16 de setembre 2010

On ne parle pas comme ça...

«On ne parle pas comme ça entre partenaires européens»

Ja, cabronet, no es parla així d'éssers humans, saps?

Això diu el molt animal, quan se li recrimina de totes bandes la repatriació dels gitanos. Els Rom, en diu ell, i amablement, el cínic, els ofereix al país veí. (la darrera hora diu que els acullen)I s'abraona contra la comissària, que actua segons el seu càrrec, que la compromet a defensar allò pactat sobre lliure circulació entre ciutadans d'Europa.

I, collonuts com són, giren la truita. Tots d'acord. Es passen pel folre drets acordats prèviament.

Així deia,

La acusación: violar la legislación europea que prohíbe la discriminación por nacionalidad, raza o religión. "En Europa no hay lugar para la discriminación por motivos étnicos o raciales", tronó la vicepresidenta y comisaria de Justicia, Viviane Reding, al día siguiente de que el secretario francés de Asuntos Europeos, Pierre Lellouche, crecido y seguro de sí mismo, dijera que no toleraba que la Comisión tratara a Francia como si fuese un parvulito.

Mesquins, donat que ells, que es vanten de ser els fundadors dels drets humans, neguen haver exigit el desmantellament de manera prioritària dels romanesos (gitanos, vaja), tal com podreu llegir en aquesta circular del Ministeri de l'Interior Francès.

Ai, el cínic bonvivant, l'encalçador d'emigrants, l'amic del Berlusco a qui segueix les passes en afers socials...I el PP, ja els ha donat el seu sant vist-i-plau. Espereu que ara seguiran els d'aquí, sempre amatents a prohibir i sancionar...els altres, és clar!

Ja ho diuen, per les obres els coneixereu. I en la misèria, sabreu qui són. Ara és l'hora, cauen les paraules, parlen els fets.


Afegit llegint comentaris:
Allò més dit: si no es volen integrar, fora.
Allò mai dit: hi ha gent que fa anys, dècades,
que viu allà i té el dret a viure-hi.
Tenen família, fills nascuts allà que van a escola i una manera peculiar de viure, la seva.
Aquí, hi ha molta, però molta gent vinguda del sud els anys de bonança,
que encara no s'han integrat, que segueixen celebrant les seves festes, que fan curses de "vaquillas" i que amb els diners de tots, munten la seva "feria de abril". I no ens posem les mans al cap ni els ho prohibeix ningú.
Sobretot en aspectes de llengua i costums, molts fan com si no fossin a Catalunya, i així anem,
i ningú els fot fora. Més clar, si jo fos fora, lluny, parlaria, celebraria i pensaria en català, i no renegaria mai dels meus i del meu origen. I mantindria la identitat al preu que fos.
No hi ha costums de primera, de segona, ni de tercera.
Nosaltres, que no acceptem que se'ns prohibeixi res,
voldríem prohibir tot allò que no ens agrada.
Ara, que es fa per ajudar aquesta integració?
No passa que moltes vegades se'ls condemna a la marginació des de la ignorància de la seva existència fins que molesten?
El que fa aquest brètol és deportar, diguin el que diguin.
Escolteu, si fins i tot hem integrat a la vida normal els lladres
i extorquidors catalanets de primera... ben tolerats, on és la justícia?
Només pels qui es poden pagar un bon advocat...

17 comentaris:

Magda ha dit...

On queda aquella Europa de la il·lustració? On l'esperit de la Comuna? Un ramat de monstres condueix Europa. Haig de confessar que tinc por.

Striper ha dit...

Amb tots els respectes la raça, etnia o religio no ha de ser una disculpa per actitus de voler viure fora dela llei i fer de la no integració un modus de vida.

EL BLOC D'EN VITALIS ha dit...

Totalment d'acord amb Striper. Si no es volen integrar, au revoir!.

Garbí24 ha dit...

cal criticar les dues bandes per el seu comportament, uns es passen però els altres també

zel ha dit...

Striper, Vitalis, Garbí, els nostres lladres d'alta volada, són éssers integrats?
Els qui ens foten les rebaixes de sou, són integrats o cabrons de mena?

Per qui valen les lleis?

Només pels foranis?

eudald ha dit...

La gent quan es parla d'immigrants només saben parlar d'integració? integració d'integritat? no són persones íntegres? o estem parlant d'integrisme camuflat?
Perquè no deixem que s'adaptin com puguin, que és el més intel·ligent que es pot fer per sobreviure?
Perquè sembla que oblidem que els moviments migratoris són per subsistència.
Si mai he d'emigrar no voldré perdre les meves arrels, la meva cultura ni la meva llengua, ni m'agradarà que m'imposin segons quines normes. Per aixo no cal marxar, que aquí ja ens n'han imposades prou! I si mai fora de casa m'he d'adaptar, agrairé quem'ajudin.

Josep ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Josep ha dit...

"Nosaltres, que no acceptem que se'ns prohibeixi res,
voldríem prohibir tot allò que no ens agrada.
" Veig que no hi ha tanta diferència entre el Sarkozy i tu.

Henry The VIII ha dit...

SuperZel, el Sarko s'ha escoltat un Long Play sencer de la Carla Bruni i s'ha quedat xungat... A saber quina serà la propera mesura...

Vaig veure que aquest estiu vas fer un post-carta a l'Artur Mas. Suposo que no t'ha contestat perquè té una agenda molt apretada. En canvi a mi el Duran i Lleida ja li vaig fer 2 posts-carta oberta i encara ara és hora que em digui el què. I mira que el Duran no té feina. Es pensa que és un gran diputat i que seria rebaixar-se a contestar a un humil blogger com jo. Mira que té trons la cosa. Hay que joderse.

Però pensa que es miren els nostres posts i els hi couen.

Kisses!

Anònim ha dit...

Es dedica només a desplaçar "le problema". Cál una solució estructural, que comença en ajudar al desenvolupament dels països d'origen (no som tots europeus?!) i no el que està fent el govern francès. És una estratègia populista però que tampoc els està suposant, dins del propi estat francès, un desgast com es podria esperar. La manifestació en contra no va ser l'èxit esperat i axiò encara ha reforçat més al Sarkozy i companyia. Dubto que ho aturin.

Anònim ha dit...

No hi ha costums de primera ni de segona, però... No els heu tingut mai acampats al poble, oi?

Jordi Tudó ha dit...

Si aquests representen Europa millor ser extraterrestre. Ara els polítics ja ho fan això si els hi fa guanyar vots foten fora el qui els hi fa nosa i llestos.

Jordi Tudó ha dit...

quan dic aquests, em refereixo als politics.

Mateo Bellido ha dit...

Estoy indignado con las iniciativas políticas que, de aquí en adelante, van a tomar politiquillos de tres al cuarto para aprovecharse de los vientos xenófobos y reaccionarios que soplan desde la France.
Hoy en las noticias decían que unas señoras fueron a Badalona a buscar problemas donde no los hay...joder, esto no me gusta una mica...
Un abrazo, Zel.

Vicicle ha dit...

Zel, he començat a escriure un comentari i s'ha fet tan extens que igual faig un post. I tot ve perquè he conviscut de molt prop amb els gitanos durant més de cinc anys, i a més a més són molt presents al barri on visc, el Cabanyal. Sols una cosa, qui som nosaltres per a obligar a tothom a integrar-se al nostre model social o a fotre el camp? Els que estem arrelats a un territori sempre viurem en el formidable error de creure que aquest tros de terra és pot posseir. La terra, ho vulguem o no és ampla i aliena. Ningú, que jo sàpiga se l'emporta al altre barri. I els nòmades, com els gitanos, ho senten així. Ens hem repartit el món sense tindre en compte als que caminaven sistemàticament per ell, i ara que amb prou feines subsisteixen ens fan nosa. Salut.

EL BLOC D'EN VITALIS ha dit...

I així ens va!.
Que bonic i fàcil que és penjar-nos el cartell de “bons” al pit, erigir-se en defensors dels drets humans. Però i els deures?, perquè deixem-se d’hòsties, que aquesta gent no tant sols no es volen integrar, sinó que delinqueixen rutinàriament per subsistir .

Aquí tenim unes normes de convivència que és fruit d’una cultura de molts anys i que hem heretat dels nostres avant passats i a la que jo no hi penso renunciar, com tampoc a la seguretat, educació i qualitat de vida dels meus fills a canvi de subvencionar a uns nou vinguts que arriben i en la primera assignatura que els alliçonen és com parasitar, en com beneficiar-se de la assistència social, la sanitat pública i a enviar diners als seus països i empobrint el nostre,perquè amb amb la situació en que estem no els hi podem oferir gran cosa, hi ha més de quatre milions de parats i no és ser massa intel•ligent absorbir tota aquesta migració. Avui en aquet país, estem repartint la pobresa i el que no tenim.

Que vagin als seus països, a on els rics son molt rics i els pobres molt pobres, que facin una revolució i que s’espavilin tal i com varen fer els nostres avantpassats, i si no que vagin a la China, que actualme3nt és el país amb el índex de creixement més alt del mon.

Ferran Porta ha dit...

En Sarko té dos problemes: és francès i molt de dretes. Estava cantat que poca cosa bona en fariem.