cosa no cal una gestió especial com a residus, com fins ara. Com tu dius, un estalvi molt substancial per a les grans superfícies.

Elfreelang ha dit...

només ens faltava això!!!

Vicent Terol ha dit...

No ho havia mirat des d'eixe punt de vista, però tens tota la raó, zel.

Jo havia pensat només en una major desprotecció del consumidor, en un canvi de model (anem cap a un capitalisme de molt menor consum).

Garbí24 ha dit...

la única cosa que es mira per els pobres es com treure'ls el poc que els queda.
Tenim un govern exprimidor.

Ferran Porta ha dit...

Com sempre, la politique mirant pel poble. Quan tindrem alegries en llevar-nos cada matí?

sa lluna ha dit...

Com ens exprimeixen, ens volen treure suc ​​de poma (ximpleta, aquí a les illes) del cap, però no els hi queda res!! La paciència si que ja s'acaba!!

Bona tarda, nina!
Bessets

el paseante ha dit...

No en menjo de iogurts perquè puc comprar fruita de temporada que no porta data de caducitat. No trobes que consumim massa aliments manufacturats?